Home » Life & Style » Ce înseamnă când trece o pisică neagră prin fața ta. Explicația uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Ce înseamnă când trece o pisică neagră prin fața ta. Explicația uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Alexandru Cazacu / 03.03.2021, 09:44
Ce înseamnă când trece o pisică neagră prin fața ta. Explicația uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

De-a lungul timpului multe dintre cele mai cunoscute superstiții au fost asociate cu animalele, iar multe dintre ele sunt legate de pisici. Ce înseamnă când o pisică neagră îți taie calea vei putea afla citind mai departe.

Ce înseamnă când trece o pisică neagră prin fața ta

Este știut faptul că superstițiile pot atrage atât ghinionul, dar și norocul. Acestea au luat naștere din simple coincidențe sau prin imposibilitatea oamenilor de a explica unele lucruri. Mai departe vă vor prezenta câteva dintre cele mai cunoscute superstiții legate de animale.

Superstiții legate de pisici

Aceste animale sunt cel mai des întâlnite în superstițiile oamenilor. De-a lungul timpului, oamenii s-au agățat mereu de pisici, crezând că acestea pot aduce ghinion sau noroc. Una dintre cele mai cunoscute superstiții legate de pisică este cea care spune că, în cazul în care o pisică neagră îți taie calea, vei avea parte de ghinion. Potrivit unei alte superstiții asociate cu pisica neagră, se spune că, dacă aceasta taie calea unui alai la înmormântare, o altă persoană din familie va muri în curând.

O altă superstiție spune că pisicile pot prezice vremea. Potrivit acesteia, dacă o pisică strănută, este un semn că vine ploaia. De asemenea, se spune că, în cazul în care o pisică stă cu spatele la foc, se apropie furtuna. Mai mult de atât, când acest animal își ascute ghiarele de covor, anunță vânt.

Superstiții cu câini

Chiar și despre cel mai bun prieten al omului sunt o mulțime de superstiții. Așadar, dacă vedem un câine alb, se spune că vom avea parte de noroc, însă dacă un câine urlă la ușă, atunci prevestește moartea cuiva. De asemenea, se spune că dacă un câine roade iarbă, înseamnă că vine ploaia. O altă superstiție spune că ai să ai noroc dacă ești urmărit de un câine străin până acasă.

Superstiții cu rândunele

  • Dacă rândunica cântă în zori în fața casei tale, anunță noroc.
  • Se spune că dacă o rândunică îți intră în casă, înseamnă că vei primi vești bune.
  • În cazul în care aceste păsări zboară aproape de pământ, se anunță ploaie.
  • De asemenea, dacă rândunicile își fac cuib sub acoperișul tău, norocul și fericirea va intra în casa ta. Pe de altă parte, dacă ele părăsesc cuibul vei avea ghinion.

Superstiții despre buburuze

Chiar și despre aceste ființe mici există multe superstiții. Se spune că găsirea unei buburuze aduce noroc. Pe de altă parte, dacă omorâm una atunci vom avea ghinion. În funcție de numărul de pete vom ști cum ne va fi norocul, mai multe din acestea înseamnă mult noroc. Se spune că dacă o fată prinde o buburuză și apoi o eliberează, din direcția spre care a zburat buburuza va apărea viitorul ei soț.

Explicație unei dintre cele mai cunoscute superstiții
Explicație unei dintre cele mai cunoscute superstiții

Caii

La fel ca și în cazul altor animale, caii albi sunt adesea asociați cu norocul. Totodată, o potcoavă pusă pe peretele unei locuințe, va aduce noroc în casă. Cu toate acestea, dacă potcoava este răsturnată, atunci va aduce un mare ghinion. O altă superstiție legată de cai spune că numele cailor nu trebuie schimbat niciodată deoarece va aduce ghinion.