Home » Life & Style » Horoscop » Lună Nouă în Berbec 12.04.2021. Setăm intenții noi – curaj și inițiativă

Lună Nouă în Berbec 12.04.2021. Setăm intenții noi – curaj și inițiativă

Astrolog D. Mădă / 10.04.2021, 13:32
Lună Nouă în Berbec 12.04.2021. Setăm intenții noi – curaj și inițiativă

Primăvara acesta Universul ne binecuvântează cu prima Lună Nouă din Noul An Astrologic. Arta cosmică la care se tot lucrează în sezonul Berbecului susține importanța redefinirii și a reinventării personale, iar „workshopul” oferit de Luna Nouă în Berbec are loc pe 12.04.2021 la 05:30 ora României.

Este dacă vreți un cumul de energie și adrenalină pe Cerul vieții, întreținut de diversitatea culorilor oferite de Mama Natură. Condițiile de participare includ: sportul care să ne scoată din starea de apatie, detoxifiere a templului inimii și voința de a beneficia de aspectele înălțătoare ale schimbarilor ce survin customizat pentru fiecare din noi.

Luna Noua in Berbec
Luna Noua in Berbec

Constelația Berbecului este deja una privilegiată având în momentul de față facilitatori importanți precum Soarele (eul interior/ego), Venus (relații, iubire, plăceri, dorințe, valori) Mercur (comunicare, gândire) și Chiron (vindecătorul rănit).

Dacă spunem Lună Nouă, atunci înseamnă că suntem invitați de a ne desena pe “pânza vieții” noi intenții pentru următoarele 6 luni de zile, urmând ca ele să fie valorificate în propria viață atunci când va avea loc efectul de lună plină în același semn.

Tehnic vorbind, Luna Nouă este acel moment în care Soarele (eul interior/ego) și Luna (emoții, instincte primare) se află în același semn. Pentru fiecare dintre noi acestă energie generează un sentiment prin care suntem încurajați să ne (re)scriem propria poveste, însă de data asta altfel, diferit față de cum am tot făcut-o până acum. Ca autor al personajului principal din propria poveste, e bine să căutăm o evoluție a eului nostru. Să ne vedem plini de curaj, inițiativă și mai încrezători, știind că avem și astrele de partea noastră.

Berbec
Berbec

Însă asta nu înseamnă a ne sustrage de la efortul personal, mai ales că Berbecul este guvernat de către Marte, cel responsabil de modul cum acționăm și pasiunea/energia pe care o investim în noua etapă. De altfel, Marte tranzitează până pe data de 23.04.2021 semnul Gemeni ceea ce face din acest eveniment unul bun de a găsi sau descoperi noi resurse motivaționale pentru a acționa într-un mod care poate genera ulterior și rezultate sustenabile.

Curiozitatea și inventivitatea adusă de energia gemenilor sunt amplificatorii dorinței berbecului de a-și pune în valoare calitatea de “pionier”, dobândită pe bună dreptate. Este un moment în care “focul sacru” al Berbecului poate fi un bun catalizator pentru a “arde” și elimina tot ce nu ne mai susține în propria evoluție/călătorie. Credințele, adevărurile și comportamentele actuale sunt cele care au nevoie de o analiză, iar momentul proprice este dat de aspectul benefic făcut de Marte cu Jupiter (adevăruri, credinte, succes) în Vărsător. Prin acestă conexiune putem atrage sau găsi soluții mult mai ingenioase care ne pot facilita progresul.

Partea provocatoare a momentului o constituie conexiunea dintre Venus (relații, iubire, plăceri, dorințe, valori) și Pluton (transformare, subconștient, voința divină). Acest aspect poate fi unul transformator din punct de vedere emoțional în cadrul relațiilor, Pluton având capacitatea de a dizolva orice atașament toxic subtil (subconștient) în raport cu ceilalți.

Luna Noua
Luna Noua

Orice tranziție/schimbare care aparent la început poate părea provocatoare, de fapt ne conduce mai aproape de cine suntem noi cu adevărat, ne dezbracă de straturi și convingeri preluate de-a lungul vieții. Îmi place să spun și personal cred că viața este o permanentă călătorie către noi înșine, care nu se termină niciodată. Pe măsură ce evoluăm anumite lucruri/valențe/credințe își pot încheia rolul în viața noastră. Sunt, dacă vreți, precum hainele pe care le poartă copii de când se nasc și până în adolescență; la un an poartă haine pentru un an, și tot așa.

Prin acestă Lună Nouă este important să ne lăsam ghidați de intuiție/instinct, să rămânem conectați la sinele nostru înalt, fiind cel care ne ghidează și oferă indicii când acele “haine” vs experiențe/etape ne-au rămas “mici” și nu ne mai sunt utile în propria călătorie. Sri Vasudeva spunea “Să căutăm schimbarea, şi ea cu siguranţă va veni.”

În concluzie, avem început de An Astrologic, prima Lună Nouă din acest sezon, în primul semn zodiacal, afară este prima-vară, ceea ce face din acest moment “Un Nou” început, care se așterne în calea noastră, iar lumina și dragostea pe care le primim de la natură, se află și în interiorul nostru. Trebuie doar să le accesăm cu încredere, așa cum face și primăvara cu natura – natural și fără teama de a renaște an de an.