Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai triste 10 poze pe care le-a cunoscut istoria de-a lungul timpului. FOTO

Cele mai triste 10 poze pe care le-a cunoscut istoria de-a lungul timpului. FOTO

Alexandru Cazacu / 02.07.2021, 11:53
Cele mai triste 10 poze pe care le-a cunoscut istoria de-a lungul timpului. FOTO

O poză valorează cât 1.000 de cuvinte, spune o vorbă celebră. Ei bine, de-a lungul istoriei, unele imagini au transmis sentimente intense celor care le-au văzut, fiind considerate ”cele mai puternice fotografii”. Mai departe vă vom arăta unele dintre cele mai triste poze care s-au făcut de-a lungul istoriei.

Cele mai triste poze pe care le-a cunoscut istoria de-a lungul timpului

Trebuie să menționăm că unele dintre aceste imagini vă pot supăra, în timp ce altele ar putea să vă impresioneze. De asemenea, unele dintre aceste fotografii descriu câteva dintre cele mai sumbre episoade ale omenirii, iar altele spun povești înduioșătoare despre generozitate, dragoste sau loialitate. Haideți să vedem care sunt acestea.

Băiatul care suferă de foame și misionarul

În 1980, această imagine a luat premiul ”Fotografia anului” acordat de World Press. Momentul a fost surprins în Uganda de fotograful Mike Wells, în aprilie 1980. Se pare că Wells a fost stânjenit de faptul că a câștigat, fiind de părere că este imoral să acorzi premii unor fotografii care arată cum unii copii mor de foame.

Misionar și băiat înfometat
Misionar și băiat înfometat / FOTO: Mike Wells

Chirurg obosit după o operație pe cord de 23 de ore

Această fotografie a fost făcută în 1987, de fotograful James Stanfield. Imaginea îl arată pe chirurgul polonez Zbigniew Religa la finalul unui de transplant de inimă (reușit) care a durat nu mai puțin de 23 de ore. După cum se vede, în colțul sălii de operație, una dintre asistente doarme pe podea. Medicul din poză a devenit apoi ministru al Sănătății în Polonia, însă din nefericire, s-a stins din viață în 2009.

Chirurg obosit după o operație de 23 de ore
FOTO: James Stanfield

Tânăr care află că fratele său a fost ucis

În fotografia făcută în februarie 2013, fratele mai mare a unui adolescent ucis în urma unei răfuieli între bande, află de la un polițist că fratele său a murit.

Un tânăr a aflat că fratele său a murit
Un tânăr a aflat că fratele său a murit / FOTO: Nhat V. Meyer

Creștini protejându-i pe musulmani în timpul rugăciunii, Cairo, Egipt

În această imagine creștinii au format lanțuri umane în jurul protestatarilor musulmani în timpul rugăciunii de la asfințit pentru a nu-i lăsa vulnerabili în fața forțelor de ordine controlate de Mubarak. Fotografia a fost făcută în februarie 2013.

Creștini protejându-i pe musulmani
Creștini protejându-i pe musulmani / FOTO: Nevine Zaki

Pompier care dă apă unui urs koala

Un pompier îi dă apă unui urs koala în timpul incendiilor devastatoare din Australia, din 2009. Animalul a suferit arsuri grave, devenind un simbol al speranței pentru supraviețuitorii incendiilor de vegetație în care și-au pierdut viața 173 de persoane. Din nefericire, ursul koala, care a fost numit Sam, a murit câteva luni mai târziu.

Pompier care dă apă unui urs koala
Pompier care dă apă unui urs koala / FOTO: abc.net.au

Interiorul unei camere de gazare de la Auschwitz

Şapte clădiri din Auschwitz au fost folosite pentru a omorî oameni prin gazare. Numărul persoanelor ucise astfel nu este cunoscut cu exactitate nici astăzi. Fotografia a fost făcută de kligon5.

Interiorul unei camere de gazare
Interiorul unei camere de gazare / Foto: kligon5

Băiat care cântă la mormântul profesorului

Un băiat de 12 ani din Brazilia cântă la vioară la funeraliile fostului profesor, care l-a învățat să cânte la acest instrument, ajutându-l să scape de o viață în sărăcie și violență cu ajutorul muzicii.

Băiat care cântă la vioară la mormântul profesorului
Băiat care cântă la vioară la mormântul profesorului / FOTO: salvemasnossascriancas.blogspot.com

Reuniunea unui soldat cu fiica sa

În această imagine emoționantă, soldatul Terri Gurrola își revede fiica după ce a stat nu mai puțin de șapte luni în Afganistan.

Reuniunea unui soldat cu fiica sa
Reuniunea unui soldat cu fiica sa / FOTO: Louie Favorite

Bărbat în cădere

În fotografie se poate vedea cum un bărbat cade dintre-unul din turnurile World Trade Center, în timpul atentatului din 11 Septembrie 2001, din Statele Unite.

Bărbat în cădere
Sursă imagine: Richard Drew

Tatăl alcoolic

O imagine pe care cu siguranță nu vrea să o vadă niciun copil. În această fotografie se poate vedea cum un copil încearcă să își ridice de jos tatăl beat.

Tatăl alcoolic
Tatăl alcoolic / FOTO: imgur.com