Home » Life & Style » Timp liber » Cum să previi aburirea geamurilor mașinii, pe timpul iernii

Cum să previi aburirea geamurilor mașinii, pe timpul iernii

George Stanciu / 25.11.2016, 10:07
Cum să previi aburirea geamurilor mașinii, pe timpul iernii

Când vine iarna, aburirea geamurilor reprezintă o mare problemă pentru conducătorii auto, fiind o problemă extrem de frustrantă.

O mare parte din șoferi se confruntă cu aburirea geamurilor atunci când vor să plece la drum, pe timpul iernii. Nu sunt foarte multe soluții folositoare în astfel de soluții, astfel că vei avea ceva de lucru dacă vrei să ai geamuri curate înainte de drum.

Într-adevăr, sistemul de aer condiționat din mașină poate dezaburi geamurile mașinii destul de repede, dar nu este întotdeauna soluția cea mai la îndemână. Unii oameni nu preferă folosirea unui astfel de sistem, în timp ce pentru cei mai ghinioniști, acesta lipsește din automobilul pe care îl conduc. Să conduci cu geamurile deschise poate să fie plăcut vara, dar iarna sigur nu este o soluție.

Astfel, brightside.me recomandă o soluție promițătoare care să prevină aburirea geamurilor. Ai nevoie doar de trei lucruri pentru a o pune în aplicare: o șosetă de bumbac, niște nisip pentru pisici și un inel de carton, sau orice altceva poate ține șoseta desfăcută.

Lărgește șoseta cu inelul,  ca în imaginea de jos.

aburirea geamurilor 1

Toarnă nisipul pentru pisici în șosetă până o umpli.

aburirea geamurilor 2

Scoate inelul și înnoadă șoseta la capăt.

aburirea geamurilor 3

Așează șoseta într-un spațiu deschis al mașinii.

aburirea geamurilor 4

Metoda este destul de intuitivă, având în vedere că nisipul pentru pisici poate absorbi umezeala foarte bine. Astfel, aburirea geamurilor nu va mai fi o problemă, deoarece nisipul va reuși să preia condensul din mașină. Când observi că nisipul nu mai face față, trebuie doar să înlocuiești nisipul din șosetă.