Home » Din București » Târg de Crăciun România 2021. În ce orașe se desfășoară și care sunt condițiile de acces. Ce e important să știe românii

Târg de Crăciun România 2021. În ce orașe se desfășoară și care sunt condițiile de acces. Ce e important să știe românii

Voicu Costin / 26.11.2021, 14:56
Târg de Crăciun România 2021. În ce orașe se desfășoară și care sunt condițiile de acces. Ce e important să știe românii

Târg de Crăciun România 2021. Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, se desfășoară evenimente și târguri speciale cu acest prilej. Nici anul acesta nu se face excepție, însă având în vedere contextul pandemiei au fost anunțate o serie de măsuri referitoare la acces și la modul de desfășurare. Trei orașe inaugurează astăzi Târgul de Crăciun!

Târgul de Crăciun București

Târgul de Crăciun din Capitală se va desfășura în perioada 26 noiembrie-26 decembrie 2021 și va fi organizat de Primăria Municipiului București. Locul ales de organizatori nu este unul întâmplător, esplanada cu statui din Piață Universității, fiind considerat unul dintre punctele de atracție turistică pentru orice vizitator al orașului.

Bucharest Christmas Market își propune să readucă spiritul Crăciunului, oferindu-le un cadru de sărbătoare tuturor vizitatorilor.

În contexul pandemiei, Târgul de Crăciun se va desfășura respectând anumite măsuri impuse de autorități. Spre deosebire de anii trecuți, de data aceasta, accesul la târg se va face pe bază de eveniment.

S-a luat această decizie pentru o gestionare corectă a numărului de vizitatori, dar și pentru a acoperi o parte din costurile organizării Târgului de Crăciun. Cu acesta ocazie se respectă regulile de distanțare socială și  normele impuse de către conducere.

„La cea de-a XIV-a ediţie a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil, durabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală şi momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.”, se arată în comunicatul de prezentare al evenimentului.

Încercând să elimine cozile și să se respecte regulile de distanțare socială, organizatorii oferă posibilitatea de achiziționare a biletului online la prețul de 5 lei per intrare de persoană. Dacă vizitatorii vor să cumpere biletul de la casele de bilete amplasate la intrare, prețul biletului va fi de 7 lei.

În ce condiții se face accesul la Târgul de Crăciun

Conform legislației în vigoare, accesul participanților la Târgul de Crăciun din București, dar și la celelalte din țară,  se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului.

Accesul se face pe baza prezentării Certificatului verde Covid,  fiind astfel permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Persoanele  care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul, vor putea participa și ele doar în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

În cazul copiilor cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, nu este necesar acest document, însă persoana majoră care îi însoțește va trebuie să se regăsească în una dintre situațiile prezentate mai sus.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din centrul Sibiului se va deschide tot în data de 26 noiembrie 2021. Accesul la eveniment se face pe baza prezentării certificatului verde, conform anunțului făcut de organizatori. Evenimentul va avea loc în interiorul unui perimetru închis, care va permite verificarea.

„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi pentru expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.

Cea mai populară atracţie în ultimii ani, roată panoramică, va fi prezentă și cu acest prilej în Piaţa Mare din Sibiu. De asemenea, o altă atracţie turistică, patinoarul, va primi cu brațele deschise iubitorii sportului pe gheață. Programul patinuarului va fi zilnic, între orele 09.30 şi 21.00.

Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei, iar biletul de intrare tot 15 lei. Cei mici pot participa alături de părinți bucurându-se de dulciuri, carusele, de Moș Crăciun și în acest an.

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca se va desfășura în perioada cuprinsă între 26 noiembrie și 31 decembrie 2021. Intrarea la târg se va face doar în baza certificatului verde, a transmis primarul Clujului – Emil Boc. Vor fi amenajate patru căi de acces, în scopul verificării participanțiilor.

„Târgul de Crăciun se va organiza între 26 noiembrie și 31 decembrie 2021. Conform legii, se poate desfășura cu un procent de ocupare a spațiului de 30%. Se va renunța la 35 din căsuțele care erau amenajate în cadrul Târgului, la ediția din 2019, astfel că vor mai  rămâne doar 46 de căsuțe.

Nu va mai există scenă, pentru că participanții să dispună de mai mult spațiu. Programul artistic se va desfășura numai în zona bradului. Vor pută participa 2.000 de oameni simultan”, a transmis primarul Emil Boc, într-o emisiune online, conform actualdecluj.ro.

Unul din cele mai dezvoltate orașe din România, Clujul se mândrește și în acest an cu frumusețea Târgului de Crăciun care încearcă să atragă cât mai mulți vizitatori.