Home » Life & Style » Prințesa care a renunțat la statutul regal pentru a se căsători cu bărbatul iubit. Ce altă decizie radicală a luat

Prințesa care a renunțat la statutul regal pentru a se căsători cu bărbatul iubit. Ce altă decizie radicală a luat

Cojocaru Cristian / 27.09.2021, 17:09
Prințesa care a renunțat la statutul regal pentru a se căsători cu bărbatul iubit. Ce altă decizie radicală a luat

Mako este prințesa japoneză care a renunțat la statutul regal pentru iubire. Află ce a fost nevoită să facă Mako pentru a-și împlini iubirea pe care o purta de ani de zile.

Prințesa Mako a renunțat la statutul regal

Prințesa japoneză Mako va renunța la o plată unică de un milion de dolari, iar acest lucru pentru că a renunțat la statului ei regal pentru a se putea căsători cu un coleg de clasă, după cum s-a arătat în data de 25 septembrie, în presa locală. Acest sacrificiu a fost făcut de către prințesa japoneză pentru a-și putea deschide calea pentru o căsătorie întârziată ani de zile de controversa asupra logodnei sale.

Nepoata în vârstă de 29 de ani a împăratului Akihito de atunci și fostul ei coleg de clasă, Kei Komuro, și-au anunțat logodna în anul 2017. Un an mai târziu, cuplul a decis să amâne nunta pe motiv că au alte gânduri cu privire la căsătoria care urma să aibă loc mult prea curând și că au nevoie de mai mult timp pentru a-și planifica viitorul împreună.

Surse ale familiei regale au declarat pentru mai multe publicații internaționale faptul că la acel moment, amânarea planurilor de căsătorie a intervenit din cauza ”lipsei de pregătire”. Astfel, potrivit legii japoneze vechi de secole, căsătoria dintre o persoană care aparține familiei regale și un om de rând ar necesita ca prințesa Mako să renunțe la statutul său regal.

Totodată, în cazul membrilor care renunță la acest statut au, de asemenea, dreptul la o plată unică. Chiar și așa, guvernul trebuie să fie de acord că prințesa renunță la plata care poate ajunge până la 150 de yeni, echivalentul a 1,35 milioane de dolari, pentru că regalitatea renunță la statutul său, pentru a se putea căsători cu un om de rând, pe fondul criticilor publice asupra logodnicului ei, după cum au afirmat mai multe posturi radio locale.

prințesa statutul regal
Cei doi s-au logodit in anul 2013

Când va avea loc nunta

NHK a declarat că data nunții ar putea fi anunțată în luna octombrie a acestui an. Oficialii Agenției Imperiale nu au comentat acest lucru. Un post local de radiodifuziune care a anticipat nunta iminentă, l-a urmărit recent pe Komuro în New York. Acesta a fost surprins în timp ce purta o ținută lejeră și cu părul lung prins într-o coadă, lucru care a stârnit revolta japonezilor pe rețeaua de socializare Twitter.

Presa locală a declarat că celebrul cuplu intenționează ca pe viitor să se mute pe teritoriul Statelor Unite. În ceea ce privește legea imperială, aceasta permite ca tronul să fie transmis mai departe doar moștenitorilor bărbați. Astfel, celelalte prințese necăsătorite ale familiei și-ar pierde, de asemenea, statutul regal dacă ar urma să se căsătorească împreună cu oamenii de rând. În eventualitatea în care acest lucru s-ar întâmpla, atunci ar lăsa familia regală fără membri suficienți pentru a-și îndeplini atribuțiile publice.

Prințesa Mako a declarat că: ”inițial, am fost atrasă de zâmbetul lui luminos”. Odată cu trecerea timpului, tânăra prințesă și-a dat seama că cel care urmează să îi devină soț este un om ”sincer, inteligent, muncitor și care are o inimă mare”. Cei doi s-au logodit la sfârșitul anului 2013 și au continuat să întrețină o relație la distanță din cauză că prințesa studia la acea vreme în Anglia.