Home » Life & Style » 4 familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii. Ce averi fabuloase au și cu ce se ocupă

4 familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii. Ce averi fabuloase au și cu ce se ocupă

Bucur Ioana / 23.10.2020, 17:52
4 familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii. Ce averi fabuloase au și cu ce se ocupă

Masonii, illuminati, scientologii… există numeroase teorii ale conspiraționiștilor ce susțin că, de fapt, câteva grupări oculte sunt cele care dictează cele mai importante decizii din lume. Ar putea fi destul de aproape de adevăr, cu o singură condiție: ca organizațiile secrete să fie înlocuite cu o mână de familii extrem de bogate și de influente. Cine sunt oamenii care aleg președinții și controlează băncile centrale?

Familiile care controlează lumea. Cum a ajuns fiul unui speculant cu valută să strângă cea mai mare avere din lume?

Familiile care ar fi, de fapt, la conducerea lumii
Dinastia Rothschild

Familia Rothschild controlează, fără să se ascundă, băncile centrale și au are o influență uriașă asupra guvernelor la nivel mondial.  Totul a început cu Mayer Amschel Rothschild, colecționar de monede și antichități rare din Frankfurt, Germania , și fiul unui schimbător de valută care făcea afaceri cu Prințul Hesse. Născut în ghetto-ul din Frankfurt, ajunge să primească, în 1760, un patronaj bogat care i-a permis să intre în domeniul bancar în 1790. Imperiul său se dezvoltă cu ajutorul celor cinci fii ai săi.

În secolul al XIX-lea, familia Rothschild avea cea mai mare avere privată din lume, precum și în istoria lumii moderne. Amschel ar fi lăsat un testament pentru moştenitorii lui în care şi-a prezentat convingerile despre cum acest imperiu ar trebui să fie administrat. Familia a menţinut aceste obiceiuri timp de 200 de ani. Chiar și în ziua de astăzi, istoria „dinastiei” Rothschild rămâne învăluită în mister. Există voci care susțin că aceștia ar fi controlat, într-o măsură necunoscută, rezervele federale ale Statelor Unite ale Americii.

Familia Murdoch. Reporterul australian care a construit un imperiu media

Familiile care ar fi, de fapt, la conducerea lumii
Rupert Murdoch

Imperiul familiei Murdoch s-a născut în Australia. Keith Murdoch, un reporter specializat pe probleme politice care scria pentru diferite publicații din Melbourne și din Marea Britanie. Ajuns la conducerea unui ziar din Australia, el a implemntat o serie de schimbări ce au dus la creșterea vânzărilor cu mai bine de 50 de procente.

Fiul său, Rupert Murdoch, îi calcă pe urmp, devenind și el reporter. Echipa tată-fiu a reușit să câștige monopol asupra mediei centrale din Australia. Au creat apoi News Corporation. În prezent, familia Murdoch deține  20th Century Fox, Fox News, Myspace şi DowJones. News Corporation a fost acuzată pentru înregistrări ilegale ale familiei regale, precum şi ale unor celebrităţi; au fost acuzaţi şi de mită acordată poliţiei.

Familia Rockefeller. Femeile nu au avut niciodată acces la averea uriașă

Familiile care ar fi, de fapt, la conducerea lumii
David și Peggy Rockefeller

Petrolul i-a făcut bogați pe membrii familiei Rockefeller. Fiul unui escroc, John D. Rockefeller a pus bazele imperiului odată cu cumpărarea mai multor părți a cele mai mari rafinării din Cleveland, în anul 1885. Ele au fost, de fapt, fundația pe care s-a construit compania Standard Oil din Ohio. Începând din 1870, Rockefeller a început să cumpere rafinăriile rivalilor săi. Anexare cu anexare, a ajuns să dețină monopolul în industrie. A acaparat circa 90% dintre rafinăriile şi conductele din America. Nimeni nu a știut vreodată care a fost averea strânsă de familia Rockefeller, documentele fiind secretizate. De la înființarea imperiului, familia a avut o regulă strictă: doar bărbații erau cei care aveau acces la bani și care au dreptul să decidă care vor fi următoarele investiții. Femeiele, în schimb, au primit dintotdeauna o alocație lunară mai mult decât generoasă.

Secretul cumplit al familiei Bush, cea care a dat doi președinți, a fost dezvăluit abia în 2003

Familiile care ar fi, de fapt, la conducerea lumii
George W. Bush și tatăl său

Societatea americană a fost șocată după dezvăluirile făcute în urma desecretizării, în 2003, a unor documente ce dezvăluiau numele membrilor societăților Yale Skull și Bone. Documentele din Arhivele Naţionale din SUA dezvăluie că după ce America a intrat în război şi pe când existau informaţii semnificative despre planurile naziste, Prescott Bush, bunicul fostului preşedinte George W. Bush,a lucrat  şi a profitat de companiile apropiate şi implicate în afacerile care au dus la ascencisunea lui Hitler.