Home » Life & Style » Horoscop » Babele 1-9 Martie. Legendă, semnificații, numerologie

Babele 1-9 Martie. Legendă, semnificații, numerologie

Astrolog D. Mădă / 27.02.2021, 09:12
Babele 1-9 Martie. Legendă, semnificații, numerologie
Avem o cultură bogată, în care putem recunoaște interacțiunea omului cu natura. Astfel, pe parcursul anului avem tradiții pe care le ducem la împlinire pentru a afla „cum ne va merge” în viitorul apropiat. Datinilor de Anul Nou li se adaugă evenimente precum cele 9 babe de la începutul lui Martie, sau chiar grâul pus la încolțit în noaptea de Sf Andrei.
Cum Martie aproape a sosit, iată câteva indicii despre Baba pe care ți-o alegi anul acesta. Obiceiul implică să îți alegi ziua babei raportat la ziua de naștere, iar dacă aceasta nu este o cifră pură, să faci suma zilei până ajungi la cifra căutată.
Astrologic vorbind, data nașterii este una din cele mai importante elemente de care ținem cont. Ne sărbătorim ziua de naștere, notând că am mai avansat cu un an în viață, însă dincolo de party, e bine să ne gândim la acest moment și ca la un paznic al celui mai tainic secret al nostru, cel despre cine suntem cu adevărat și care este scopul vizitei noastre în viața aceasta.
Legendele în spațiul românesc se împletesc astfel că Dragobete, mărțișorul și cele 9 babe (uneori chiar 12) sunt istorisite și prin prisma unor legături strânse între acestea, alteori ele fiind regăsite și prin forța propriei întâmplări și semnificații. Spre exemplu, se spune că baba Dochia, mama lui Dragobete ar  fi cerut nurorii sale să spele un ghem lână neagră până ce aceasta se va albi. Fata primește ajutor miraculos, Mărțișorul apare introdus în folclor, iar Baba Dochia pornește cu oile pe munte.
Folclorul este fascinant de îngăduitor pentru multe legende și povești de cine a fost Dochia, simbolisticile arhaice a tradițiilor purtate de români, cât și reprezentații fizice a legendelor (vezi stânci din munți care sunt asemuite unei femei, cel mai cunoscut fiind vârful Babele)
Pe măsură ce urca, se lepăda de câte un cojoc din cele 9 pe care le avea, doar că odată ajunsă în vârf vremea se schimbă, devine capricioasă, iar baba Dochia își găsește pedeapsa pentru răutatea cu care s-a purtat față de nora ei. De la legendă, la realitate un lucru e cert, și anume că începutul lui Martie aduce cu sine zile imprevizibile. Uneori e soare și bine, alteori e frig sau înnorat. Și nu rare au fost ninsorile mieilor, când deși florile și-au început parada, zăpada a venit semn că iarna își lua cu greu rămas bun în anul respectiv.
Se spune că în funcție de ziua pe care ți-o alegi ca babă reprezentativă vei primi indicii de cum îți va merge în restul anului sau o oglinda a cum îți mai e prin suflet. Dacă vei avea un timp prosper, sau din contră, dacă va trebui să te aștepți la provocări. Cu toate că unele zile sunt mai capricioase, contează mai degrabă energia cu care alegi să treci prin momentul respectiv. Să găsești armonie în toate, să înveți din greutăți și chiar să înveți să apreciezi beneficiile norilor și a ploii.
Poți să îți alegi baba și după cum simți că te atrage mai mult una din zile, față de celelalte. E un exercițiu moștenit din străbuni de a-ți ascula intuiția, de a avea răbdare cu sine și de a te lăsa ghidat și de armonia din firescul lucrurilor. Te-ai pregătit? Indiferent de cum se va prezenta ziua pe care ți-o alegi, ține cont că până și nora Dochiei a reușit să treacă de o probă aparent imposibil de realizat.
Din puncte de vedere numerologic, fiecare zi are o vibrație a sa, aparte. Dacă reușim să-i traducem semnificația într-o secvență practică din viața noastră, aceasta poate deveni „miracolul care a transformat ghemul de lână din negru în alb”.
Martie
Martie
1 Martie cifră a începutului, cel care aduce mărțișorul, renașterea din natură (înainte de trecerea la calendarul gregorian era chiar prima zi a Noului an) și număr al îngerilor, vibrația sa ne ajută să ne conectăm la energia cosmică, să ne ascultăm și să înțelegem cum ne putem atinge potențialul.
El rezumă și relația noastră cu negativitatea, indicând deseori că un bun început necesită rigurozitate și gânduri de o vibrație înaltă, creatoare, care indică oportunități, nu ofuri și greutăți. Din punct de vedere astrologic vibrația 1 este guvernată de către Soare, iar zodiile corespondente sunt Leu și Capricorn.
Element : Foc
Culoare : Portocaliu
Piatră : Rubin și Diamant
2 – simbolizează echilibrul, armonia, emoția, principiului feminin, asocierea, cuplul, având la pol opus ispita și dualitatea. Este cerința minimă de participanți pentru a recunoaște o echipă, el fiind indicatorul relațiilor, colaborării și interacțiunii pe care o avem cu cei din jurul nostru. Din punct de vedere astrologic vibrația 2 este guvernată de către Lună și punctul virtual Lilith, iar zodiile corespondente sunt Rac și Balanță.
Element : Apă
Culoare : Verde
Piatră : Opal, Diamant, Perlă
1-9 Babele
1-9 Babele
3 – este un simbol al întregirii, “perfecțiunii divine”, înțelepciunii și norocului. Vibrația sa îndrumă la revenire către intuiție, către ce ne dorim cu adevărat. Este de asemenea echivalentul chakrei coroană. Astfel, prin 3 sunt exprimate înțelepciunea, conștiința superioară și evoluția noastră spirituală. Din punct de vedere astrologic vibrația 3 este guvernată de către planeta Jupiter, iar zodiile corespondente sunt Săgetător și Gemeni.
Element : Aer
Culoare : Bleu
Piatră : Safir, Turcoaz
4 – simbolizează cadrul și stabilitatea pe care o avem sau o căutăm în viață, “propria pătrățică”. Pentru ca aceasta să fie, existe ca o bază solidă pentru misiunea noastră, vibrațional 4 ne solicită să lucrăm organizat, cu pași mici, atenți la detalii, să avem încredere în cine suntem și la modul în care impactul acțiunilor noastre poate aduce beneficii celor pe care îi iubim și au nevoie de noi. Din punct de vedere astrologic vibrația 4 este guvernată de către planeta Marte, iar zodiile corespondente sunt Taur și Fecioară.
Element : Pământ
Culoare : Roșu
Piatră : Jasp, Agat
5 – simbolizează expansiunea din punct de vedere emoțional, creativ, dar și fizic. Pe lângă faptul că indică energia acestui an (2+0+2+1), este un expert în tot ce ține de aventură, versatilitate, independență, libertate și de ieșirea din zona de confort.  Este și o vibrație care pune accentul pe cunoaștere/studiu, cu creionul în mână cum se spunea despre cele mai bune metode de învățare. Să ne înțelegem comportamentul, dorințele și nevoile deopotrivă. Din punct de vedere astrologic vibrația numărului 5 este guvernată de către planeta Mercur, iar zodiile corespondente sunt Berbec și Gemeni.
Element : Foc
Culoare : Violet
Piatră : Acvamarin, Jasp
Numerologie
Numerologie
6 – simbolizează limbajul inimii prin iubire, bunătate, dăruire, echilibru, dorința de uniune având alături oamenii dragi. Din punct de vedere astrologic vibrația 6 este guvernată de către planeta Venus, iar zodiile corespondente sunt Balanță și Taur.
Element : Apă
Culoare : Galben
Piatră : Smarald, Opal
7 – simbolizează “dorința de a transcende viața obișnuită”. Din punct de vedere vibrațional este foarte complex. Printre multele sale valențe, el reprezintă “refacerea legăturii cu sinele superior”, poarta către ciclurile karmice, armonia în cel mai fin detaliu, și poate fi un indicator de bun augur pentru oportunități și prosperitate. Atenție în schimb să nu te suprasoliciți, ci să înveți să co-creezi așa cum culorile se întâlnesc pentru a forma un curcubeu pe cer. Din punct de vedere astrologic vibrația 7 este guvernată de către planeta Neptun, iar zodiile corespondente sunt Pești și Fecioară.
Element : Aer
Culoare : Galben – auriu
8 – simbolizează puterea, organizarea și talentul de conducător. Mai este asociat și cu transformarea (asemeni Păsării Pheonix), legătura cu trecutul, prezentul și viitorul, concentrate în momentul de față, Acum. În culturile asiatice 8-ul este foarte apreciat, el solicitând să renunți la tot ce e negativ în viața ta, să recunoști pragmatismul din cum să acționezi spre binele tuturor și nu cu scopuri distructive. Din punct de vedere astrologic vibrația 8 este guvernată de către planeta Saturn, iar zodiile corespondente sunt Scorpion și Capricorn.
Element : Pământ
Culoare : Indigo
Piatră : Onix, Topaz
9 – simbolizează originalitate, altruismul, idealurile și conștiința înaltă. A fost semnat în condica compasiunii, el fiind cel care aduce natura empatică în lumină. În numerologie el ne îndeamnă să ne vedem propriile super puteri, să deschidem cartea înțelepciunii și să acționăm cu înțelegere și față de nevoile comunității. Egoismul aici nu-și mai găsește locul, iar dacă uneori totuși răzbate e doar pentru a ne provoca să lucrăm cu acele paradigme ale noastre care nu ne permit să vedem și raza de speranță în plină furtună. Din punct de vedere astrologic vibrația 9 este guvernată de către planeta Uranus, iar zodiile corespondente sunt Vărsător și Berbec.
Element : Foc
Culoare : Alb-violet
Piatră : Alexandrit, Ametist
Indiferent de motivul pentru care îți alegi o zi din cele 9 ale babei Dochia, încurajarea este să o alegi cu inima deschisă. Iar dacă ziua respectivă nu se ridică la nivelul așteptărilor, să îți dai voie să-i descifrezi mesajul ascuns, să vezi ce miracol ții captiv în mrejele egoului propriu.