Home » Life & Style » Cum să ajungi în 3 țări în doar 4 zile. Călătorești ușor și simplu, fără timp pierdut în aeroport sau la volanul mașinii

Cum să ajungi în 3 țări în doar 4 zile. Călătorești ușor și simplu, fără timp pierdut în aeroport sau la volanul mașinii

Nechifor Ioana / 14.04.2022, 17:24

Vacanțele reprezintă pentru mulți dintre noi o perioadă mult așteptată pentru a bifa destinațiile preferate și a ne încărca bateriile. Uneori, timpul nu ne permite să mergem în toate locurile dorite, însă din fericire există tot felul de soluții prin care putem să ne vedem visul împlinit. Dacă ți-ai trecut pe listă mai multe locații din diverse colțuri ale lumii, pe care vrei să le vezi într-un interval relativ scurt, află că acest lucru poate prinde cu ușurință viață. Nu trebuie să pierzi ore bune în aeroport sau să îți petreci o bună parte din timp la volanul mașinii, ci poți opta pentru un alt mijloc de transport, care îți va permite să mergi în orașe din diverse țări și îți va oferi și un program diversificat până ajungi la destinația respectivă.

Cum să vezi orașe, într-un timp relativ scurt, din diverse țări

Cum să ajungi în 3 țări în doar 4 zile? La prima vedere, propunerea poate ți se va părea ușor solicitantă, dar după ce vei citi informațiile de mai jos vei vedea că există o soluție simplă și eficientă pentru a avea parte de o vacanță în care să vizitezi numeroase locuri, chiar dacă ele fac parte din țări diferite, într-un interval de timp record.

Uneori, concediul nu este suficient pentru a te bucura de toate locurile din lume pe care visezi să le vezi. De cele mai multe ori, oamenii tind să aleagă un anumit oraș și să exploreze obiectivele și atracțiile turistice din zona respectivă. Având în vedere faptul că în general vacanța se întinde pe o perioadă de câteva zile, nimeni nu vrea să își irosească timpul schimbând mai multe mijloace de transport pentru a ajunge și în alte țări în intervalul respectiv.

Sagrada Familia din Barcelona
Sagrada Familia din Barcelona

Sigur, poți alege călătoria cu avionul sau cu mașina, însă această variantă se poate dovedi destul de obositoare. O soluție mult mai simplă, pentru a avea parte de o vacanță cu opriri în diferite țări, o reprezintă alegerea unei vacanțe pe un vas de croazieră. Această modalitate te va ajuta să explorezi diferite colțuri ale lumii într-un timp relativ scurt.

„Durata unei excursii diferă în funcție de vasul de croazieră și de itinerariul pe care îl are. De la 4-5 nopți la 10 nopți. Spre exemplu, cu Costa Toscana poți ajunge în 3 țări în doar 4 zile. Vasul pleacă din Civitavecchia (în apropiere de Roma – Italia), continuă cu Marseille (Franța), apoi Barcelona(Spania), Valencia(Spania). Rămâne în port o zi, după care ajunge în Palermo.

Se întoarce apoi în Civitavecchia (Italia) și reia traseul menționat. Pasagerii pot alege ce port doresc pentru îmbarcare, debarcare. Cu alte vase de croaziere, cum ar fi Costa Veneția, care pleacă de la Istanbul și oprește prin mai multe porturi turcești, după care traversează insulele grecești, croaziera durează 7 zile, având în vedere distanța mare pe care vasul o parcurge”, ne-au explicat reprezentanții companiei Costa Cruises.

În plus, o călătorie pe un vas de croazieră îți va pune la dispoziție un program diversificat, în care vei avea parte de o serie de activități menite să te ajute să te recreezi până ajungi la destinația dorită.

Ce poți face pe un „oraș plutitor”

Vacanța pe un vas de croazieră se poate dovedi o experiență inedită, având în vedere că te poți bucura de un traseu bogat, pe care îl parcurgi într-un interval scurt, dar și pentru că îți poate oferi o serie de activități special concepute pentru a te simți bine și a te bucura de această călătorie.

Una dintre întrebările frecvent întâlnite este ce poți face pe un vas de croazieră până ajungi în port. Dacă și tu ai această curiozitate, află că programul este unul bogat, care nu îți va permite nicio clipă să te plictisești, însă bineînțeles acest lucru depinde și de vasul de croazieră ales. Poți găsi informații în acest sens pe internet, pe site-ul companiei respective, sau la agenția de turism care are astfel de pachete.

O vacanță pe mare, petrecută pe un vas de croazieră, îți poate oferi acces la numeroase baruri și restaurante, cu specific diferit, momente artistice (concerte cu artiști, karaoke), piscină interioră, exterioară, tratamente spa, sala de cazino, magazine cu cosmetice, haine etc. Această vacanță este potrivită oricui – cupluri, grupuri de prieteni, familii cu copii sau persoane în vârstă.

„ Îți oferă suficiente oportunități de a explora, de a te distra și de a te relaxa. Costa Toscana are centru de fitness, pistă de jogging la ultimul etaj, mai multe piscine și căzi cu hidromasaj, aquapark, spa, 15 restaurante, 18 baruri, program special pentru copii și adolescenți (indiferent de vârstă), cazinou, locuri de divertisment, magazine. Și dacă sunteți pasionat de inovație și tehnologie, vă veți bucura pur și simplu de faptul că „trăiți” într-un oraș plutitor inteligent, care este durabil, autosuficient și complet digitalizat”.

Atlfel zis vasul de croazieră este un „oraș plutitor”, care cuprinde o serie de activități, momente artistice, dar și numeroase localuri pentru a veni în întâmpinarea tuturor clienților și a le satisface dorințele acestora.

Până când vasul ajunge în port, te poț relaxa la piscină, poți mânca la un restaurant italian sau chinezesc (ori cu alt specific), iar seara te poți bucura de un program de divertisment special realizat de organizatori.

Dis de dimineață, când se face oprirea în port, poți părăsi vasul pentru a vizita diferite obiective și atracții turistice din orașul respectiv. Cât timp vasul stă în port, poți explora experiențele pe care ți le oferă locul respectiv. Ziua următoare vei avea surpriză să te trezești într-o altă țară.

Cum poate continua vacanța

Dacă îți dorești să explorezi mai mult un anumit oraș, poți alege debarcarea, în ideea de a te caza în locația respectivă și de a vizita mai multe obiective turistice. Dacă îți place Barcelona, poți profita că ai ajuns în acest loc și te poți orienta să găsești o cazare aici, astfel încât să te bucuri mai mult de atracțiile acestui oraș extraordinar. Sagrada Familia, Casa Batllo, Parcul Guell sunt doar câteva dintre obiectivele pe care turiștii aleg să le viziteze atunci când ajung aici.

Îți poți personaliza vacanța după bunul plac, ținând cont bineînțeles de buget și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Dacă alegi însă să îți continui călătoria pe vasul de croazieră, nu trebuie decât să te întorci pe vas înainte ca acesta să părăsească portul.