Home » Cum să faci orice » Rețetă omletă vegană. De ce ingrediente ai de fapt nevoie, ca să faci omletă fără ouă

Rețetă omletă vegană. De ce ingrediente ai de fapt nevoie, ca să faci omletă fără ouă

Alexandru Cazacu / 15.06.2021, 12:21
Rețetă omletă vegană. De ce ingrediente ai de fapt nevoie, ca să faci omletă fără ouă

Cei care nu consumă produse animaliere, care țin post sau oricine dorește, trebuie să încerce această rețetă de omletă vegană. Deși nu necesită ouă pentru preparare, omleta este deosebit de gustoasă și bogată în proteine. Cum se prepară această rețetă și care sunt ingredientele de care aveți nevoie, veți afla mai departe.

Rețetă de omletă vegană. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o omletă fără ouă

Potrivit specialiștilor, micul dejun este esențial pentru a începe ziua cu energie, iar mulți oameni aleg să mănânce la prima masă din zi ouă pregătite în diferite moduri. Deși omleta este un preparat pe bază de ouă, există și variante de omlete fără ouă, dar la fel de sățioase și delicioase.

După cum spuneam, omleta pe care o vom prezenta în următoarele rânduri, se face fără ouă, este foarte bună la dietă, are un conținut bogat de proteine și este la fel de delicioasă. Alături de acest preparat puteți servi și o salată. Iată cu se face această rețetă de omletă vegană și care sunt ingredientele necesare pentru prepararea ei.

Pentru două porții veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 50 de grame de tofu;
  • 50 ml de apă sau lapte de soia;
  • 50 de grame de făină de năut;
  • 1 lingură de fulgi de drojdie;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • un ardei gras (puteți folosi unul mai mic sau chiar jumătate) tăiat cubulețe;
  • opțional se pot pune două roșii uscate tăiate cubulețe;
  • pătrunjel proaspăt;
  • sare, piper, turmeric, boia, pudră de chimion (după gust)
  • 1 lingură de ulei.
Rețetă de omletă vegană. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o omletă fără ouă
Rețetă de omletă vegană. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o omletă fără ouă

Rețetă omletă vegană – Modul de preparare:

Mai întâi trebuie să menționă ca această omletă trebuie dată la cuptor, așadar veți avea nevoie de o tigaie care la care se poate scoate coada.

În ceea ce privește modul de preparare, primul lucru care îl vom face este să amestecăm toate ingredientele prezentate mai sus într-un vas. Adăugăm câte puțină apă și mestecăm până obținem o consistența cremoasă precum cea a compoziției pentru clătite.

Mai departe, într-o tigaie întinsă cu coadă care se poate scoate (antiaderentă de preferat) vom pune o lingură de ulei la încins, iar apoi vom compoziția. În continuare, lăsăm omleta vegană la foc mediu pentru aproximativ 5 minute.

După aceasta, vom separă coada tigăii și băgăm tigaia cu omletă în cuptorul pre încins la 190 de grade Celsius, unde o vom mai lăsa pentru alte cinci minute, când va căpăta o culoare frumoasă, aurie. Tot ce trebuie să mai faceți acum, este să o serviți cu poftă, alături de o salată de legume proaspete sau cu garnitura preferată.

Napoleon Bonaparte și omleta

Dacă tot am vorbit pe această temă, haideți să vă spunem și o poveste care îl are ca protagonist pe nimeni altul decât Napoleon Bonaparte. Se pare că la un moment dat, Napoleon și soldații săi călătoreau prin sudul Franței și au decis să poposească pe timpul nopții la un han de lângă orașul Bessières.

Potrivit legendei, Napoleon a mâncat o omletă preparata de hangiu, care i-ar fi plăcut extraordinar de mult. Așadar acesta a poruncit localnicilor să adune toate ouăle din sat și să prepare a doua zi o omletă uriașă pentru armata sa.