Home » Life & Style » Plante benefice casei. Ce trebuie să eviți și ce e bine să ții în casă pentru prosperitate, noroc și iubire. 6 idei

Plante benefice casei. Ce trebuie să eviți și ce e bine să ții în casă pentru prosperitate, noroc și iubire. 6 idei

Alexandru Cazacu / 15.03.2021, 13:41
Plante benefice casei. Ce trebuie să eviți și ce e bine să ții în casă pentru prosperitate, noroc și iubire. 6 idei

Plantele Feng Shui adesea folosite pentru a atrage iubirea, norocul sau pentru a ne spori capacitatea de concentrare. Ce plante trebuie să evităm și care sunt benefice pentru casă, vei putea afla în continuarea materialului.

Plante benefice casei. Ce trebuie să eviți și ce e bine să ții în casă

Potrivit filosofiei Feng Shui, este recomandat să evităm plantele cu frunze ascuțite sau spini. Plantele Feng Shui sunt unele dintre cele mai frumoase flori de interior, dar sunt și foarte rezistente. De asemenea, este cunoscut faptul că acestea purifică aerul și atrag energiile pozitive.

”Paquira aquatica este o plantă foarte cunoscută în întreaga lume. O să observăm un mănunchi de frunze care cresc. Are tulpină împletită și este e foarte benefic să o cumpărăm de mică pentru că are o viteză de creștere colosală atunci când îți merge bine în casă. Deci este un barometru al prosperității. Plantele cu frunze cărnoase cu verde pronunțat, cum este crassula, ficusul. Are acele frunze ovale cărnoase verzi și aduce prosperitate”, a spus Anca Dimancea, specialist Feng Shui, la Antena 3.

Plante Feng Shui

Mai departe vă prezentăm câteva din aceste plante Feng Shui și beneficiile pe care le pot aduce locuinței tale.

Violeta africana

Violeta africană sau ”Saintpaulia” este o plantă Feng Shui și este foarte ușor de întreținut. Ea nu crește foarte mare însă este foarte bogată și deosebit de frumoasă. Violetele au nevoie de lumină, însă nu trebuie lăsate în razele directe ale soarelui. Ideale sunt ferestrele către est, vest sau nord.

Crassula

Crassula sau arborele de jad este foarte cunoscută și îndrăgită. De asemenea, acestă plantă este adesea folosită în tehnica Feng Shui. Se spune că atrage bani în casa celor care o îngrijesc. Este o plantă decorativă fără prea multe pretenții, ceea ce înseamnă că este și ușor de întreținut.

Crinul păcii

Ei bine, aceasta este o floare ornamentală frumoasă, însă este adesea căutată pentru beneficiile sale Feng Shui. Crinul păcii purifică aerul din locuința ta, elimină toxinele, iar pentru a atrage energiile pozitive, pune-o dormitor, în partea de est sau nord. Se spune despre această plantă că alungă depresia și anxietatea.

Plante Feng Shui benefice pentru locuința ta
Plante Feng Shui benefice pentru locuința ta

Ficusul

Ficusul este probabil cea mai cunoscută și mai răspândită plantă de interior. Se spune că Ficus elastica degajă energie pozitivă și aduce noroc în casa în care este îngrijit. Pe lângă energia degajată, ficusul are capacitatea de a absorbi o serie de substanțe poluante, cum sunt benzenul, amoniacul sau formaldehida, purificând astfel aerul din încăpere.

Bambusul norocos

Dracaena sanderiana este foarte cunoscută tocmai datorită proprietăților sale recunoscute de către specialiștii Feng Shui. Se folosesc ramuri lemnificate, singulare sau grupate în aranjamente, așezate în vase transparente. Este absolut necesară schimbarea periodica a apei bambusului, care aduce o stare de armonie. Aceasta plantă trebuie pusă la intrarea în locuință.

Portocalul

Potrivit specialiștilor în Feng Shui, portocalul atrage abundența. Atât portocalul, cât și ceilalți pomi care fac citrice, se spune că aduc noroc în locuința unde sunt îngrijiți. Așadar, achiziționează un astfel de pomișor pentru cât mai multă prosperitate și noroc.