Consumul regulat de ouă fierte este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face pentru sănătatea ta. Sunt bogate în substanțe nutrivite, au numeroase beneficii pentru organism și sunt ușor de preparat. Din nefericire, mulți români evită să le mănânce, dintr-o sigură cauză! Iată cum poți să cureți ușor și rapid ouăle fierte. Trei trucuri geniale pe care oricine trebuie să le știe.
Specialiștii din domeniul nutriției și sănătății s-au tot contrazis, de-a lungul timpului, cu privire la importanța consumului zilnic de ouă. Studii recente au demonstrat existența unei liste impresionante de beneficii pe care banalul ou le are asupra organismului uman. Un singur ou fiert conține cantități semnificative din nutrienții de care avem nevoie zi de zi. Însă, pe cât sunt de sănătoase și ușor de gătit, pe atât de greu sunt de curățat. Am ales trei trucuri geniale care te vor învăța cum să cureți ușor și rapid ouăle fierte.
Pentru ca acest truc să funcționeze, ouăle se fierb la foc mediu aproximativ 12 minute. Apa folosită nu trebuie să aibă o adâncime mai mare de 5 centimetri. Înainte de a se pune la fiert, se adaugă o liguriță de praf de copt. Înainte de a a încerca să le curățați de coajă, oulă se lasă să se răcească în apă cu gheață. Apoi, se îndepărtează o părticică mică din vârf și de la bază, apoi, ținând ou bine în mână, suflați.
Un alt truc pentru a curăța ușor și rapid ouăle fierte! Se ia un ou fiert tare și se pune într-un vas mic. Se adaugă apă rece, de la robinet. Acoperiți vasul cu un capac sau o farfurie și agitați bine câteva secunde. Îndepărtați capacul și veți descoperi că oul s-a separat perfect de coajă!
Primul pas al acestui truc pentru curățarea ouălor fierte necesită îndepărtarea cojii de la baza acestuia. Apoi, luați o linguriță și băgați-o sub coajă, având grijă să eparați și acea membrană albă de sub coajă. Aplicând presiune ușoară, rotiți lingurița în jurul oului. Cu puțin exercițiu, veți putea folosi acest truc fără probleme!
Ouăle fierte sunt sunt surse importante de vitaminele D,E,K, B6, de calciu și de zinc. Un singur ou are doar 77 de calorii și conține șase grame de proteine și cinci grame de acizi grași sănătoți. Mai mult, un ou fiert conține cantități semnificative din nutrienții de care avem nevoie zi de zi: