Home » Life & Style » 7 lucruri pe care poți să le cureți cu Cola. Băutura are utilizări nebănuite în gospodărie

7 lucruri pe care poți să le cureți cu Cola. Băutura are utilizări nebănuite în gospodărie

Voicu Costin / 25.05.2022, 14:05
7 lucruri pe care poți să le cureți cu Cola. Băutura are utilizări nebănuite în gospodărie

Știai că poți curată o cratiță arsă folosind Cola? Dacă nu, află că această cunoscută băutură e bună și la altceva decât să-ți satisfacă setea. Sunt activități mai neobișnuite, dar interesante. Ce alte lucruri mai poți face cu băutură carbogazoasă care continue cofeină. Haideți să aflăm împreună!

Lucruri pe care poți să le cureți cu Cola

Spală vasele de toaletă cu Cola

Băutura carbogazoasă poate elimina de fapt petele greu de curățat din interiorul unui vas de toaletă. Poți fie să torni cola direct pe petele în sine, fie să acoperi întregul interior al vasului punând cola și pulverizând un strat ușor.

Este posibil să fi auzit de alte soluții pentru îndepărtarea unei pete de grăsime de pe îmbrăcăminte.

Coca-Cola înlătura grăsimile de pe haine

Coca-Cola are și abilități de a elimina grăsimea, datorită acidului fosforic din băutură. Tot ce trebuie să faci este să deschizi o cutie de cola și să o torni cu rufele, împreună cu doză normală de detergent și să rulezi un ciclu de spălare. Pentru a combate petele și mai dure, aplică cola direct pe pată și las-o să se înmoaie până la 30 de minute înainte de a o arunca într-un ciclu de spălare regulat.

Îndepărtează rugină cu Cola

Același concept se aplică pentru îndepărtarea ruginii de pe uneltele metalice, piulițele, șuruburile și cromul. Pentru suprafețe mari, poți utiliza o sticlă de pulverizare pentru o zonă de acoperire mai mare. Folosind folie de aluminiu sau un tampon de spălat, freacă zona afectată, apoi clătește cu apă.

Calmează înțepătura de meduză

Capacitatea exactă de vindecare asupra înțepăturilor de meduză rămâne un subiect în dezbatere. Totuși, conform unui studiu, Cola poate reduce semnificativ durerea și reacția la o astfel de înțepătură. Oțetul este cea mai bună opțiune, dar nu toată lumea merge la plajă cu oțet în geantă.

Spală tigăile murdare cu Coca-Cola

Datorită eficienței sale ca agent de îndepărtare a grăsimilor, poți utiliza Cola pentru a ajuta la îndepărtarea grăsimii coapte din oale și tigăi. Pentru o oală sau sos ars, adaugă o cutie de Coca-Cola și așeaz-o pe aragaz la foc mic. Se lasă 30 minute până la o oră, apoi se ia de pe foc. Folosește un tampon de curățat pentru a curăța murdăria. Această metodă poate fi utilizată pentru a îndepărta alimentele care s-au lipit în timpul gătitului, cum ar fi orezul, paștele sau ouăle.

Urme de cerneală curățate cu sucul minune

Știm că sunt inestetice acele urme de pix sau de cerneală pe covor sau pe alte obecte din locuință. Din fericire și în acest caz, sucul de tip cola te poate ajuta. Pune puțin suc pe pată și șterge bine. Lasă 1-2 minute să acționeze, apoi șterge din nou cu apă și săpun. Totul va fi ca nou în câteva minute.

Curăță ochelarii

Cei care poartă ochelari știu cât de rapid pot apărea pete pe lentilele acestora. Ei bine, Cola ne vine în ajutor și de această dată. Toarnă puțin cola peste lentile și clătește repetat cu apă pentru a îndepărta orice urmă de reziduu lipicios.