Home » Cum să faci orice » Rețete: desertul care îi va impresiona pe toți. Prăjitura cu cremă de vanilie și caramel

Rețete: desertul care îi va impresiona pe toți. Prăjitura cu cremă de vanilie și caramel

Alexandru Cazacu / 20.07.2021, 17:12
Rețete: desertul care îi va impresiona pe toți. Prăjitura cu cremă de vanilie și caramel

Acest desert minunat cu cremă de vanilie și caramel se poate face în două moduri. Mai exact, crema poate fi făcută gălbenușuri procesate pe baie de abur sau cu ajutorul budincii de vanilie la plic. Fiecare poate să aleagă ce variantă dorește, însă această prăjitură îi va impresiona cu siguranță pe toți cei care o vor încerca.

Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie și caramel

Așadar, noi vă vom prezenta în următoarele rânduri, rețeta de prăjitură cu crema pe bază de budincă. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare a acestui desert absolut delicios. Pentru blat vei avea nevoie de:

  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • un plic de budincă de vanilie pe care îl vom prepara la cald
  • 4 linguri de zahăr
  • 200 g de unt
  • 420 ml de lapte

Pentru ornat vom avea nevoie de aproximativ 200 ml de frișcă bătută și îndulcită, 50 de grame de ciocolată cu lapte și alte patru linguri de zahăr pentru caramelizat.

Prăjitură cu cremă de vanilie și caramel – Modul de preparare a blatului

Bineînțeles, vom începe cu blatul. Așadar, vom separa albușurile de gălbenușuri, apoi vom mixa spumă albușurile, adăugând câte o lingură din zahăr. Este important să menționăm că nu trebuie să ne oprim din mixat până când zahărul nu este topit complet.

Mai departe vom bate gălbenușurile cu ajutorul unei furculițe și vom adăuga un vârf de cuțit sare. Acum, le vom pune și pe acestea peste albușurile bătute. În continuare, cernem făina peste ouă și omogenizăm totul amestecând ușor de sus în jos. Pregătim o tavă de 20/28 de cm, pe care o vom unge cu ulei și presărăm făină pe fundul acesteia. Adăugăm compoziția încet, lingură cu lingură, o nivelăm frumos, și dăm tava la cuptorul preîncălzit, până blatul devine auriu și aluatul nu se mai prinde de scobitoare. Vom lăsa blatul la răcit pentru câteva ore.

Desertul care îi va impresiona pe toată lumea. Prăjitura cu cremă de vanilie și caramel
Desertul care îi va impresiona pe toată lumea. Prăjitura cu cremă de vanilie și caramel

Crema

Într-o cratiță punem 400 ml de lapte la fiert. De asemenea, vom pune într-un ibric plicul de budincă, 4 linguri de zahăr și cei 20 de ml de lapte care ne-au rămas și omogenizăm totul bine. Când laptele a ajuns în punctul de fierbere, toarnă în fir compoziția de budincă amestecând continuu, lăsând la foc mic până ce amestecul se îngroașă și se desprinde ușor de pe pereții cratiței. Acum vom lăsa crema noastră de vanilie la răcit, însă o vom acoperi cu folie alimentară pentru a nu prinde crustă. După ce s-a răcit, vom mixa untul spumă, adăugând câte 2 linguri din crema rece, mixând ușor.

Tot ce mai trebuie să mai facem acum este să tăiem blatul în două felii egale, așezăm prima felie în tava în care l-am copt și vom carameliza celelalte patru linguri de zahăr. Turnăm apoi zahărul caramelizat, fierbinte pe suprafața feliei de blat, după care îl vom lăsa să se răcească. În continuare întindem crema bine și așezăm a doua felie de blat, peste care vom întinde frișca bătută. Radem ciocolată deasupra și dăm prăjitura la rece timp de câteva ore.