Home » Life & Style » Cu ce scapi de mătreață. 9 trucuri simple care sunt la îndemâna oricui

Cu ce scapi de mătreață. 9 trucuri simple care sunt la îndemâna oricui

Bucur Ioana / 19.11.2020, 16:18
Cu ce scapi de mătreață. 9 trucuri simple care sunt la îndemâna oricui

Am descoperit nouă trucuri simple, fără substanțe chimice, care te vor ajuta să scapi de mătreață. Spune adio momentelor stânjenitoare în care te chinui să îți ascunzi „fulgii” căzuți pe gulerul și umerii hainelor și bucură-te de un păr sănătos și strălucitor.

Mituri spulberate! Află cu ce scapi de mătreață. Trucuri simple, fără substane chimice, la îndemâna oricui

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre îngrijirea părului și scalpului este legat de faptu că mătreața ar fi cauzată doar de un scalp uscat. Specialiștii susțin că, din contră, mătreața se formează pe un scalp gras, bacteriile hrănind-se cu uleiurile secretate de piele. Cei care se luptă cu această problemă nu ar trebui să irosească sume mari de bani pe produse scumpe ce nu dau rezultate, întrucât există variante mult mai ieftine, dar foarte eficiente.

Cei de la Bright Side au făcut o listă cu nouă trucuri simple care sunt la însemâna oricui și care te scapă de mătreață.

1. Coaja de portocală și zeamă de lămâie

Dacă te întrebi cu ce scapi de mătreață, primul truc recomandat folosește doar două ingrediente simple, ce se găsesc în casa oricui. Coaja de portocală are în compoziție calciu, magneziu, vitamina C, și fibre ce au efecte benefice asupra sănătății organismului. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de mătreață:

  • Puneți câteva coji de portocală într-un bol. Storceți zeamă de lămâie peste ele.
  • Zdrobiți ingredientele până obțineți o pastă.
  • Puneți amestecul obținut pe scalp și lăsați să acționeze timp de 30 de minute.
  • Spălați-vă pe păr cu șampon.

2. Aspirină adăugată în șampon

Aspirina conține acid salicilic, un ingredient des întâlnit în șampoanele anti-mătreață, fiind considerat și una dintre cele mai eficiente arme împotriva acesteia. Dacă vrei să folosești aspirina ca să scapi de mătreață, zdrobește câteva pastile până se obține o pulbere fină si adăugați-o în cantitatea de șampon cu care vă spălați, în mod normal, pe păr. Masați bine pe scalp și lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți.

3. Banane și oțet

Pentru acest truc ce te poate ajuta să scapi de mătreață, vei avea nevoie de o banană întreagă și aproximativ 500 de ml de oțet de mere. Decojiți banana și amestecați cu oțetul, până se obține o pastă omogenă. Masați pe scalp și lăsați să acționeze 20 de minute. Clătiți cu apă caldă, apoi spălați-vă pe păr cu șamponul pe care îl folosiți în mod regulat.

4. Frunze de busuioc și pulbere de amla

Puneți, într-un bol, câteva frunze de busuioc, două lingurițe de pulbere de amla și două lingurițe de apă și amestecați până se formează o pastă omogenă. Aplicați la rădăcini, pe scalp, și așteptați până se usucă, aproape 30 de minute. Clătiți pasta cu apă. Pentru ca acest truc ce te poate scăpa de mătreață să dea rezultate, repetați tratamentul zilnic.

5. Ulei de cocos și lămâie

Încălziți două linguri de ulei de coco și amestecați cu aceeași cantitate de zeamă de lămâie. Aplicați pe scalp și masați ușor. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi spălați părul cu șampon.

6. Zeamă de neem

Un alt truc ce te va ajuta să scapi de mătreață recomandă frunzele de neem. Zdrobiți câteva până obțineți o pastă groasă. Puneți pe scalp și lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă.

7. Ulei de muștar și ulei de jojoba

Uleiul de muștar este recunoscut ca având proprietăți antibacteriene și antifungice, în timp ce uleiul de jojoba este bogat în minerale și are calități hidratante. Amestecați o lingură de ulei de muștar cu o lingură de ulei de jojoba și masați ușor pe scalp. Clătiți cu apă și spălați părul cu șamponul pe care îl folosiți în mod normal. Testați amestecul pe piele, înainte de a-l pune pe scalp, întrucât uleiul de muștar este iritant pentru unele persoane.

8. Iaurt și zeamă de lămâie

Iaurtul poate folosit ca remediu anti-mătreață și dă rezultate pentru toate tipurile de păr. Faceți un amestec cu iart și zeamă de lămâie pe care să îl lăsați să acționeze, pe scalp, timp de 20 de minute. Clătiți cu apă caldă.

9. Usturoi și miere

Cu puternice proprietăți antifungice, usturoiul poate fi folosit pentru a scăpa de mătreață. Zdrobiți câțiva căței de usturoi și amestecați-i cu o lingură de miere, până se formează o pastă groasă. Aplicați la rădăcini și așteptați 15 minute. Spălați-vă pe păr cu șampon.