Home » Life & Style » 8 ingrediente banale care te scapă de țânțarii din bucătărie. Cele mai simple si eficiente metode

8 ingrediente banale care te scapă de țânțarii din bucătărie. Cele mai simple si eficiente metode

Voicu Costin / 31.05.2022, 15:37
8 ingrediente banale care te scapă de țânțarii din bucătărie. Cele mai simple si eficiente metode

Țânțarii au început deja să își facă apariția odată cu zilele calde. Deja trebuie să căutăm soluții pentru a ține insectele enervante departe de casele noastre. Zgomotul care ți se plimbă pe lângă ureche chiar când încerci să adormi până la înțepăturile extrem de deranjante a căror mâncărime durează până la câteva zile, pot fi îndepărtate folosind câteva remedii naturale, la îndemână pentru oricine. Haideți să vedem mai jos câteva dintre ele!

Soluții sau trucuri care țin țânțarii departe

Menta

Aroma proaspătă și puternică a mentei nu este deloc pe placul țânțarilor. Cercetătorii au descoperit în numeroase studii proprietățile repelente ale plantei.

Pune pe masă un vas cu alcool

Dacă ai prin casă o bere sau alt tip alcool, poți umple un vas cu un astfel de lichid, pe care să îl pui pe masa din încăpere. Mai multe studii au demonstrat să țânțarii nu suportă mirosul de bere sau alcool în general.

Ulei de arbore de ceai

Este excelent și pentru ținerea țânțarilor la distanță. Poate fi folosit și pe înțepătură, pentru a ameliora mâncărimea și roșeața. Una dintre cele mai obișnuite modalități de a scăpa de țânțari este să înmuiați o panglică în uleiul de arbore de ceai și să o atârnați la fereastră pentru a preveni ca țânțarii să intre în casă.

Cafeaua

Zațul de cafea, dar și lichidul creat de amestecul zațului cu apă și apoi strecurarea acestuia, au un efect semnificativ asupra prevenirii larvelor de țânțari. Folosind acest remediu, ouăle vor fi distruse.

Uleiul de scorțișoară

Poate să distrugă ouăle țânțarilor și poate acționa astfel ca un agent de respingere împotriva insectelor ajunse la maturitate. Amestecă 1/4 linguriță (sau 24 picături) de ulei pentru fiecare 120 ml de apă pentru a forma o soluție diluată cu o textură fină. Pulverizează lichidul pe piele și în jurul casei pe tapițerii sau plantele din apropierea ta. Trebuie să ai mare grijă pentru că o scorțișoara poate irita pielea, așa că nu trebuie să exagerezi.

Lavanda

Plantă cu flori mov și un miros amețitor este de mare ajutor în alungarea țânțarilor. Este deja cunoscut efectul său benefic împotriva moliilor, însă este utilă și împotriva țânțarilor. În plus, lavanda are și câteva proprietăți medicinale de excepție, astfel încât ea poate fi utilizată în mai multe scopuri. Ceaiul de lavandă, cu aroma lui îmbietoare, are efecte de calmare și este un somnifer natural. Așadar, puteți folosi remediile naturale ale acestei plante pentru a rezolva mai multe probleme.

Mușcatele

Mușcatele sunt și ele de mare ajutor pentru a ține țânțarii departe. Le poți pune oriunde, în balcon în ghivece suspendate, în curte sau la ferestre. Nu sunt doar fermecătoare, ci și foarte utile împotriva țânțarilor.

Busuiocul și rozmarinul

Busuiocul și rozmarinul nu sunt utile doar pentru a da gust mâncării, ci și pentru a îndepărta țânțarii. Plantează-le în ghivece amplasate pe pervazul ferestrei sau chiar în curte. Îți vor fi de folos și când gătești, dar și pentru ține departe musafirii nepoftiți.