Home » Life & Style » Timp liber » Cu ce alimente nu trebuie să-ți hrănești niciodată câinele. Sunt foarte toxice

Cu ce alimente nu trebuie să-ți hrănești niciodată câinele. Sunt foarte toxice

Ileana Mladinoiu / 20.03.2021, 09:05
Cu ce alimente nu trebuie să-ți hrănești niciodată câinele. Sunt foarte toxice

Câinele din casa dvs. este mereu în căutarea oricăror alimente pe care este posibil să le aruncați, din diverse motive. Chiar dacă sunteți tentați să-i oferiți o parte din mâncarea ce vă plăce mult,  trebuie să știți că anumite alimente pot fi foarte toxice pentru patrupedul vostru.

În atari situații, ca să evitați orice probleme de sănătate, aruncați mai bine o privire asupra acelor  alimente pe care nu trebuie să le dați niciodată câinelui.

Care sunt alimentele interzise pentru caini
Care sunt alimentele interzise pentru caini

1.Ceapă

Ceapa se află în fruntea listei celor mai toxice alimente pentru câini, deoarece este compus din sulf și alil propil care distrug celulele roșii din sânge. Ca urmare, oxigenul este transportat prost în sânge și animalul dezvoltă probleme respiratorii severe.

2.Ciocolată

Deși ciocolata este un tratament de bază pentru oameni, doar câteva pătrațele se pot dovedi otrăvitoare pentru câini. Ciocolata conține teobromină ce poate dezvolta hiperactivitate, diaree și vărsături. Inima începe să bată mult mai repede, ceea ce reprezintă un pericol real pentru câine.

3.Usturoiul

Usturoiul este periculos pentru câinele dvs., fiindcă conține ceea ce se numește tiosulfat, substanță  toxică.

4.Alcoolul

Alcoolul este periculos și pentru sănătatea oamenilor, dar și a câinilor. Un câine care a consumat alcool devine nervos, agresiv și poate să atace oamenii din jurul său. De asemenea, alcoolul poate provoca moartea, fiindcă determină creșterea ritmului cardiac și respirația.

5.Oasele gătite

Câinii pot mânca oase, dar să nu fie gătite. Medicul veterinar Karen Becker susține pe site-ul său că, dacă țineți totuși să-i dați căinelui un os de ros, acesta ar trebui sa fie crud, de exemplu, un femur de vită sau un os al șoldului cu măduvă. În caz contrar, oasele pot sparge dinții câinelui, pot cauza răni la nivelul gurii și limbii, pot rămâne blocate în esofag, pot cauza peritonită etc.

6.Strugurii

Indiferent dacă sunt uscați sau nu, strugurii sunt responsabili de probleme renale grave și probleme intestinale. În plus, datorită dimensiunii lor, pot fi cauza sufocări la animale.

7.Avocado

Dacă un câine mănâncă o mulțime de avocado, atunci este expus la multe pericole, cum ar fi pancreatita, vărsăturile și durerile de stomac, din cauza conținutului ridicat de grăsime al acestui fruct.

8.Tonul

Tonul are un nivel ridicat de sare, ceea ce poate provoca probleme cardiace și afecțiuni ale rinichilor.

9.Ciupercile

Multe toxine se află în ciuperci, toxine  pe care câinii nu le pot suporta. De aceea, pot fi victime ale convulsiilor și chiar pot muri.

10.Mâncarea pentru pisici

Veterinarii vă sfătuiesc să nu testați hrana pentru pisici pe câinele dvs, datorită conținutului ridicat de grăsimi și proteine, iar câinii nu pot digera acest aliment.

11.Cartoful crud

Cojile sau cartoful crud sunt periculoase pentru câini, deoarece conțin solanina care duce la intoxicație acută, manifestată prin tulburări digestive, vărsături și hipersalivație de la 2 până la 3 ore după ingestie, urmată de constipație și apoi diaree.

12.Nucă macadamia

În funcție de greutatea animalului de companie, doar o singură nucă de macadamia este suficientă pentru a-l otrăvi. La fel ca nucșoara, aceste tipuri de nuci sunt prea bogate în fosfor pentru animale.