Home » Life & Style » 10 lucruri fabuloase despre Vladimir Putin. Secretele liderului de la Kremlin

10 lucruri fabuloase despre Vladimir Putin. Secretele liderului de la Kremlin

Voicu Costin / 01.04.2022, 16:09
10 lucruri fabuloase despre Vladimir Putin. Secretele liderului de la Kremlin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este un nume sonor, cunoscut pe tot mapamondul. Însă oricât de celebru ar fi, sunt multe lucruri pe care nu le știm despre el, fiindcă a lăsat să se afle doar ce a dorit. El a cunoscut un mare succes în cariera sa politică încă de la început și a reușit să devină cel mai longeviv lider rus de la Iosif Stalin încoace. Ce secrete are liderul de la Kremlin?

Lucruri mai puţin știute despre Vladimir Putin

  1. Putin este al treilea fiu al părinților săi, dar a fost singurul care a supraviețuit.
  2. Poate vorbi fluent germană și engleză și a servit în KGB ca ofițer de informații timp de câțiva ani. Președintele Rusiei a fost trimis sub acoperire în Germania de Est de către KGB în 1985 iar numele său de spion era „Domnul Adamov”.

Putin are două fiice

  1. Din căsătoria cu prima sa soție, Ludmila, Putin are două fiice. Mai exact, este vorba despre Mariya și Yekaterina. Președintele rus și mama fetelor au decis să meargă pe drumuri separate în 2013. Dintre cele două fete, Mariya este mai mare, ea fiind născută în 1985. Fiica cea mare a lui Vladimir Putin este implicată în unul dintre cele mai mari proiecte private din Rusia. Acesta se desfășoară pentru un centru specializat în combaterea cancerului. Ea a început proiectul „Alfa-Endo”, o organizație caritabilă creată exclusiv pentru a ajuta copiii ce suferă de boli endocrine.

Vladimir Putin este un creştin devotat

  1. Vladimir Putin a fost botezat în mare secret, într-o biserică creştin-ortodoxă, fiindcă în acea perioadă religia era total interzisă pe teritoriul Uniunii Sovietice. Putin un adept al bisericii ortodoxe. Deşi era un ateu în copilărie, Putin a apelat la biserică după două accidente majore în anii `90. După ce soţia sa a avut un accident auto şi după un incendiu care a avut loc în casa lor, a devenit un membru devotat al Bisericii Ortodoxe Ruse.
  2. Președintele Rusiei a lucrat la postul de radio al liceului pe care l-a urmat şi chiar obişnuia să pună melodiile trupei britanice The Beatles.

Putin practică înotul

  1. După micul dejun, Putin are programată câte o sesiune de înot și spune că această practică îl ajută să gândească.
  2. Președintele nu locuieşte la Moscova, deoarece consideră că oraşul este prea aglomerat şi agitat, de aceea preferă să lucreze în palatul său din exteriorul capitalei Rusiei.
  3. Putin are centura neagră în Judo. În 1974 a fost campionul universităţii la care a studiat.
  4. Chiar dacă în ultimul timp au apărut diverse speculaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Rusiei, acesta se menţine în formă datorită faptului că nu fumează, iar alcool consumă extrem de rar.

A oferit ajutor SUA după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001

  1. În timpul mandatului său de președinte, Vladimir Putin a avut o relație complicată cu Statele Unite. După atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, Putin a oferit asistența Rusiei pentru SUA, permițând țării să folosească spațiul aerian și, de asemenea, s-a alăturat SUA în misiuni de căutare și salvare. Cu toate acestea, sprijinul s-a transformat în opoziție atunci când Statele Unite și-au schimbat obiectivul în eliminarea lui Saddam Hussein, Rusia, Germania și Franța nefiind de acord cu acest plan.