Home » Life & Style » Imagini de colecție cu Klaus și Carmen Iohannis. Totul despre copilăria, adolescența și începutul carierei lor

Imagini de colecție cu Klaus și Carmen Iohannis. Totul despre copilăria, adolescența și începutul carierei lor

Violeta Badea / 01.06.2021, 12:30

Imagini de colecție cu Klaus și Carmen Iohannis. Klaus si Carmen Iohannis formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri prezidențiale ale României. Cei doi sunt împreună de peste 30 de ani, iar fotografiile lor dovedesc că au dus o viață obișnuită, discretă și plină de iubire. În acest material veți afla totul despre copilăria, adolescența și începutul carierei președintelui României.

Imagini de colecție cu Klaus și Carmen Iohannis. Totul despre copilăria și adolescența președintelui

Klaus Iohannis a postat pe o retea de socializare
Klaus Iohannis a postat pe o retea de socializare

Odata cu ziua copilului de 1 Iunie, Klaus Iohannis și-a adus aminte de perioada copilăriei și a publicat o fotografie de la vârsta de 17 ani.

Șeful statului este cel de-al patrulea Președinte al României ales după anul 1989, dar cum a arătat copilăria și adolescența sa? Ei bine, actualul președinte al României s-a născut pe data de 13 iunie 1959, la Sibiu. Ambii părinți ai săi sunt sași transilvăneni și se numesc: Susanne și Gustav Heinz Johannis.

Cei doi au emigrat în anul 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania. Ulterior, familia președintelui s-a mutat în Würzburg, în Bavaria. Klaus Iohannis a declarat de nenumărate ori că părinții săi au fost oameni simpli, fără funcții. Mama sa a lucrat ca soră medicală, iar tatăl său a fost tehnician la o întreprindere.

Președintele României a studiat la școala germană din Sibiu, a urmat Liceul „Samuel von Brukenthal” tot din orașul natal și a absolvit Facultatea de Fizică a Universităţii „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

După terminarea facultății, în anul 1983, Klaus Iohannis a devenit dascăl la mai multe școli din împrejurimile Sibiului. În anul 1997, a ajuns inspector școlar general adjunct, iar între anii 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

După perioada tulbure a Revoluției, președintele decide să rămână în România, la Sibiu, deși familia sa emigrase. Nu avea să regrete deloc această decizie, deoarece șeful statului a avut succes atât pe plan personal, cât și profesional.

Klaus Iohannis s-a căsătorit cu Carmen în 1989 și de atunci sunt de nedespărțit. De asemenea, actualul președinte a devenit primul etnic german în funcția de primar al Sibiului, după Albert Dörr, care a condus orașul în perioada 1940–1945.

Primului mandat de primar a fost între 2000–2004. În anul 2004 a fost reales primar cu 88,7% din voturi, obținând unul dintre cele mai mari scoruri din țară. În anul 2008, acesta a fost reales, adunând 83,26% din voturi, iar la alegerile locale din 2012 a fost ales din nou primar. În timpul celui de-al doilea mandat de primar, Sibiul a devenit Capitală Europeană a Culturii, împreună cu orașul Luxemburg.

Totul despre copilăria și adolescența lui Carmen Iohannis

Carmen Iohannis in tinerete
Carmen Iohannis in adolescenta

Carmen Iohannis s-a născut pe data de 2 noiembrie 1960 în Reghin, județul Mureș. Prima Doamnă a României provine dintr-o familie catolică și destul de înstărită. Tatăl său, Ion Lăzurcă, a fost blănar, o meserie în care se câștiga foarte bine la acea vreme. Carmen Iohannis a fost pasionată de balet și chiar a luat câteva lecții.

Prima Doamnă a României a lucrat ca profesoară la Agnita și Sibiu, alături de soțul ei. S-au văzut, s-au plăcut, s-au iubit, iar în anul 1989 au decis să-și unească destinele. În tinerețe, soția președintelui purta părul lung, închis la culoare și breton, un look total schimbat față de cel actual, dar zâmbetul molipsitor l-a cucerit imediat pe actualul președinte.

Modestă și discretă, Carmen Iohannis a decis să nu-și părăsească jobul de profesoară de engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, după ce soțul ei a ajuns președinte al României.