Home » Life & Style » 8 mesaje de încurajare pentru elevii care dau Bacalaureatul anul acesta

8 mesaje de încurajare pentru elevii care dau Bacalaureatul anul acesta

Ileana Mladinoiu / 20.06.2021, 11:33
8 mesaje de încurajare pentru elevii care dau Bacalaureatul anul acesta

Examenul de bacalaureat este una dintre cele mai importante trepte din viața unui om, evident pentru cei care și-l asumă. Unii se gândesc la asta cu ani înainte, alții nici nu observă că se apropie cu pași repezi.

Bacalaureatul, examenul maturității

Pentru tineri, a obține diploma de bacalaureat reprezintă o trecere la maturitate. Bacul validează abilitățile dobândite în ultimii ani de studiu. Ani care le-au permis să-și  îmbogățească cunoștințele, deschizându-le posibilitatea să urmeze studii superioare, pentru a le aprofunda, astfel încât să dezvolte capacități de cercetare științifică. Mai târziu, ele vor constitui baza pregatitoare obligatorie pentru studiile doctorale.

Viața profesională nu poate începe fără a obține această diplomă. Pentru un prim loc de muncă, bacalaureatul, precum și studiile urmate ulterior compensează lipsa de experiență profesională.

Este un examen de sfârșit de an, ce necesită muncă și o pregătire bună care să permită elevilor de liceu să ajungă acolo fără a intra în panică. Sunt multe metode simple și accesibile pe care le puteți folosi pentru a vă menține moralul ridicat.

Înainte de a merge la culcare, scrieți într-un jurnal cel puțin trei lucruri bune care vi s-au întâmplat în timpul zilei și recitiți-le. Aveți nevoie de un mic efort pentru a vă aminti evenimentele pozitive. Dacă nu, emoțiile negative vor prelua comanda.

Cuvintele încurajatoare ajută la ridicarea moralului elevului
Cuvintele încurajatoare ajută la ridicarea moralului elevului

De exemplu, puteți observa cât de mult ați avansat în recapitularea materiilor sau puteți înțelege un anumit punct dintr-o lecție. Fiindcă creierul funcționează noaptea, acesta va va face foarte simplu să ancorați amintirile pozitive în memorie și să nu vă concentrați asupra fricii de eșec.

Relația pe care o aveți cu cei din jur este, de asemenea, importantă. Fiți deschiși către ceilalți. Acest lucru va întări considerabil  imaginea pozitivă despre voi înșivă, încrederea în sine și stima de sine.

Viața este o succesiune de încercări și examene, motiv pentru care încurajarea unei persoane dragi pentru bacalaureat este oportună.

8 mesaje de încurajare pentru elevii care dau Bacalaureatul anul acesta

Câteva cuvinte de sprijin ar fi necesare pentru a arăta acelui prieten prezența ta și încrederea în el, dovada prieteniei. Iată câteva mesaje de încurajare pentru elevii care dau Bacalaureatul

-Mă voi gândi foarte mult la tine, dragă prietenă, și voi fi cu sufletul alături de tine. Am mare încredere în tine și sunt sigur că vei trece cu brio acest test și că vei fi printre cei mai buni pe liste.

-Mult succes îți doresc și-ți spun că la urma urmei există o singură încercare și că va trece, așa că profită de fiecare moment și dă tot ce ai mai bun, dragul meu! Știu că ai  talent și că stăpânești cunoștințele de care ai nevoie.

-Pentru a reuși în viață, trebuie să te confrunți cu diferite încercări, la început poate părea puțin dificil și chiar înfricoșător, dar nu-ți face griji, suntem cu toții alături de tine, îți dorim multă baftă!. Avem mare încredere în tine!

-Astăzi, când m-am trezit dimineață și am văzut data, mi-am amintit de tine, așa că îți trimit acest mic text, dragă soră, pentru a-ți spune să fii curajoasă. Știu că vei reuși și încă într-un mod excelent!

-Mult curaj, dragul meu fiu, mai ai doar câțiva metri pentru a termina această cursă, cea mai dificilă, așa că trebuie să te concentrezi pentru celelalte ore rămase și nu te teme!

-Acest mesaj este doar pentru a spune că toate gândurile mele se îndreaptă spre tine și că îți doresc din toată inima succes pentru viitorul tău.

-Îți cunosc voința, ai lucrat bine, ești inteligență, draga mea elevă, ai talent, ai încredere. Oricum, sunt sigură că astăzi va fi ziua victoriei. Mult noroc!

-Nu uita de visul tău de a fi un om împlinit, dragul meu nepot, concentrează-te bine, dă tot ce poți! Multă baftă!

Redacția noastră transmite tuturor celor care vor susține examenul de bacalaureat un mesaj simplu de încurajare:

Imaginați-vă cât de fericiți veți fi cu diploma de bacalaureat “în buzunar” și cât de mândri de voi vor fi părinții, bunicii, profesorii, rudele voastre, după o reușită ca aceasta. Baftă!

Ileana Mlădinoiu