Home » Life & Style » Ce inconveniente apar atunci când mergi cu copilul la plajă

Ce inconveniente apar atunci când mergi cu copilul la plajă

Ileana Mladinoiu / 26.07.2021, 11:31
Ce inconveniente apar atunci când mergi cu copilul la plajă

Vacanța de vară aduce cu ea blocaje de trafic pe autostradă, valuri de căldură, ore petrecute la plajă pe malul mării, direct sub razele soarelui arzând sau sub o umbrelă, în mijlocul tuturor făcând același lucru.

Ce se poate întâmpla atunci când mergi cu copilul la plajă

Cu o revistă de vedete într-o mână, creme de protecție solară în cealaltă, cu copilul tău și al altora care aleargă peste tot, s-ar putea să renunțați la ideea de a vă duce copilul la plajă.

Motivele de mai jos pot fi invocate în sprijinul ideii afirmate

1.Nu veți putea să vă luați ochii de la el niciun minut

Știți foarte bine că unui copil îi trebuie chiar 30 de secunde ca să ajungă la celălalt capăt al plajei, în mijlocul apei sau la fundul unei găuri săpate de un alt copil.

Prin urmare, plaja nu mai este sinonimă cu vacanța dorită, deoarece nu veți avea o secundă de răgaz (ne referim la copiii mici).

Copii. Vacanță la mare
Copii. Vacanță la mare

2.Vă puteți certa cu alți turiști

Deoarece copilul tău e capabil să pună nisip pe prosopul sau în ochii vecinilor de plajă, să facă prea mult zgomot sau să strice castelele de nisip ale altor copii, riști să dai peste o grămadă de oameni cărora nu le va plăcea aceste lucruri. Iar concediul nu este făcut pentru certuri.

3.Va trebui să cheltuiți o “avere” pentru protecția solară

Cremele scumpe, tricourile anti-UV, pălăriile, ochelarii, umbreluțele anti-UV vă scutură deja o parte bună din bugetul de vacanță. La toate acestea, se adaugă banii de mâncare, plus alții pentru satisfacerea diverselor pofte.

4.Îl puteți pierde ușor

Deoarece copilul tău poate arăta ca toți ceilalți, la un moment dat s-ar putea să te uiți la un altul, iar pe al tău să-l scapi din vedere. Ceea ce înseamnă că nu ai absolut nici o idee unde este al tău și atunci intri într-o panică totală.

De aceea, stabiliți de la bun început câteva reguli care merg foarte bine pentru un copil mai mare, de 9-10 ani: distanţa maximă la care are voie să se depărteze de voi. În caz că ştie deja să numere, puteţi calcula distanţa în paşi de-ai lui, spre a înţelege mai uşor şi să găsească distractivă această ”unitate de măsură”.

Apoi, stabiliţi un punct de întâlnire, pentru cazul în v-aţi pierde unul de altul: pe plajă în zona duşurilor, lângă steagul arborat la cel mai înalt nivel, lângă terasa restaurantului, lângă roata cea mare din parcul de distracţii etc.;

5.Copilul plânge continuu

Intrându-i nisip în ochi, în păr, s-ar putea să te plângă continuu, deranjându-i și pe ceilalți turiști. Sau pentru că nu-i convine ceva.

6.Apa este rece

Apa mării sau a oceanului nu are aceeași temperatură ca apa din piscină și atunci copilul tău nu o suportă. Va cere să se întoarcă la hotel/camping.

7.Va ajunge îngropat sub nisip

După un timp, copilul tău se va plictisi, iar activitatea lui preferată va fi săpatul unei gropi mari, astfel încât să se poată pune în ea și să se acopere cu nisip.

8.Va trebui să alegeți momentele potrivite pentru plajă

Se recomandă mersul la plajă înainte de 11 dimineața și după orele 17, în timpul temperaturilor mai scăzute ale zilei, astfel încât copilul tău să nu se “prăjească” ca o bucată de carne uitată pe un grătar și să ajungi la medic.