Home » Life & Style » La ce obiceiuri care distrug tenul trebuie să renunțați

La ce obiceiuri care distrug tenul trebuie să renunțați

Ileana Mladinoiu / 03.02.2021, 18:15
La ce obiceiuri care distrug tenul trebuie să renunțați

Pielea noastră este supusă zilnic numeroaselor “atacuri” care îi modifică calitatea și accelerează îmbătrânirea. Din fericire, cu câteva sfaturi simple, care presupun renunțarea la unele obiceiuri, puteți să-i recâștigați strălucirea maximă.

Ce obiceiuri vă distrug tenul

Nu curățați periile de machiaj

Bacteriile și celulele moarte ale pielii se pot acumula pe periile de machiaj. Folosiți un detergent facial ușor și apă caldă pentru a le clăti la fiecare două săptămâni.

Stoarceți prea des coșurile

Obiceiul vă poate ajuta pe termen scurt, dar vă poate provoca de fapt infecții (mâinile sunt murdare) și lăsa cicatrici.

Fumatul

Nu numai că duce la probleme medicale, cum ar fi cancerul pulmonar sau bolile cardiovasculare, ci determină îmbătrânirea prematură a pielii, reducând cantitatea de oxigen furnizată celulelor, atât de necesară pentru o piele sănătoasă.

Uitati de hidratare

Pielea  are nevoie de hidratare și atunci când vă grăbiți treceți peste acest pas după ce faceți duș. Chiar și dusul poate lăsa clor pe piele, ceea ce o usucă. Așadar, de îndată ce ieșiți din apă, folosiți o cremă hidratantă.

Vă culcați fără să vă demachiați

Ajungeți la culcare cu machiajul pe față care poate înfunda porii. La rândul lor, aceștia duc la cosuri sau infecții bacteriene. E bine să păstrați șervețele demachiante lângă pat pentru acele nopți în care pur și simplu nu doriți să mergeți la baie pentru a vă curăța fața.

Utilizați produse concepute pentru tipul dvs. de piele
Utilizați produse concepute pentru tipul dvs. de piele

Nu consumați suficientă apă

Pielea este hidratată din interior spre exterior și, dacă nu beți suficientă apă în timpul zilei, nu va avea strălucirea maximă.

Faceți dușuri lungi și fierbinți

Apa fierbinte vă “dezbracă” pielea de uleiurile sale naturale și tinde să o usuce. Scurtați-vă dușurile și reduceți temperatura apei pentru a vă menține hidratantele naturale ale pielii.

Nu vă protejați fața de substanțe chimice

Acestea pot include orice spray pe care l-ați folosit pentru păr. Recomandat este ca atunci când aplicați produse pentru păr să vă acoperiți fața cu un prosop curat.

Vă culcați la ore târzii

Când dormiți, pielea se regenerează, iar un somn insuficient se arată pe față.

Atingeți prea des fața

Gândiți-vă la toate momentele în care vă atingeți fața, vă frecați ochii sau vă scărpinați nasul. De fiecare dată când faceți acest lucru, murdăria, germenii și bacteriile se vor instala pe piele.

Tratarea problemelor persistente ale tenului la domiciliu

Există multe afecțiuni ușoare ale pielii care pot fi tratate acasă, dar dacă nu vedeți nicio îmbunătățire, mergeți la o întâlnire cu un dermatolog. Medicii recomandă vizite anuale la dermatolog ca măsură preventivă pentru a verifica existența unor probleme potențial grave, cum ar fi cancerul de piele.

Nu sunteți atenți/atente la tipurile de ten

Nu toată lumea are același tip de ten. Unul poate fi uscat, altul gras sau combinat. Asigurați-vă că utilizați produse concepute pentru tipul dvs. de piele.

Folosirea produselor antibacteriene pentru față

Săpunurile antibacteriene trebuie utilizate pentru mâini, nu pentru față. Deși ajută la prevenirea răspândirii germenilor, pot fi adesea prea duri pentru față.

Uitați de exfoliere

Exfolierea pielii îndepărtează celulele moarte. Practicați cel puțin o dată pe săptămână exfolierea pielii pentru a o menține proaspătă.