Home » Film & Seriale » Cel mai frumos și mai dramatic romantism de la Hollyood sau trista poveste de iubire dintre Clark Gable și Carole Lombard

Cel mai frumos și mai dramatic romantism de la Hollyood sau trista poveste de iubire dintre Clark Gable și Carole Lombard

Ileana Mladinoiu / 06.02.2021, 14:34
Cel mai frumos și mai dramatic romantism de la Hollyood sau trista poveste de iubire dintre Clark Gable și Carole Lombard

Născut pe 1 februarie 1901 în Ohio SUA, Clark Gable este o figură proeminentă în cinematografia americană. La vârsta de 17 ani, a descoperit pasiunea pentru comedie după ce a participat la o piesă de teatru numită “Pasărea Paradisului”. În 1924, cu ajutorul lui Josephine Dillon, director de teatru și prima lui soție, se mută la Hollyood unde Gable joacă în filme mute.

Astfel, cariera sa artistică începe să se contureze. Anii treizeci au schimbat soarta lui Clark Gable și i-au permis să devină una dintre cele mai mari vedete ale timpului său. În 1935, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru filmul lui Frank Capra “New York-Miami”. A fost nominalizat din nou în anul următor pentru “Bounty Revolters”.

În 1940, Clark Gable a obținut cel mai mare succes cu rolul lui Rhett Butler în “Gone with the Wind” (Pe aripile vântului)  de George Cukor, unde a jucat împreună cu Vivien Leigh. Acest rol i-a adus o nouă nominalizare la Oscar și faimă la nivel mondial.

Cuplul Clark Gable și Carole Lombard
Cuplul Clark Gable și Carole Lombard

Trista povestea de dragoste dintre Gable și Carole Lombard

Dintre toate poveștile de dragoste la care a asistat lumea filmului, cea dintre Clark Gable și Carol Lombard rămâne una dintre cele mai impresionante. Ambii erau căsătoriți, ambii erau nefericiți. S-au descoperit în timpul filmărilor pentru No Man of Her Own, reușind să păstreze o relaţie strict profesionlă.

După patru ani, Carole s-a eliberat de angajamentele sale civile, iar Clak s-a separat de soţia sa. S-au întâlnit la White Mayfair Ball, în Beverly Hills, iar de această dată scânteia s-a aprins.

Potrivit lui Carole Lombard, dragostea din ei nu s-a născut la prima vedere, aşa cum decurg majoritatea poveştilor la Hollywood.

Carole şi Clark au devenit de nedespărţit şi au rămas aşa până la moartea actriţei, care s-a produs în 1942, în urma unui accident de avion. Pentru Gable, Lombard a fost doar meciul de care avea nevoie, după cum a declarat odată.

Lombard îl adora , iar el o iubea profund. „Este un dividend suplimentar atunci când îţi place fata de care te-ai îndrăgostit”, mărturisea Gable (sursa okmagazine.ro).

Unele teorii presupun că Carole Lombard a vrut să se întoarcă mai repede din turneul ei pentru a-și salva căsătoria cu Clark Gable. Potrivit lui Robert Matzen, cei doi s-au certat chiar înainte ca actrița să plece în turneu, cel mai probabil cu privire la zvonurile de infidelitate ale soțului ei.

După această întorsătură tragică a evenimentelor, Clark Gable s-a întors la Hollywood și și-a reluat cariera timp de cincisprezece ani. A jucat în ultimul film, Les Desaxes, în 1961, alături de Marilyn Monroe. La doar câteva zile după terminarea filmărilor, a murit de atac de cord la vârsta de 59 de ani.

Deși s-a căsătorit de două ori după moartea lui Carole Lombard, actorul a păstrat o  tristețe de neconsolat pentru tot restul vieții și a cerut să fie înmormântat alături de actriță la Forest Lawn Memorial Park din Glendale, în California.

Până la moartea sa, nu a părăsit niciodată ferma unde s-a stabilit cu actrița. Ca și cum ar păstra câteva urme ale vieții pe care le-au împărtășit sau o parte din ea pentru totdeauna.

Actori adorați ale căror cariere au strălucit în anii 1930, Clark Gable și Carole Lombard au experimentat cel mai frumos și dramatic romantism din industria de la Hollywood.

„A fost unul dintre puținii supraviețuitori ai erei campionilor. Cariera sa are același impact ca cea a lui Jack Dempsey în ring. Și el este într-adevăr singurul actor care și-a câștigat denumirea: Regele” (John Huston).