Pielea noastră este supusă zilnic numeroaselor “atacuri” care îi modifică calitatea și accelerează îmbătrânirea. Din fericire, cu câteva sfaturi simple, care presupun renunțarea la unele obiceiuri, puteți să-i recâștigați strălucirea maximă.
Bacteriile și celulele moarte ale pielii se pot acumula pe periile de machiaj. Folosiți un detergent facial ușor și apă caldă pentru a le clăti la fiecare două săptămâni.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Obiceiul vă poate ajuta pe termen scurt, dar vă poate provoca de fapt infecții (mâinile sunt murdare) și lăsa cicatrici.
Nu numai că duce la probleme medicale, cum ar fi cancerul pulmonar sau bolile cardiovasculare, ci determină îmbătrânirea prematură a pielii, reducând cantitatea de oxigen furnizată celulelor, atât de necesară pentru o piele sănătoasă.
Pielea are nevoie de hidratare și atunci când vă grăbiți treceți peste acest pas după ce faceți duș. Chiar și dusul poate lăsa clor pe piele, ceea ce o usucă. Așadar, de îndată ce ieșiți din apă, folosiți o cremă hidratantă.
Ajungeți la culcare cu machiajul pe față care poate înfunda porii. La rândul lor, aceștia duc la cosuri sau infecții bacteriene. E bine să păstrați șervețele demachiante lângă pat pentru acele nopți în care pur și simplu nu doriți să mergeți la baie pentru a vă curăța fața.
Pielea este hidratată din interior spre exterior și, dacă nu beți suficientă apă în timpul zilei, nu va avea strălucirea maximă.
Apa fierbinte vă “dezbracă” pielea de uleiurile sale naturale și tinde să o usuce. Scurtați-vă dușurile și reduceți temperatura apei pentru a vă menține hidratantele naturale ale pielii.
Acestea pot include orice spray pe care l-ați folosit pentru păr. Recomandat este ca atunci când aplicați produse pentru păr să vă acoperiți fața cu un prosop curat.
Când dormiți, pielea se regenerează, iar un somn insuficient se arată pe față.
Gândiți-vă la toate momentele în care vă atingeți fața, vă frecați ochii sau vă scărpinați nasul. De fiecare dată când faceți acest lucru, murdăria, germenii și bacteriile se vor instala pe piele.
Există multe afecțiuni ușoare ale pielii care pot fi tratate acasă, dar dacă nu vedeți nicio îmbunătățire, mergeți la o întâlnire cu un dermatolog. Medicii recomandă vizite anuale la dermatolog ca măsură preventivă pentru a verifica existența unor probleme potențial grave, cum ar fi cancerul de piele.
Nu toată lumea are același tip de ten. Unul poate fi uscat, altul gras sau combinat. Asigurați-vă că utilizați produse concepute pentru tipul dvs. de piele.
Săpunurile antibacteriene trebuie utilizate pentru mâini, nu pentru față. Deși ajută la prevenirea răspândirii germenilor, pot fi adesea prea duri pentru față.
Exfolierea pielii îndepărtează celulele moarte. Practicați cel puțin o dată pe săptămână exfolierea pielii pentru a o menține proaspătă.