Home » Life & Style » 5 plante care aduc armonia în casă. Au numeroase beneficii

5 plante care aduc armonia în casă. Au numeroase beneficii

Voicu Costin / 22.05.2022, 12:26
5 plante care aduc armonia în casă. Au numeroase beneficii

S-a descoperit că plantele au multiple beneficii pentru sănătatea mintală, cum ar fi scăderea stresului și a sentimentelor de depresie și te pot face să fii mai sociabil. Astfel, nu doar că plantele și florile pe care le creștem în casă sau în curtea noastră ne înfrumusețează și împrospătează locul, ci au și beneficii multiple asupra sănătății și stării psihice. Care sunt plantele care aduc armonia în casă?

Studiile arată că plantele au beneficii nenumărate asupra sănătății psihice și fizice

Un studiu a arătat că pacienții dintr-un spital care aveau plante în camera lor au raportat mai puțină durere, tensiune arterială scăzută, mai puțină oboseală și mai puțină anxietate decât pacienții fără plante în camerele lor. Acestea sunt studii făcute de medici și psihologi care au urmărit îndeaproape întregul proces de refacere al unor pacienți internați cu diferite boli.

„A avea o plantă nu are impact imediat sau direct asupra proceselor de sănătate mintală. Este pur și simplu o piesă a puzzle-ului de care unii pot beneficia în exercitarea menținerii sănătății mintale, care îi expune pe indivizi la gânduri și sentimente pozitive”, explică un medic psiholog care a luat parte la acest studiu.

Plante benefice care aduc armonia în casă

Planta șarpe

Această plantă nu are nevoie de multă udare, mai ales în timpul iernii. În acest caz, se poate uda o dată pe lună, lăsând solul să se usuce înainte de a uda din nou. Se știe că plantele șarpe elimină toxinele din aer, cum ar fi formaldehida și benzenul, ceea ce nu foarte multe plante le pot face!

Aloe Vera

Cu siguranță ai auzit de multe ori că Aloe Vera este o plantă care face minuni pentru pielea noastră, mai ales în cazul în care ai stat prea mult sub razele soarelui. Aloe este o plantă excelentă care poate fi ţinută în casă şi care rezistă bine în timp. Are nevoie de multă lumină pentru a se dezvolta, de aceea trebuie ținută în locurile în care razele soarelui ajung cu ușurință la ea. Nu are nevoie de multă apă, iar iarna udarea se face rar, cu cantităţi și mai mici de apă.

Lavanda

Lavandă are nevoie de udare constantă în prima sa vară, așa că asigură-te că nu se usucă complet. După aceea, nu are nevoie de multă apă, cu excepția cazului în care există condiții severe de secetă. Mirosul său poate ajuta corpul să adoarmă și, în plus, levănțica este un produs minunat atunci când vine vorba de ceai sau gătit. Mai mult, uleiurile pot fi extrase din lavandă și transformate în săpunuri.

Busuiocul

Pe lângă faptul că este folosit cu succes în bucătărie, busuiocul atrage dragostea și succesul. După cum bine știm, busuiocul este o plantă aromată, iar în trecut, femeile de pe la sate se dădeau cu busuioc atunci când mergeau la horă. De asemenea, această plantă atrage pasiunea și poate fi pusă în orice loc din casă Este şi o plantă antibacteriană. Busuiocul este o plantă de vară care iubește soarele. Are proprietăți care ajută la ameliorarea stresului și a anxietății. Frunzele sunt folosite în multe scopuri și acționează ca o substanță naturală care ajută organismul să se adapteze la stres.

Menta te calmează

Menta este o plantă rezistentă care crește rapid. Este grozav să simți doar mirosul frunzelor, fără a fi nevoie să faci un ceai, pentru un efect imediat de calmare.