Home » Știri » Ken Loach critică ”nostalgia falsă” a serialelor de epocă

Ken Loach critică ”nostalgia falsă” a serialelor de epocă

George Stanciu / 18.10.2016, 14:49
Ken Loach critică ”nostalgia falsă” a serialelor de epocă

Ken Loach, regizorul lungmetrajului ”I, Daniel Blake”, ce a primit în acest an trofeul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, critică deciziile posturilor televiziune de a produce din ce în ce mai multe seriale de epocă, pentru că asemenea conținut produce ”o nostalgie falsă”.

Regizorul a luat parte la un interviu pentru Radio Times și a fost întrebat despre popularul serial de televiziune ”Downton Abbey”, la care Ken Loach a răspuns: ”Această viziune roz despre trecut reprezintă o alegere pe care o fac posturile de televiziune”.

”Nu vă mai bateţi capul cu ceea ce se petrece acum în lume, bălăciţi-vă mai bine în această nostalgie falsă. E vorba de o istorie proastă, o dramatizare proastă. Îţi adoarme creierul”, a mai adăugat Ken Loach.

Serialele de epocă lansate recent în Marea Britanie, cum ar fi ”Victoria” şi ”Poldark”, au prins foarte bine la public şi înregistrează audiențe foarte mari, afirmă news.ro.

Ken Loach mai este de părere și că serialele dramatice nostalgice sunt de fapt ”opusul a ceea ce un bun manager TV ar trebui să facă – să stimuleze şi să revigoreze. Serialele TV dramatice sunt ca o fotografie a unei cutii cu bomboane Quality Street, dar cu mai puţină calitate şi cu absolut nimic de pe stradă”, adaugă britanicul.

Ken Loach susține că radiodifuzorii ar trebui ”să se diversifice”, pentru ca fiecare regiune din Regatul Unit al Marii Britanii să aibă posibilitatea de a crea seriale cu conținut specific. ”Acum, serialele dramatice sunt realizate de companii de producţie din afara regiunii în care se desfăşoară acţiunea şi sunt realizate într-o manieră îngrozitoare”.

”Regizorii TV pe care eu îi cunosc spun că lucrul în televiziune reprezintă un coşmar. E valabil pentru toate posturile TV, iar BBC este un loc infect pentru un regizor”, concluzionează Ken Loach.