Home » Life & Style » Ce se întâmplă în organism, dacă bei Coca Cola în fiecare zi. Efectul pe care l-a observat un bărbat din Los Angeles, după o lună de experiment

Ce se întâmplă în organism, dacă bei Coca Cola în fiecare zi. Efectul pe care l-a observat un bărbat din Los Angeles, după o lună de experiment

Bucur Ioana / 15.10.2020, 12:38

Câți dintre consumatorii înrăiți de băuturi acidulate închise la culoare știu adevărul din paharul din fața lor? Iată ce se întâmplă în organism dacă bei Coca Cola în fiecare zi. Efectele nebănuite au fost scoase la lumină.

Puțini ar vrea să știe asta! Ce se întâmplă în organism, dacă bei Coca Cola în fiecare zi?

Nicio zi fără cel puțin un pahar de suc? Site-ul româniatv.net a publicat o listă a efectelor nebănuite pe care le are „dependența” de cea mai populară băutură acidulată din lume. Află mai jos ce se întâmplă în organism dacă bei Coca Cola în fiecare zi.

Unele studii ar fi demonstrat că, dacă este consuamtă zilnic și în cantități mari, Coca Cola poate duce la un deficit de vitamine în organism. Sucul are în compoziție acid fosfosric și cafeină, ce are efect diuretic. Se pare că acești doi compuși încep să consume substanțele nutritive și vitaminele din organism la nici 60 de minute după ce este băut. Mai mult, dacă bei Coca Cola în fiecare zi, și dantura va avea de suferit. Aciditatea ridicată și zahărul din băutură cauzează eroziunea smalțului dinților. Nu va dura mult până când vor începe să apară primele carii.

Anxietatea, un alt efect nebănuit ce apare dacă bei Coca Cola în fiecare zi?

Consumul excesiv de cofeină va duce, mai devreme sau mai târziu, la provare de somn și chiar și la anxietate. Potrivit sursei, o doză de Coca Cola conține o aceeași cantitate de cofeină ca o ceașcă de cafea tare. Ingredientele din băutură ar provoca și dependență, ceea ce ar explica apariția durerilor de cap, iritabilității, oboselii sau, în cazuri mai grave, depresiei, dacă întrerupeți brusc consumul. Cantitatea mare de zahăr din Coca Cola poate duce până la obezitate, dacă este consumată zilnic și în cantități foarte mari. O greutate peste limita normală atrage după sine un lanț întreg de probleme de sănătate, afectând sistemul imunitar, aparatul cardiovascular, articulațiile și oasele slăbite de lipsa de calciu.

Aceeași sursă spune că, dacă bei un pahar de Coca Cola pe zi, riscurile apariției hipertensiunii arteriale cresc alarmant. Pericolul este și mai mare pentru femei, care sunt predispuse la dezvoltarea diabetului de tip II.

Ce se întâmplă în organism, dacă bei Coca Cola în fiecare zi. Efectele nebănuite
Ce se întâmplă în organism, dacă bei Coca Cola în fiecare zi. Efectele nebănuite

„Zero”- cel mai periculos! De ce trebuie să eviți băuturile carbogazoase dietetice sau cu „zero zahăr”?

Nu vă lăsați păcăliți de iluzia sucurilor dietetice sau cu „zero zahăr”. Există voci care susțin că băuturile cu zero zahăr sunt mai periculoase decât cele clasice. Motiv ar fi îndulcitorii artificiali folosiți, dăunători pentru rinichi.

Chiar și tenul ar avea de suferit dacă bei Coca Cola în fiecare zi. Se pare că, dacă este băut zilnic, sucul are același efect nebănuit asupra pielii de pe față pe care îl are fumatul. Băuturile acidulate au efect inflamator asupra organismului, iar asta este cauzat de conținutul ridicat de zahăr din compoziție. Acesta deshidratează pielea, accentuând aspectul liniilor fine și ridurilor. În același timp, zahărul din băuturile carbogazoase accelerează îmbătrânirea pielii și, de asemenea, accentuează eczemele, mâncărimile, pielea inflamată și acneea.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a băut Coca Cola, în fiecare zi, timp de o lună. Diferențele au fost uriașe

Cum să îți distrugi corpul în 30 de zile. George Prior avea 50 de ani și era într-o formă fizică de invidiat. Îngrijorat de faptul că nu își putea convinge cei doi copii să renunțe la băuturile carbogazoase, a decis să se supună unui experiment. Timp de o lună, a băut Coca Cola zilnic – câte zece doze, mai exact. La sfărșitul perioadei, efectele negative erau de neconstestat. George se îngrășase 12 kilograme. Dar nu kilogramele în exces au fost singura modificare a organismulu pe care a observat-o. Bărbatul a dezvăluit că înainte de a începe să bea Coca Cola în fiecare zi, avea o tensiune arterială de 129/77. După o lună, crescuse la 145/96.

„Vreau ca oamenii să conștientizeze cantitatea de zahăr din dieta lor zilnică. Trebuie să conștientizăm efectele negative pe care le are asupra organismului. După o lună, cea mai evidentă schimbare era greutatea. M-am îngrășat 12 kilograme în 30 de zile. Apoi, mi-am dat seama că devenisem dependent, îmi era, pur și simplu, poftă să beau Coca Cola. Nu vreau să repet vreodată experimentul ăstă, nu mă simt deloc bine, abia mă mișc”, a dezvăluit George Prior, pentru The Mirror.

După ce a renunțat să mai bea Coca Cola, bărbatul a dat jos două kilograme și jumătate în doar patru zile.