Titlul „cea mai rapidă mașină electrică din lume” le-a scăpat celor de la Tesla pentru o foarte scurtă perioadă de timp, în avantajul Faraday Future. Acum, însă, Tesla a revenit, cu modelul Tesla P100D, cea mai rapidă mașină electrică din lume, printr-o actualizare software.
Oricum, între Tesla Model S și Faraday Future se desfășoară cea mai recentă competiție în domeniul autovehiculelor electrice. Doar o lună s-au bucurat cei de la Faraday Future de poziția de lider pe segmentul vitezei mașinilor electrice. Potrivit unui clip care a circulat online în luna decembrie 2016, modelul FF 91 SUV depășea cu brio unele dintre cele mai rapide mașini din lume într-o cursă de tip drag – accelerație. Mașina atingea 100 km/h în doar 2,39 secunde.
Evident, Tesla a revenit cu modelul Tesla Model S P100D, reușind să fie mai rapidă decât FF 91 SUV. Oricum, la acest nivel de competiție, diferențele nu pot fi decât infime, de o secundă sau chiar mai puțin – dacă ajung la câteva secunde, deja terenul e pierdut. O actualizare software, care a condus la deblocarea modului de funcționare Ludicrous Plus, a atras noul titlu „cea mai rapidă mașină electrică din lume”, prin obținerea unui timp de 2,389 secunde.
Interesant este că cei de la Faraday Future au evitat să testeze propria mașină împotriva unui Tesla Model S, așa încât modelul FF 91 SUV a fost testat împreună cu un Tesla Model X, care este semnificativ mai lent. Așadar, cele câteva sutimi de secundă care dau diferența între modelele de top sunt o realitate, nu doar o conjunctură care oferă contexte favorabile de marketing punctual.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Privind în urmă, la ritmul uluitor cu care au avansat tehnologiile auto electrice, pare incredibil cum cele două probleme majore existente la momentul apariției primilor bolizi electrici – autonomia slabă și viteza mică – au fost remediate într-un timp relativ scurt. Mașinile electrice de top pot ajunge acum la 400 km/h, ceea ce ne dă speranțe și mai mari pentru următorii ani.