Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie ~ Ce sunt Nodurile Lunare . Cum ne influentează Nodul Nord în Gemeni până în Ianuarie 2022

Astrologie ~ Ce sunt Nodurile Lunare . Cum ne influentează Nodul Nord în Gemeni până în Ianuarie 2022

Astrolog D. Mădă / 23.11.2020, 14:41
Astrologie ~ Ce sunt Nodurile Lunare . Cum ne influentează Nodul Nord în Gemeni până în Ianuarie 2022
Să privești cerul la amiază când este încărcat de nori, sau în plină noapte când semiluna strălucește mai intens decât orice altă stea în juru-i. Pe coloana infinitului a lui Brâncuși ai escalada doar… doar infinitul acela te-ar aduce mai aproape de cer, să-i simți textura, să-i descoperi îndeaproape adevăratul pigment. „Hai să-i zicem o Scară la cer” spunea însuși Brâncuși, o scară pe care să o urci fără frică, dornic de cunoaștere.

Ce sunt Nodurile Lunare?

Privim cerul zilnic. Uneori cu un gând meditativ, alteori îngrijorați că vine ploaia și am lăsat umbrela acasă. Privim cerul zilnic, visători, sau prinși în mrejele cotidianului, în cel mai recent selfie capturat undeva în natură și tot așa. Știm că este acolo sus pentru că ne este familiar dintotdeauna. Cum familiare ne sunt și cuvintele „Nord”, „Sud” sau “soarta”, “destin”. Știi din ce este alcătuit cerul până la urmă? Dar destinul tău, ce fel de parcurs în viață îți este scris în stele?
În Astrologie sunt folosite atât traiectoriile planetelor în jurul Soarelui, cât și alte instrumente și măsurători care ne ajută să realizăm portretul unei persoane, născute în data de…, la ora x, în locația igrec. În acest fel, toată discuția este despre un individ plasat în timp și spațiu, și relația pe care acesta o are cu o energie superioară, o energie universală care menține ritmul prezentului, mereu pregătit să contureze noi posibilități și oportunități.
Nodurile în Astrologie nu măsoară distanțe marcate pentru a avansa pe oceane și mări. Ele se află pe harta natală a unei persoane pentru a descrie nevoile evoluției sufletului. Sunt un fel de mesageri ai sufletului, prezentând în detaliu ceea ce acesta este capabil să trăiască. Nodul Nord, denumit și „capul dragonului”, te ajută să vezi aureola boreală a propriei ființe, metaforic vorbind desigur. Acest element acționează precum un GPS de mare precizie, și ne spune efectiv care este direcția pe care să o parcurgem în această viață.
Nodurile lunare fac parte din harta natală a unei persoane
Nodurile lunare fac parte din harta natală a unei persoane

Încotro mă îndrept? Unde se află sursa fericirii mele depline?

Înainte de a lucra cu un astrolog reflectă asupra următoarelor întrebări: Care este potențialul tău în viață? Încotro mă îndrept? Unde se află sursa fericirii mele depline?

Sunt întrebări de evaluare constantă, asupra cărora vă recomand să reveniți din când în când în timpul anului. Cu ajutorul unui astrolog, ai șansa să completezi răspunsurile pe care ai început timid să le formulezi.
Spun timid pentru că sunt întrebări ample, și de multe ori obiceiurile proaste pe care le avem, tendința de a ne subestima sau din contră supra-aprecia, și credințele noastre limitative nu ne permit mereu să formulăm un răspuns complet, cât mai aproape de varianta ideală.
În schimb, Nodul Nord ne vine în ajutor și ne oferă indiciile pe care le omitem cu ușurință. El este poarta care ne indică un viitor posibil, pentru care avem de lucrat în prezent, să ieșim din zona de confort, să ne depășim temerile și să pășim hotărât pe drumul nostru.
Nodul Sud, numit și „coada dragonului”, este ca un podium al amintirilor unde, sub lumina reflectoarelor, defilează calitățile pe care le purtăm din vieți anterioare și ne spune povestea vieții actuale la perioada copilăriei.
Poate că bagajul karmic pe care acest Nod îl deschide este despre acele lecții din trecut pe care nu le-am înțeles la vremea lor, pe unele din ele fiind recomandat să le reluăm. Bijuteria din „bagaj” este reprezentată de acele calități și talente pe care le ținem în tenebrele subconștientului. Repurtate alături de cel mai deosebit accesoriu al prezentului, zâmbetul nostru, ele ne pot ajuta să ne (re)definim unicitatea, felul cum ne trăim viața, și procesul decizional actual.
Cele două noduri mai sus prezentate sunt denumite și Noduri Lunare, și tehnic vorbind marchează punctele din orbita Lunii în care aceasta traverseză traseul Soarelui. Cele 12 Case, și respectiv 12 semne zodiacale sunt puse în opoziție prin linia imaginară creată de cele două noduri. Astfel spre exemplu, casa 1 va fi în opoziție cu casa 7, iar semnul Racului va fi în opoziție cu cel al Capricornului.
Nodul Nord ne vine în ajutor și ne oferă indiciile pe care le omitem
Nodul Nord ne vine în ajutor și ne oferă indiciile pe care le omitem
Vorbind despre operele sale, Constantin Brâncuși puncta: „am căutat mereu sursele originare pentru arta mea şi am procedat la fel ca să găsesc răspuns la întrebările pe care mi le-am pus… Trăim într-o lume lipsită de valori. Noi trebuie să le descoperim pe cele adevărate!”
Timpul trece fără să necesite permisiune specială. Ne ia uneori prin surprindere, alteori suntem pregătiți pentru evenimentele pe care le susține. Întrebările pe care ni le punem despre „Cine suntem?”, „Ce impact creăm în fiecare zi?”, „Care ne sunt valorile?” și „Cum trăim în concordanță cu ele?” sunt esențiale, obligatorii aș spune în sesiuni de meditație mai des realizate.
Chiar dacă afli despre ele și studiind nodurile destinului propriu, nu înseamnă că s-a terminat și că te poți „culca pe-o ureche”. Din contră, provocarea aici începe: să faci curățenie în obiceiuri, gânduri și decizii. Să păstrezi doar ce te ajută să progresezi la adevăratul tău potențial. Să-ți onorezi valorile, cele adevărate, să-ți integrezi și aplici lecțiile învățate. Și să te bucuri de calitățile tale și cine ești tu, ca cetățean al acestui spațiu din Univers.

Nodul Nord în Gemeni – Nodul Sud în Săgetător

Începând din 05.05.2020, Universul a deschis  o nouă etapă pentru noi toți, etapă care ne poartă până în Ianuarie 2022.
Impactul Nodurilor Lunare (Axa de Destin) este unul dintre cele mai misterioase și fascinante aspecte ale astrologiei, iar noua Axă de Destin deschisă de această dată își desfășoară călătoria în energia semnelor Gemeni (Nodul Nord/Dharma ) și Săgetător (Nodul Sud/Karma). Mercur (comunicare, gândire) este cel care conduce această nouă poveste, avându-l la pol opus pe Jupiter (cunoaștere, adevăruri, credințe).
Axa Destin, cuprinsă între 05.05.2020 și 18.01.2022
Axa Destin, cuprinsă între 05.05.2020 și 18.01.2022
Ca să vă faceți o imagine mai practică a ce presupun aceste întâlniri, iată câteva cuvinte cheie.
Nodul Nord în Gemeni ne invită și ne orientează către noi alegeri, cunoștințe, dorințe înalte și învățături noi. La pol opus, Nodul Sud în Săgetător dezvăluie problemele vechi, familiare, care cer digerare, dizolvare și eliberare.
Împreună ele ne aduc o misiune pentru felul cum percepem prezentul. Aceea de a ne arăta deschiși către noi oportunități/ planuri în tot ce înseamnă informații noi, modalități noi de comunicare, rămânând focusati și centrați către nou, evitând împrăștierea.
Cum Mercur (Gemeni) conduce această axă de destin, sugestia este de a aprecia curiozitatea și curajul de a renunța la ideile preconcepute, dogmatice (proprii sau impuse de alții), rămânand deschiși către o nouă direcție plină de informații noi.
Lecția majoră este de a găsi/transforma comunicarea adaptată la nevoile noastre emoționale în cadrul relațiilor. În egală măsură la polul opus, planeta Jupiter (Săgetător) ne va oferi sfaturi despre cum să rezolvăm cu înțelepciune din credințele noastre și despre modul în care găsim sens în viață.
Va trebui să ne analizăm propria filozofie de viață pentru a putea renunța la aspectele care nu mai sunt aliniate experienței noastre, săpând adânc în planul subconștient. Poate nu e ușor tot drumul, dar descoperind adevăratele valori vei realiza că a meritat tot efortul depus!