Home » Life & Style » Povestea unei chelnerițe americane care a tratat un cerșetor cu multă amabilitate. Ce a urmat a surprins pe toată lumea

Povestea unei chelnerițe americane care a tratat un cerșetor cu multă amabilitate. Ce a urmat a surprins pe toată lumea

Ileana Mladinoiu / 06.10.2020, 17:38
Povestea unei chelnerițe americane care a tratat un cerșetor cu multă amabilitate. Ce a urmat a surprins pe toată lumea

Suntem obișnuiți ca atunci când intrăm într-un restaurant, angajații de acolo să se uite mai întâi la felul în care arățăm, fără să țină cont de faptul că aparențele înșală de cele mai multe ori. Povestea de mai jos s-a petrecut într-un restaurant din Texax, unde lucra de ani buni, Mary, o chelneriță, cunoscută pentru comportamentul ei respectuos față de clienți, fiind mereu atentă la nevoile lor, indiferent de felul în care arătau.

Reactia surprinzatoare a unei chelnerite dupa ce un chelner a dat o comanda uriasa
Reacția surprinzătoare a chelneriței, când un cerșetor a dat o comandă uriașă

A demonstrat-o de nenumărate ori și dovada cea mai relevantă este când, într-o zi, un om fără adăpost, a apărut la restaurant emanând un miros dezagreabil. Bărbatul s-a așezat la o masă în mijlocul restaurantului. Apoi, a făcut o comandă destul de mare, de la clătite, slănină, ouă până la cafea, o comandă care  părea că nu și-o poate permite.

Mary și-a dat imediat seama că nu era genul de om care merge la cafenea, dar ea l-a tratat cu respectul și demnitatea pe care fiecare client le merită. Ceilalți oameni din restaurant se simțeau incomodați de prezența acestui cerșetor, dar ea a rămas amabilă și profesionistă până la capăt.

 

Totuși, în timp ce-i aducea comanda, chelnerița se întreba dacă cerșetorul va fi capabil să plătească, însă grija sa de a oferi cele mai bune servicii clienților, indiferent de starea lor, a rămas neschimbată.

Bărbatul, care nu era obișnuit să fie tratat bine, a simțit toată afecțiunea, bunătatea și respectul chelneriței. A simțit că este tratat ca toți ceilalți și nu doar ca cineva care i-ar fi  putut produce neplăceri.

Ceilalți clienți revoltați de prezența sa în restaurant l-au determinat pe patron să-i atragă atenția că dacă nu-și va plăti masa, suma comenzii va fi dedusă din salariul chelneriței. Enervată de comportamentul tuturor, Mary a fost de acord.

Povestea lui Mary, un exemplu pentru toți

Văzând că bărbatul a terminat de mâncat, Mary l-a asigurat că nu trebuie să-și facă griji, deoarece el a fost oaspetele ei în acea zi. Apoi a strâns tacâmurile și vesela. A fost foarte surprinsă să găsească sub farfurie o bancnotă de 100 de dolari, împreună cu un card și un bilețel pe care scria:

“Mary, draga mea, te admir foarte mult pentru respectul pe care ți-l arăți față de tine și de aproapele tău. Ești o persoană rară, unică și sunt sigur că știi secretul fericirii, pentru că bunătatea ta te va ghida printre cei care te cunosc.”

Chelnerița a înțeles atunci că persoana fără adăpost era de fapt proprietarul lanțului de cafenele unde lucra și s-a deghizat pentru a vedea cum își tratau angajații clienții. Vestea i-a surprins pe toți angajații, iar Mary a fost răsplătită din plin pentru comportamentul ei. Mai precis, a fost promovată în funcția de director al restaurantului.

Această minunată poveste ne arată cât de important este să tratăm pe toată lumea cu același respect și considerație. Nu numai pentru că oricine ne poate schimba viața, ci și pentru că toate ființele umane sunt egale și merită cea mai bună considerație a noastră. Că-s bogați sau săraci, bărbați sau femei, tineri sau bătrâni, toți trebuie tratați la fel.

Povestea lui Mary este un exemplu care ar trebui să fie urmat de noi toți.