Home » Life & Style » Obiceiuri și tradiții neobișnuite de nuntă din toată lumea. De ce se pun monede în pantofii miresei în Suedia

Obiceiuri și tradiții neobișnuite de nuntă din toată lumea. De ce se pun monede în pantofii miresei în Suedia

Voicu Costin / 27.05.2022, 11:02
Obiceiuri și tradiții neobișnuite de nuntă din toată lumea. De ce se pun monede în pantofii miresei în Suedia

Există multe obiceiuri de nuntă în lume, pe care unii nu le știu și poate că le-ar considera ciudate. Unele poate să vi se pară amuzante. Oricum ar fi, tradițiile lăsate din generație în generație vor continua să fie respectate, pentru că mirii își doresc să aibă parte de noroc și prosperitate. Haideți să vedem 5 dintre cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume!

Obiceiuri și tradiții neobișnuite de nuntă din toată lumea

  1. Simbolul verighetei în India

Conform tradiției respectate de popoarele indiene, verighetă trebuie să fie din aur de 18 sau 22 de carate. Oferirea de aur, miresei, are unele origini în religie și cu cât acesteia i se oferă mai mult aur la nuntă, cu atât va fi mai fericită în viața de cuplu. Aurul simbolizează opulența, bunăstare, prospețime, dar și multe alte lucruri. În India, aurul simbolizează frumusețe și atractivitate, astfel că verigheta este asemănată cu mireasa. Cu cât aurul este mai de calitate, cu atât și mireasă este mai îndrăgită de viitorul soț. Inclusiv puritatea din inel reprezintă cât de lungă va fi căsnicia celor doi miri. Cu cât puritatea este mai mare, cu atât căsnicia va dura mai mult!

  1. Brazilia. Binecuvântarea fetelor singure de către mireasă

În Brazilia, este tradițional ca miresele să scrie numele prietenelor lor singure (de obicei din domnișoarele de onoare) în interiorul tivului rochiei de mireasă. Această binecuvântare are rolul de a aduce fetelor nemăritate un viitor soț, implicit o nuntă. Dacă la alte popoare, cine prinde buchetul de mireasă, înseamnă că se va căsători cât de curând, în Brazilia, situația stă altfel.

De asemenea, tot în Brazilia, mireasa poartă la nuntă pantofi aurii care, în timpul dansului de recepție, sunt plasați pe ringul de dans pentru că invitații să îi umple cu bani. Astfel, în timp ce invitații dansează, aceștia vor arunca bani în pantofi, în semn de susținere a viitorului celor căsătoriți. În România, darurile mirilor sunt puși într-un plic și strânși într-o urnă. La sfârșitul ceremoniei, mirii desfac cutia și vor număra banii obținuți.

  1. Nuntă cu surle şi trâmbiţe în Austria

Nunțile austriece pot fi zgomotoase. În unele zone din Austria, tradițiile de nuntă includ focuri de armă sau petarde pentru a trezi mirele devreme în ziua nunții. După ce și-au îndeplinit scopul de a-l trezi pe mire, prietenii zgomotoși sunt invitați sa ia micul dejun împreună cu viitorul mire. Nici mireasa nu scapă fără a fi trezită cu surle și trâmbițe, în cazul acesta, cu focuri de arme. Inclusiv vecinii și prietenii miresei creează haos în fața casei, pentru a alunga spiritele rele. Astfel, cei doi se vor bucura doar de lucruri bune în viață, iar spiritele rele vor sta departe de tinerii care pleacă pe un nou drum, acela al familiei.

  1. Monede de aur şi argint în pantofii miresei în Suedia

Aparent, tradițiile din Brazilia seamănă cu cea din Suedia, doar că sunt și mici diferențe. Se spune că părinții fetei trebuie să pună câte o monedă în pantofii miresei. Pentru a se asigura că nu va suferi niciodată din punct de vedere financiar. În interiorul pantofului drept al miresei se va pune o monedă de aur dăruită de tatăl ei, iar în pantoful stâng, o monedă de argint de la mamă. Nici mirele nu scapă fără a dărui monezi de aur. El oferă trei monede de aur viitoarei mirese: una pentru că a acceptat logodna, alta pentru că s-a căsătorit cu el și a treia pentru că îi va purta copilul. Să fie într-un ceas bun și cu mult aur!

  1. Testarea caracterului mirelui în Coreea de Sud

Știm că asiaticii au reguli și obiceiuri mai ciudate. Dacă cele de mai sus enumerate vi s-au părut drăguțe, stați să il vedeți pe acesta. Un obicei tradițional de nuntă din Coreea de Sud presupune ca în ajunul nunții, mirele să fie bătut peste picioare cu un baston și un pește uscat. Astfel, caracterul puternic al mirelui va ieși la iveală.

Membrii familiei îi scot mirelui pantofii și îi leagă gleznele cu o frânghie înainte de a-l bate. Îi vor lovi picioarele cu un băț sau cu un pește uscat. Deși poate vi se pare un mod dureros de a afla tăria de caracter al unui bărbat, ritualul se termină rapid și se dorește a fi mai mult amuzant. Doar mirele ne poate spune câ de amuzant i se pare acest obicei straniu!