Home » Life & Style » Timp liber » În ce colț al lumii s-ar putea afla Grădina Edenului. Indiciile pe care le oferă Biblia despre locul unde au trăit Adam și Eva

În ce colț al lumii s-ar putea afla Grădina Edenului. Indiciile pe care le oferă Biblia despre locul unde au trăit Adam și Eva

Alexandru Cazacu / 28.12.2021, 11:01
În ce colț al lumii s-ar putea afla Grădina Edenului. Indiciile pe care le oferă Biblia despre locul unde au trăit Adam și Eva

În Cartea Genezei, Grădina Edenului este descrisă ca fiind locul unde Adam și Eva au locuit până să se încurce cu șarpele din Arborele Cunoașterii. De-a lungul veacurilor, mulți oameni au căutat această locație și multe controverse cu privire la întâiul paradis terestru au luat naștere. Află în continuarea acestui articol, în ce colț al lumii s-ar putea afla Grădina Edenului și ce indicii ne oferă Biblia despre acest loc.

Locul unde s-ar putea afla Grădina Edenului

Secole la rând, oamenii au încercat să găsească Grădina Edenului, însă nu au reușit. Cu toate acestea, există câteva locații despre care se spune că ar fi fost locul unde au trăit Adam și Eva. Ei bine, Biblia nu specifică ce s-a întâmplat cu acest paradis terestru, însă este posibil să fi fost distrus de Potop. O altă ipoteză spune că Grădina Edenului ar zace îngropată sub dune de nisip.

După cum spuneam, nu există foarte multe indicii cu privire la locația Grădinii, însă în Cartea Sfântă este menționat un teritoriu delimitat de Pison, Ghihon, Tigru (Hiddekel) și Eufrat, brațele unui fluviu din sudul Mesopotamiei (actualul Irak).

„Un râu ieșea din Eden și uda grădina, și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe. Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată țara Havila, unde se găsește aur… Numele râului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată țara Cuș. Numele celui de al treilea este Hiddekel [Tigru]. El curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea râu este Eufratul”, se arată în Genesa 2.10-14.

Locul din lume unde s-ar afla Raiul pe Pământ

În cazul în care Tigru și Eufrat menționate în Biblie sunt aceleași râuri din zilele noastre, asta ar putea arăta faptul că Grădina Edenului ar fi fost localizată undeva în Orientul Mijlociu, prin zona unde se află cum Irakul.

Cu toate acestea, unii istorici iau în considerare și unele locuri din afara acestei regiuni. Una dintre locații ar fi Golful Persic, iar potrivit unei ipoteze, Grădina Edenului ar fi o vale joasă și fertilă, care a fost inundată de mări. Această vale ar fi undeva în munții situați în apropiere de strâmtoarea Ormuz. Pe de altă parte, conform unor tradiții religioase, Grădina Edenului ar fi situată pe locul actualului Ierusalim, de unde ar izvorî râul Ghihon.

În ce colț al lumii s-ar putea afla Grădina Edenului
În ce colț al lumii s-ar putea afla Grădina Edenului

În schimb, în secolul al XIX-lea, un general britanic, Charles Gordon era convins că Grădina Edenului era situată pe Insula Praslin din Arhiperlagul Seychelles. Câțiva ani mai târziu, el a descoperit o altă insulă (Insula Valle de Mai) și era ferm convins că acolo se află Arborele Cunoașterii.

Potrivit altora, Paradisul pe Pământ s-ar afla undeva în partea de nord-est a Africii. Una dintre explicații ar fi faptul că aici au fost descoperite cele mai vechi rămășițe umane. Pe de altă parte, Ghihonul despre care vorbește Biblia ar fi Nilul de azi.

O altă teorie spune că, dacă Grădina Edenului ar fi fost situată în apropierea râurilor Tigru și Eufrat, asta ar însemna că locația ar fi existat undeva în partea de est a Turciei, în Anatolia.