Home » Life & Style » Știri mondene » Cu ce se ocupă și cum arată fosta soacră a Danei Budeanu. Este o cunoscută prezentatoare de televiziune

Cu ce se ocupă și cum arată fosta soacră a Danei Budeanu. Este o cunoscută prezentatoare de televiziune

Alexandru Cazacu / 08.04.2022, 10:09
Cu ce se ocupă și cum arată fosta soacră a Danei Budeanu. Este o cunoscută prezentatoare de televiziune

Cu siguranță, majoritatea românilor o cunosc pe Dana Budeanu, mai ales că în ultima perioadă a avut nenumărate apariții în mediul online unde și-a spus controversatele păreri. Cu toate acestea, nu sunt mulți cei care știu cine este fosta soacră a acesteia. Află în continuare cu ce se ocupă și cum arată fosta soacră a Danei Budeanu. În caz că nu știați, este o cunoscută prezentatoare de televiziune.

Cine este și cu ce se ocupă fosta soacră a Danei Budeanu

Mai exact, este vorba despre Delia Budeanu, jurnalistă și prezentatoare de televiziune din România. Ea este văduva jurnalistului Radu Budeanu și este cunoscută pentru jurnalele realizate înainte de 1989 la TVR. Născută la 28 mai 1949, copilăria Deliei Budeanu a luat sfârșit pe când avea vârsta de 12 ani, după ce părinții săi au divorțat, iar ea a s-a mutat împreună cu mama sa la Turnu-Severin.

Delia a absolvit cursurile Liceului Traian din Turnu-Severin. Apoi a mers la Timișoara unde a început Filologia, însă a stat la Universitatea din Timișoara doar două luni de zile. Din unele motive, ea a fost nevoită să se transfere la Cluj, unde a stat vreme de trei ani, apoi s-a transferat în Capitală.

Imediat după ce a terminat facultatea, Delia Budeanu s-a angajat la Radio România unde a lucrat pentru o perioadă. Aici s-a făcut remarcată datorită ambiției și profesionalismului de care a dat dovadă. Pe la începutul anilor ’70, în timp ce lucra la Radio, a aflat că se dă un concurs la Televiziunea Română pentru postul de prezentatoare. Nu a durat mult timp, iar Delia a obținut postul respectiv. Ei bine, la 1 iunie 1970 a prezentat prima emisiune, iar de atunci a câștigat inimile a milioane de telespectatori.

Cu ce se ocupă fosta soacră a Danei Budeanu
Cu ce se ocupă și cum arată fosta soacră a Danei Budeanu. Este o cunoscută prezentatoare TV / Foto: Delia Budeanu

Radu Ioan Budeanu, fostul soț al Danei Budeanu

După cum spuneam și în primele rânduri, fosta soacră a Danei Budeanu a fost căsătorită cu Radu Budeanu. După trecerea în neființă a jurnalistului, Delia și-a dedicat timpul familiei și fiului său Radu Ioan. Deși a devenit o prezență mai discretă în spațiul public, jurnalista a continuat să se implice în mai multe proiecte de televiziune.

Fiul ei, Radu Ioan Budeanu a ales să le calce pe urme părinților, iar după ce a terminat Jurnalistica, în 1999, a intrat în presă. A fost colaborator la Departamentul de Investigații al cotidianului Ziua, iar în 2002 a fost numit redactor șef. Doi ani mai târziu el și-a fondat propria revistă. Mai exact, este vorba despre revista Ciao! care, după doar patru luni, a devenit lider de piață în România.

În 2006, fostul soț al Danei Budeanu a preluat cotidianul „Averea”, pe care ulterior i l-a vândut omului de afaceri Dinu Patriciu cu titlul Click!. În 2007, Radu Ioan Budeanu a lansat tabloidul Cancan. Jurnalistul a fost căsătorit cu Dana Budeanu, însă după mai mulți ani de căsnicie cei doi au decis să meargă pe căi separate. Dana și Radu au împreună doi copii.