Home » Life & Style » Cum faci cele mai gustoase paste. 7 greșeli pe care să le eviți atunci când le prepari

Cum faci cele mai gustoase paste. 7 greșeli pe care să le eviți atunci când le prepari

Violeta Badea / 05.03.2021, 09:54
Cum faci cele mai gustoase paste. 7 greșeli pe care să le eviți atunci când le prepari

Cum faci cele mai gustoase paste. 7 greșeli pe care să le eviți atunci când le prepari. Pastele nu sunt preferate doar de italieni, ci au devenit cunoscute și iubite pe tot mapamondul.  Fie că le gătim cu sos alb, cu sos roșu, la cuptor sau fierte, pastele devin alegerea perfectă atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție să faci mâncare și nici prea multe ingrediente la îndemână. Tot ceea ce trebuie să faci este să fierbi pastele așa cum trebuie, iar mâncarea este aproape gata. Pare ușor, dar nu este deloc așa. În continuare vei afla câteva greșeli pe care să le eviți atunci când le prepari.

Cum faci cele mai gustoase paste

Pastele sunt preferate de toată lumea, deoarece sunt foarte gustoase și se gătesc rapid. Aproape oricine a încercat să pregătească o porție de paste, nu-i așa? Singurul lucru la care trebuie să fii atent este să fierbi corect pastele, altfel pot ieși prea moi, lipicioase sau fără gust. Dacă respecți câte va reguli importante, nu are cum să nu îți iasă.

Reguli pentru a fierbe pastele corect
Reguli pentru a fierbe pastele corect

1. Nu pui sare

Una dintre cele mai frecvente greșeli este că nu adaugi sare în apa în care vor fierbe pastele sau cei care o fac adaugă doar un vârf  de cuţit de sare în ea. Corect este să adaugă aproximativ o lingură rasă de sare la o cantitate de 500 de grame de paste făinoase. Sarea din apă este absorbită de alimente și le dă gust.

Un alt lucru important pentru care sarea este adăugată în apă este că are capacitatea de a crește punctul de fierbere al apei. Astfel, apa va avea o temperatură mai ridicată atunci când adăugați pastele și se vor găti mai bine. Niște paste gustoase fac mai mult decât sosul pe care îl adaugi ulterior.

2. Adaugi ulei

Toată lumea ştie că în apa pentru paste trebuie să adaugi puțin ulei pentru ca acestea să nu se lipească. Acest obicei este total greșit! Pastele nu se vor lipi, atâta timp cât le amesteci ușor în timpul procesului de fierbere. Uleiul nu face altceva decât să împiedice sosului să se lipească de paste.

3. Nu respecți timpul de fierbere

Dacă vrei să gătești pastele perfect, fără să fie prea moi sau prea tari, respectă timpul de fierbere înscris pe ambalaj. Este important să prepari pastele corect, deoarece vor fi mai gustoase și mai sănătoase. Marii bucătari ne recomandă să gustăm pastele cu trei sau patru minute înainte, pentru a ne asigura dacă nu cumva sunt gata.

4. Nu folosești capacul

Probabil că sună ciudat, dar este un lucru foarte important! În cazul în care nu pui capacul pe oală, apa va fierbe mult mai greu.

5. Folosești o oală mică

Un alt lucru important este să folosești o oală mai mare, deoarece pastele nu trebui să stea înghesuite. Acest lucru influențează foarte mult pentru că se pot găti neuniform, se vor rupe,nu vei putea să le amesteci sau se vor lipi între ele.

6. Nu păstrezi puțină apă de la paste

O altă greșeală frecventă pe care o fac multe persoane este că aruncă toată apa de la paste. Este important să păstrezi puțină apă din oala în care le-ai fiert, deoarece o poți folosi când adaugi sosul.  Acest lichid plin de amidon are rolul de a-i da savoare sosului şi îi va îmbunătăţi textura.

7. Clătești pastele proaspăt fierte cu apă rece

După ce fierbi pastele, le lași să se scurgă de apă, dar nu le clăti cu apă rece! Pe ele rămâne o ușoară urmă de amidon, iar aceasta ajută la lipirea sosului de paste. Singura excepţie când poţi clăti pastele este atunci când le foloseşti într-o salată rece.