Home » Life & Style » Avertismentul Apple care vizează cele 4 modele de Iphone 12. În ce situație nu pot fi folosite aceste telefoane

Avertismentul Apple care vizează cele 4 modele de Iphone 12. În ce situație nu pot fi folosite aceste telefoane

Stan Nicu / 26.01.2021, 19:01
Avertismentul Apple care vizează cele 4 modele de Iphone 12. În ce situație nu pot fi folosite aceste telefoane

Avertismentul Apple care vizează cele 4 modele de Iphone 12. Astfel, compania a anunțat în ce situație nu pot fi folosite aceste modele de telefoane. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Iphone 12 poate interfera cu unele aparate medicale. Cine nu ar avea voie să folosească noul model de telefon

Apple a făcut un anunț ce vizează cele 4 modele de Iphone 12. Compania a anunțat în ce situație nu pot fi folosite acste modele de telefoane.

Cel mai nou model de smartphone Apple trebuie ţinut la o anumită distanţă de echipamentele medicale care pot fi perturbate de undele magnetice şi radio, după cum a avertizat chiar Apple, aici intrând defibrilatoarele sau pacemaker-urile care sunt implantate pacienților.

Apple a modificat pagina de suport

De asemenea, gigantul american, Apple, şi-a actualizat pagina de suport în care vorbeşte despre influenţa pe care cel mai nou smartphone al companiei o poate avea asupra unor echipamente medicale, specificând acum chiar și distanţa minimă la care iPhone 12 trebuie ţinut față de acestea, scrie news.ro.

De altfel, încă de când a lansat iPhone 12, compania Apple a scris în paginile de suport ale noilor sale smartphone-uri despre interferenţele ce pot afecta echipamentele medicale, din cauza numărului mai mare de magneţi care se regăsesc în telefon.

Apple a anunțat distanța clară de la care pot interveni interferările

În prezent, compania americană a anunțat clar la ce distanţă este sigur ca un utilizator ce are implantat un device medical să ţină un telefon de ultimă generație iPhone 12. Astfel, s-a anunțat smartphone-ul trebuie să aibă o distanţă de cel puţin 15 centimetri sau de 30 centimetri când se încarcă wireless.

Trebuie avută grijă, în special, în cazul în care este vorba despre unele  dispozitive cum sunt stimulatoarele cardiace, precum și defibrilatoarele.

Și alte aparate ar putea interfera cu unele aparate medicale

Pe de altă parte, iPhone 12 nu este primul smartphone la care se aduce în discuţie distanţarea faţă de unele echipamente medicale sofisticate. Însă, din cauza încărcării wireless cu MagSafe, precum și a numărului mai mare de magneţi incluşi pentru aceasta, distanţa şi, în plus pericolul interferenţelor sunt mai mari.

Nu în ultimul rând, Apple a adăugat noile informaţii privind distanța față de echipamentele medicale după ce a apărut o cercetare în publicaţia de specialitate, Heart Rhythm Journal. În aceasta se arăta cum iPhone 12 poate întrerupe funcţionarea unui defibrilator implantat unui pacient.

Cei care au aparate implantate trebuie să se ferească de Iphone 12

Astfel, cei care folosesc dispozitive de tip pacemaker pentru inimă nu le este recomandată apropierea altor dispozitive electronice care ar pot interfera cu acestea.

Cât de mult le-ar plăcea noul model Iphone ar trebui să se abțină, la fel ca și ceilalți din familia lor. Acest model de telefon le pot opri aparatele implantate de altfel cu scopul de a le salva viața.

Ce spune Apple

Consultați medicul sau producătorul dispozitivului medical pentru informații specifice pentru dispozitivul dumneavfoastră medical și dacă este necesară păstrarea unei distanțe sigure între dispozitiv și iPhone sau accesoriile MagSafe.

Producătorii oferă deseori recomandări despre utilizarea în siguranță a dispozitivelor în jurul produselor wireless sau magnetice pentru a preveni interferențele. Dacă suspectați că iPhone-ul sua alte accesorii MagSafe interferează cu produsul dumneavoastră medical, opriți utilizarea acestora”, informează Apple.