Home » Life & Style » 4 artiste din România care poartă uniforma medicală. „Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”

4 artiste din România care poartă uniforma medicală. „Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”

Bucur Ioana / 17.11.2020, 15:25
4 artiste din România care poartă uniforma medicală. „Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”

Sunt talentate, frumoase și eroi în halate albe! Când nu sunt pe scenă, luptă cot la cot cu colegii, în spitale, pentru a salva vieți. Cine sunt cele patru artiste din România care poartă uniforma medicală.

De pe scenă, în cabinetele din spitale. 4 artiste din România care poartă uniforma medicală

Ele sunt artistele care, după ce coaboară de pe scenă, își schimbă hainele extravagante cu uniforma medical și salvează, în fiecare zi, viețile celor care au nevoie de ajutor. În ultimele luni, artiștii vorbesc despre cea mai grea perioadă a carierei lor, după interzicerea concertelor și evenimentelor cu public. Există, însă, și excepții, scrie Money.ro. Pentru aceste patru artiste, muzica este un hobby, în timp ce adevărata lor chemare este…medicina!

Corina Elena Badea
Corina Elena Badea

Corina Elena Badea este medic în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus

„Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”, a scris pe pagina de Facebook Corina Elena Badea. Artista urcă pe scenă doar în timpul liber, fiind cunoscută ca solistă, pianist, poet și pictor. În restul timpului, este sef de secție în Spitalul Județean Tulcea. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus în România, Corina Elena Badea îmbracă zi de zi echipamentul de protecție, luptând în prima linie cu virusul ce a paralizat întreaga lume, ca medic internist, la Camera de Gardă a spitalului. Născută la Iași, stabilită la Tulcea după un rezidențiat la București, solista Corina Elena Badea a debutat în urmă cu 25 de ani, primul succes fiind cântat în limba strămoșilor si, machedoneni, „Prota vreari” (n.r. – „Prima dragoste”), una din temele ce a fost preluată de mulți artiști români. Corina Elena Badea a fost desemnată în 2017 „Omul anului la aromâni”.

Viorica Chiurciu
Viorica Chiurciu

Artista din spatele dezvoltării unor tratamente pentru întărirea sistemului imunitar

Adorată de fani pentru talentul muzical, puțini știu faptul că solista Viorica Chiurciu este un cercetător farmaceutic de renume, ocupându-se personal, în calitate de inovator în domeniul imunologiei, de tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Când a devenit studentă la Conservator, Viorica Chiurciu era deja un nume cunoscut și respectat în lumea medicală, în calitate de cercetător farmaceutic, aflându-se în spatele dezvoltării a zeci de medicamente românești, de uz uman și veterinar. Director de producție medicamente, cu peste 30 de ani petrecuți în laboratorul medical, Viorica Chiurciu i-a fost soție regretatului dr. Ing. Chimist Constantin Chiurciu, somitate în domeniul cercetării farmaceutice, trecut în neființă anul trecut.

Lucia Bubulac
Lucia Bubulac

Lucia Bubulac este înger păzitor pentru sute de pacienți

Lucia Bubulac a devenit cunoscută datorită căsătoriei cu celebrul solist Cătălin Crișan, cu care a împărțit, ani în șir, viața, dar și scena. Astăzi, îndrăgita artistă se dedică exclusive sutelor de pacienți ce îi intră în cabinetul de Medicină de Familie. Lucia Bubulac a devenit medic în anul 1984 și are un master în „Ingineria Sistemelor”, obținut la Universitatea Politehnică, și un master în Psihologie, de la Universitatea Hyperion.

Crina Bianca Bertel
Crina Bianca Bertel

Crina Bianca Bertel, concert pentru colegii de la Medicină, la balul de absolvire

Solistă de muzică populară, Crina Bianca Bertel a trecut, din băncile facultății, direct spital. Artista a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca chiar în anul pandemiei și le-a cântat colegilor și profesorilor la finalul anului.