Home » Life & Style » Jardinierele balcoanelor pot fi vesele și la frig. Ce plante le ajută. 11 recomandări de la specialiști

Jardinierele balcoanelor pot fi vesele și la frig. Ce plante le ajută. 11 recomandări de la specialiști

Ileana Mladinoiu / 20.10.2020, 12:06
Jardinierele balcoanelor pot fi vesele și la frig. Ce plante le ajută. 11 recomandări de la specialiști

Temperaturile joase, mai ales iarna, pot fi fatale pentru unele plante, în timp ce altele pot rezista la temperaturi mult sub 0 grade. Concentrați-vă, așadar, pe o selecție de flori, copaci și arbuști pe care să le aveți în grădina dvs., fără să vă faceți griji că trebuie să le protejați de frig.

Flori de balcon rezistente la frig

Mai ales că jardinierele balcoanelor par foarte triste când e rece afară. Pentru a le da culoare, unele plante și flori sunt capabile să suporte înghețuri, fără “să clipească”. Specialiștii în grădinărit, pepinierele, florăriile propun o gamă largă de plante cu frunze și flori care pot înfrunta temperaturile scăzute fără probleme.

Mușcata

Dacă unele soiuri de mușcată nu se adaptează la frig, altele din categoria perene, cum ar fi mușcatele din Alsacia, rezistă la temperaturi sub -20 grade. Disponibilă în mai multe culori, mușcata este foarte ușor de întreținut și înflorește din nou în fiecare an. Se așează în orice tip de sol între lunile februarie și mai, într-un loc însorit sau semiînsorit.

Flori de balcon rezistente la frig
Flori de balcon rezistente la frig

Păiușul/festuca

Festuca glauca sau popular iarba argintiu-albastră, o iarbă ornamentală se poate adapta perfect într-un ghiveci sau o jardinieră ținute pe balcon sau terase. Nu necesită îngrijiri deosebite. Trebuie să le îndepărtați o dată sau de două ori pe an frunzele uscate.

Liliacul japonez

Atrage prin florile și fructele sale viu colorate. Conform gradimamea.ro, perioada de înflorire se desfășoară pe parcursul lunilor aprilie și mai, după care încep să se formeze fructele, sub forma de bace mici, de culoare rosie. Acestea persistă pe ramuri din septembrie până în primăvară, oferind plantei pe toată perioada rece un aspect decorativ deosebit.

Panseaua

Este prin excelență floarea iernii. Ea oferă o paletă de culori variind de la alb la roșu-purpuriu. Variați-vă și voi plăcerile, prin simpla amestecare a soiurilor.

Cineraria maritimă/cenușăreasa

Foarte cunoscută în cimitire pentru rezistența sa, cineraria merită să fie inclusă în alegerea noastră. Tonurile sale gri-albastru se amestecă perfect cu gândurile mai răzvrătite.

Gaultheria procumbens

Este un arbușt mic, folosit ca plantă decorativă, cu fructe de pădure albe sau roz, surprinzător de rezistente la îngheț.

Crizantema

În momentul plantării, alegeți plante mici încă înflorite. Puteți crea nuanțe de culori, deoarece crizantema oferă tonuri diferite. Eliminați florile decolorate în mod regulat, pentru a nu distruge planta.

Irisul

Reprezintă o altă specie de flori care este foarte adaptabilă la frig și chiar are nevoie de el pentru a prospera. De culoare violet, poate fi și albastru, galben sau roșu. Irisul este plantat sau semănat, toamna ori primăvara, într-un loc la soare sau semiumbră.

Clopoțica

Mai discretă decât precedentele, clopoțica este rezistentă până la -20 de grade, dar și la căldura verii. Anual sau bienal, înflorește din iunie până în septembrie.

Floarea-pasiunii

Are nu mai puțin de 500 de soiuri care rezistă la temperaturi negative cuprinse între -3 grade și peste -10 grade pentru cele mai robuste. Această plantă cățărătoare cu flori de culoare violet este plantată toamna sau primăvara într-un sol bine drenat.

Trandafirul

Este potrivit în special pentru frig, chiar și în timpul iernii severe. Trandafirul cățărător nu suferă nici de căldura verii. Este plantat în diferite anotimpuri, evitându-se în orice caz perioadele de îngheț.