Home » Life & Style » Hotelul Bicicletelor din Norvegia ne arată că se poate să fim ”eco”

Hotelul Bicicletelor din Norvegia ne arată că se poate să fim ”eco”

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 17:20
Hotelul Bicicletelor din Norvegia ne arată că se poate să fim ”eco”

Norvegia este considerată cea mai prietenoasă țară din lume pentru bicicliști, iar construția asta este pe cale să facă acest lucru și mai interesant.

Mulțumită Hotelului Bicicletelor din Norvegia, călătoria pe doua roți devine din ce în ce mai convenabilă. Situat lângă stația de tren din Lillestrøm, hotelul  a fost creat pentru a face deplasare cu bicicleta o alegere mai bună. Conceput ca un spațiu public, ”Hotelul Bicicletelor” se întinde peste 1,500 de de metri pătrați și este plin de biciclete. Mai mult decât atât, dacă ploua nu trebuie să vă faceți griji, deoarece zona este complet acoperită, scrie digitaltrends.com.

Spațiile ca acesta sunt comandate de către Compania de căi ferate din Norvegia și sunt spații publice, apărute în preajma căilor ferate de-a lungul întregii țări.

Construcția a fost concepută de către  ”Various Architects AS” și este extrem de simplă. Pereții sunt de sticlă, iar acoperișul este acoperit cu verdeață. Lumina care pătrunde înăuntru este naturală, iar noaptea se folosesc niște lumini speciale. Lacune subțiri sunt amplasate intenționat între panourile de sticlă, pentru a permite ventilarea naturală a clădirii.

Arhitecții s-ar fi putut opri aici, dar ei au vrut să transmită un mesaj cu acest Hotel al Bicicletelor: urcând câteva trepte, puteți admira vegetația de pe acoperiș, cu rampe înclinate și bănci. Acolo, oamenii pot să se relaxeze și să aibă o privire în ansamblu a orașului.

Datorită design-ului eco, clădirea consumă foarte puține resurse. O instalație de pe acoperiș absoarbe apa de la ploaie și asigură izolarea extremă în caz de căldură sau frig. În combinație cu pereții de sticlă ventilați, întreaga clădire are nevoie de o cantitate foarte mică de energie pentru a lumina noaptea.

Impresionanta clădire și-a deschis porțile în luna noiembrie a acestui an, oferind un loc impresionant pentru a-ți lăsa bicicleta și a te reîncărca cu energie. Din fericire, alte proiecte asemănătoare vor avea o sursă de inspirație, iar în lupta pentru a reduce poluarea la nivel mondial, Norvegia oferă o soluție inteligentă și elegantă.