Home » Life & Style » Știri mondene » 5 lucruri uimitoare despre Delia. Ce obișnuiește să facă artista înainte de fiecare apariție publică

5 lucruri uimitoare despre Delia. Ce obișnuiește să facă artista înainte de fiecare apariție publică

Redactia Știri / 05.10.2020, 17:59

Când spui Delia, cu siguranță, te aștepți la lucruri surprinzătoare din partea ei, la ceva diferit, inedit pe piața muzicală, la altceva față de ce ai văzut și ai auzit. Așa e ea, Delia. Artista încearcă de fiecare dată să surprindă plăcut, cu o notă personală îndrăzneață și curajoasă. Nu se sfiește să spună lucrurilor pe nume și să mizeze pe un spirit jucăuș și îndrăzneț în piesele sale, iar fanii nu încetează să o admire pentru asta. Drumul ei în muzică a început încă de la 17 ani, atunci când a lansat și primul hit.

Cum și-a început Delia cariera în muzică

I-a plăcut să cânte încă de mică, așa că nu e de mirare că familia a sprijinit-o pe Delia pe această cale. Delia și sora ei, Oana, au preluat pasiunea pentru muzică de la mama lor – Gina Matache, drept urmare, aceasta și-a aprofundat cunoștințele la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. A învățat să cânte la pian și la flaut. Și-a continuat apoi studiile la Conservator, ajungând astfel artistă cu actele în regulă.

La vârsta de 17 ani, Delia a făcut un pas important în cariera ei artistică. Alături de Nick (Nicolae Marin), a început să cânte în trupa N&D și a încântat publicul, fiind una dintre cele mai de succes formații de pe piața muzicală din România la acea vreme.

Delia și Nick, trupa N&D
Delia și Nick, trupa N&D

Fără îndoială, mulți își aduc aminte și acum de „Vino la mine”, piesa care a marcat era N&D, care a cunoscut un succes răsunător. Au urmat și alte melodii din partea celor doi, Vreau să plâng, Nu pot să uit, Nu e vina mea, până în anul 2003, când trupa s-a încheiat.

Delia, carieră solo de succes

După despărțirea de colegul său, Nick, Delia a dat startul carierei solo. Prima melodie lansată, primul succes ca artist indepedent, Parfum de fericire.

Anii au trecut, artista a continuat să-și surprindă mereu publicul. Cu ținute îndrăznețe, mesaje puternice, emoție, spectacol. Concertele la Sala Palatului au fost de fiecare dată sold-out, prilej cu care Delia a încercat să le ofere fanilor o experiență de neuitat. Atât vizual, cât și ca interpretare.

Fără îndoială, unul dintre cele mai impresionante momente puse în scenă îl reprezintă cel în care a cântat o piesă specială dedicată mamei. Se întâmpla, în 2017, la Sala Palatului. Mulțumesc, iubită mamă este melodia care le-a emoționat pe Delia și Gina până la lacrimi, moment artistic care a devenit viral.

 

Ipotecat, Pe aripi de vânt, Inimi desenate, Doar pentru tine, Da, mamă, Cum ne noi, Gura ta, Cine m-a făcut om mare, Rămâi cu bine, Ce are ea, Weekend, Verde Împărat, Cum era, acestea sunt câteva dintre piesele lansate de Delia, care au cunoscut succesul și care au intrat cu brio pe lista de hit-uri.

Tot un mare hit are șanse să ajungă și Ne vedem noi, o colaborare surpriză semnată de Delia și Smiley.

5 lucruri mai puțin știute despre Delia

Pe lângă cariera muzicală, Delia a fost și este implicată în proiecte mari din televiziune. A fost una dintre vedetele de la Dansez Pentru Tine. Ea a participat în sezonul 4 al emisiunii de la PRO TV, unde a făcut echipă cu Ionuț Petcu. Cei doi au luptat pentru cazul băiețelului Raul, care avea nevoie de o proteză la mână.

În prezent, Delia este vedetă Antena 1, fiind jurat al emisiunii iUmor, dar și X Factor.

Delia Smiley Ne Vedem Noi
Delia si Smiley au lansat Ne vedem noi

Prima colaborare cu Smiley a avut loc, în 2010, la Secretul Mariei. Melodia a fost folosită pentru genericul primei telenovele realizate de Antena 1. Acum, Smiley și Delia au revenit cu o nouă piesă în atenția fanilor, Ne vedem noi.

Delia a fost aleasă de Rihanna să cânte în deschiderea concertului pe care l-a susținut în România
Delia a fost aleasă de Rihanna să cânte în deschiderea concertului pe care l-a susținut în România

Rihanna a ales-o pe Delia să cânte în deschiderea concertului ei din România. S-a întâmplat pe 14 august 2016.  De asemenea, cântăreața autohtonă a fost cea care a urcat pe scenă, pe 17 iulie 2015,  în Piața Constituției din București, la primul spectacol al lui Robbie Williams în România.

Delia își pregătește cu grijă fiecare apariție publică. Ea se folosește de un truc simplu, astfel încât să vină mereu cu o schimbare în ceea ce privește look-ul de scenă. Perucile o ajută pe Delia să se transforme așa cum își dorește și să bifeze o apariție spectaculoasă, fără ca părul ei să aibă prea mult de suferit. De-a lungul timpului, a apărut cu părul roz, albastru, dar și tunsă periuță.

Puțini fani știu faptul că Delia și-a împrumutat vocea pentru diverse filme de animaţie. Artista a fost Vexy în Ştrumfii 2, în 2014, Glim în Mune: Garedianul lunii şi doamna Hannigan în Annie.