Home » Life & Style » Timp liber » 8 locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite. Lista surprinzătoare a țărilor

8 locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite. Lista surprinzătoare a țărilor

Alexandru Cazacu / 14.06.2022, 13:02
8 locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite. Lista surprinzătoare a țărilor

În caz că nu știați deja acest lucru, există și locuri în lume unde nu se plătesc taxe și impozite. În unele state nu există impozitul pe venit, iar multe printre acestea se numără și Monaco, Bermude, Bahamas și Emiratele Arabe Unite. Totuși, nu este chiar ușor să devii cetățean al acestor țări, având în vedere faptul că nu oferă acces ușor la cetățenie.

Locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite

Deși în majoritatea țărilor cetățenii nu pot scăpa de plata impozitelor pe venit, în unele locuri din lume nu se plătesc aceste taxe. Cu toate acestea, după cum am menționat și anterior, nu este chiar atât de ușor să obții cetățenia în multe dintre aceste state. Așadar, haideți să vedem care sunt aceste țări în care nu există povara impozitului pe venit.

Bermude

Bermude este mult mai dezvoltată decât majoritatea insulelor din Caraibe, cu drumuri excelente și transport public. Și dincolo de asta, de la faimoasele plaje cu nisip roz până la restaurantele sale de lux, Bermude este considerat unul dintre cele mai pitorești și mai plăcute locuri din Caraibe. În plus, locuitorii sunt scutiți în mare parte de impozite, neavând taxe pe venitul corporativ sau individual.

Emiratele Arabe Unite

Nici cetățenii Emiratelor Arabe Unite nu au impozit pe venit sau pe profit. Conform celor de la Investopedia, aici economia este înfloritoare. De asemenea, în țara petrolieră din Orientul Mijlociu există facilități educaționale foarte bune.

Brunei

În Brunei, persoanelor fizice nu li se percepe impozit pe venit, însă există unele prevederi cu privire la impozitele directe uzuale, printre care impozitul pe proprietate și cel pe vehicule.

Locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite – Bahamas

Minunatul paradis din Caraibe se mândrește cu legi prietenoase din punct de vedere al impozitelor. Așadar, nici în Bahamas nu se percep impozite pe venitul personal sau corporativ.

Locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite
Locuri din lume unde nu se plătesc taxe și impozite – Bahamas

Oman

Omanul are o serie de legi simple și favorabile pentru afaceri. Aici nu se percep impozite pe veniturile personale ale cetățenilor rezidenți, dar nici a celor nerezidenți. Ba chiar mai mult de atât, câștigurile de capital, averea și proprietățile intră sub incidența legilor scutite de taxe și impozite, potrivit shtiu.ro.

Monaco

Putem spune că Monaco este un „paradis fiscal”, mai ales datorită legilor legate de impozite. Mai exact, rezidenții acestei țări nu plătesc impozite pe veniturile personale. În plus, cei care locuiesc în Monaco pentru cel puțin șase luni devin rezidenți, iar ulterior vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit.

Locuri unde nu se plătesc taxe și impozite – Kuweit

În caz că nu știați, în Kuweit se adăpostesc aproximativ 6% din rezervele de petrol ale lumii. Bineînțeles, economia acestei țări se bazează pe comercializarea petrolului. Industria petrolieră generează 90% din veniturile guvernamentale, permițându-i astfel să aibă un regim scutit de impozite, mai scrie sursa citată anterior.

Bahrain

Aceasta este o altă țară bogată în petrol, iar locuitorii acesteia se bucură de absența unor impozite. În schimb, atât angajatorii, cât și angajații depun pentru asigurarea socială un procent destul de ridicat din salariul de bază.