Home » Life & Style » De ce e bine să-ți fotografiezi aragazul, înainte de a pleca de acasă. Metoda banală e de mare ajutor

De ce e bine să-ți fotografiezi aragazul, înainte de a pleca de acasă. Metoda banală e de mare ajutor

Voicu Costin / 02.04.2022, 14:07
De ce e bine să-ți fotografiezi aragazul, înainte de a pleca de acasă. Metoda banală e de mare ajutor

Plecarea în concediu necesită multă atenție, mai ales dacă trebuie să lăsați casă pentru o săptămâna sau mai mult timp, goală. Dacă nu aveți pe cine să lăsați să supravegheze locul unde stați, o serie de pregătiri trebuie făcute pentru a lăsa totul în ordine. Înainte de a pleca de acasă, lăsăm lucrurile în ordine și ne așteptăm să le găsim la fel, la întoarcerea din concediu. De ce trebuie să fotografiem aragazul când plecăm în concediu?

Măsuri necesare de luat înainte de plecarea în concediu

Dacă vă aflați în postura în care nu aveți pe cine să lăsați să supravegheze casa în timp ce voi vă petreceți liniștiți vacanța, o serie de măsuri trebuie luate înainte de a pleca. Verificarea electronicelor și a electrocasnicelor este foarte importantă. Pentru a reuși să aveți o vacanță liniștită fără probleme, ideal ar fi să faceți o poză la fiecare electrocasnic conectat la o sursă de curent sau gaz. Aragazul, centrala termică, boilerul, caloriferele, cuptorul cu microunde etc. trebuie lăsate în ordine pentru a nu avea probleme.

Cel mai bun mod de a scăpa de griji și să îți amintești exact dacă ai oprit aragazul, lumina sau ai închis ușa, este să faci o fotografie la fiecare aparat în parte. Fă o fotografie cu electronicele scoase din priză, cu aragazul oprit sau fierul de călcat în cutie, ca atunci când vei avea un moment de neliniște, să verifici dacă totul a fost lăsat în perfectă stare. Acest truc poate fi, de asemenea, mai bun pentru ține, decât să verifici de două ori pentru a te asigura că ai închis într-adevăr aragazul.

Studii realizate de cercetători și specialiști

Potrivit Psychology Today, un studiu realizat în 2005 la Universitatea Concordia din Quebec a analizat fenomenul verificării duble. În cadrul studiului, studenții au închis un aragaz, apoi au verificat în mod repetat pentru a se asigura că a fost într-adevăr închis. Cercetătorii i-au întrebat apoi pe studenți dacă aragazul a fost oprit, cât de clar își aminteau și cât de siguri erau de faptele lor.

În timp ce studenții care au verificat de 10 până la 15 ori își aminteau corect că aragazul era oprit, amintirile lor privind oprirea acestuia nu mai era atât de clară. Ei au devenit mai puțin încrezători în propria memorie.

„Cu cât verifici mai mult un lucru, cu atât este mai puțin viu și mai puțin detaliat și ești cu atât mai puțin încrezător în memoria ta”, a declarat la vremea respectivă psihologul Adam Radomsky, care a realizat studiul.

Studiile realizate de cercetători ne scot în evidență lucruri la care ar trebui să fim atenți. Cu siguranță, nu de puține ori vi s-a întâmplat să vă gândiți dacă ați încuiat ușa la casă, atunci când ați plecat sau când ați intrat în ea. Nu de puține ori, cu siguranță, ați făcut aceeași verificare de mai multe ori pentru a fi siguri că ați făcut acest lucru.

Un studiu mai arată că cel puțin 45% din acțiunile pe care le facem zilnic, le facem în mod automat, robotic, fără să conștientizăm cu adevărat, dacă au fost sau nu realizate. De aici, putem trage o cocluzie. Corpul și creierul nostru învață rutina zilnică și o repetă la nesfârșit. Acțiunile realizate mecanic, cum ar fi închisul aragazului sau a ușii sau oprirea luminii pot fi făcute involuntar, fără să ne dăm seama sau să fim conștienți că le-am făcut. Așadar, avem nevoie de dovezi concludente atunci când plecăm într-un concediu mai lung, iar metoda pozelor este cea mai potrivită!