Home » Life & Style » Cum să vă mențineți tinerețea. Expresia feței, surâsul și umorul înlocuiesc toate ridurile

Cum să vă mențineți tinerețea. Expresia feței, surâsul și umorul înlocuiesc toate ridurile

Ileana Mladinoiu / 23.11.2020, 13:17
Cum să vă mențineți tinerețea. Expresia feței, surâsul și umorul înlocuiesc toate ridurile

Dacă Audrey Hepburn, una dintre actrițele simbol de la Hollywood, spunea că “adevărata frumusețe a unei femei se reflectă în suflet”, completăm că adevărata tinerețe se citește pe fața unei femei în expresia feței sale, iar expresia este în funcție de caracter. Răutatea, gelozia, invidia, lipsa de generozitate întunecă și deformează cel mai frumos obraz.

Cum te poate da de gol expresia feței

La 20 de ani, prospețimea tinereții nu ne lasă să bănuim aceste defecte. Cu timpul, ele  se imprimă. Ridurile de pe față se pot îngriji, iar dacă sunt de expresie reprezintă tributul personalității puternice, au farmecul lor.

Meryl Streep, o altă celebritate a cinematografiei, triplu laureată a premiului Oscar,  consideră că “ridurile sunt mai presus de toate acțiunea trecerii timpului și oglinda expresiilor și emoțiilor noastre. Deci, este timpul să faceți pace cu aceste mici brazde care apar treptat în jurul vârstei de 30 de ani în jurul ochilor, gurii și pe frunte”.

Despre actrița Jeanne Moreau ziarul „Times” scria: „fața ei este un album de experiențe și dezamăgiri și imperfecțiunile care se zăresc sunt semnătura umanității ei. Ea poate semăna cu orice femeie”.

Actrita Jeanne Moreau
Actrita Jeanne Moreau

Lăsăm deoparte lumea filmului și ne întoarcem la lumea în care suntem noi ancorate și hotărâm împreună că nimic nu este mai grav decât ridurile spiritului care se imprimă pe față într-o expresie neplăcută. O femeie bună, generoasă, cu vederi largi, care știe să zâmbească va avea o lumină specială pe față, va fi plăcută la vedere și cele câteva riduri cauzate de vârstă vor trece neobservate.

Credința că zâmbetul, ce nu înseamnă de fapt râs zgomotos, provoacă riduri este total greșită. Surâsul luminează fața, ridică tonusul și este dovada unei vieți interioare bazate pe sentimente frumoase.

“Un surâs nu costă nimic, dar creează mult

Dale Carnegie în sfaturile lui despre zâmbet motivează:

  • “Un surâs nu costă nimic, dar creează mult”;
  • “Nu durează decât o clipă, dar amintirea persistă câteodată o viață întreagă”;
  • “Dacă în calea voastră veți întâlni un om prea obosit pentru a vă da un surâs, dăruiți-l pe al vostru. Căci nimeni pe lume nu are nevoie mai mare de un surâs decât acela care nu mai poate să-l ofere”.

Surâsul nu poate fi cumpărat, cerșit, împrumutat sau furat. Cu toate acestea, încercați să zâmbiți de dimineață, deși, poate, nu aveți chef. Faceți asta în timp ce preparați ceaiul  sau cafeaua, zâmbiți când vă spălați, spuneți bună dimineața zâmbind familiei voastre, chiar și femeii de serviciu.

Zâmbetul denotă o stare de bine
Zâmbetul denotă o stare de bine

Pare forțat la început, dar în timp zâmbetul este contagios. La zâmbet se răspunde cu zâmbet, tot așa cum la ură unii răspund cu ură (o  atitudine de condamnat), la dragoste cu dragoste.

Priviți totul cu umor, nu luați în tragic micile necazuri, pentru că “nu există nu se poate”, ca să cităm numele emisiunii moderate la televizor de Andreea Marin. Umorul vă va ajuta să biruiți plictiselile, să nu vă enervați pentru tot felul de fleacuri.

În final, știți că Nicolae Labiș are o poezie al cărei titlu este „Dacă toate astea, fi-vor învățate”, adresată mamelor pentru moștenirea lăsată copiilor lor. Îl repetăm aici, cu scopul de a reuși să vă  mențineți tinere. Succes!