Home » Life & Style » Timp liber » Locul din lume unde șobolanii sunt animale sacre. 4 culturi bizare din diverse colțuri ale lumii

Locul din lume unde șobolanii sunt animale sacre. 4 culturi bizare din diverse colțuri ale lumii

Alexandru Cazacu / 29.10.2021, 12:33
Locul din lume unde șobolanii sunt animale sacre. 4 culturi bizare din diverse colțuri ale lumii

Există multe multe culturi în lume care cred că unele animale sunt sacre. De exemplu, în Egiptul antic pisicile erau tratate într-un mod deosebit, iar hindușii consideră că vaca este un animal sfânt. Cu toate acestea, în diverse locuri din lume, sunt considerate sacre o serie de animale, pe care unii le-ar putea considera mai puțin obișnuite.

Culturi bizare și animale sacre din diverse colțuri ale lumii

Animalele au făcut parte din viața oamenilor de când aceștia au pășit pentru prima oară pe pământ. Unele animale au înfruntat viciile naturii pentru a evolua până în zilele noastre, în timp ce altele au căzut în crunta soartă a dispariției. Ei bine, în unele culturi din întreaga lume, animalele au o calitate mai profundă decât cea tipică. Pentru mulți oameni, animalele sunt creaturi sacre.

Crocodilul, animal sacru în Bazoule

În satul Bazoule din Burkina Faso, crocodilul este venerat de către localnici. Probabil vă întrebați cum a ajuns un animal atât de periculos să fie considerat sacru. Ei bine, potrivit unei legende locale care datează de prin secolul al XV-lea, la un moment dat, satul Bazoule a fost afectat de o secetă severă, iar crocodilii au condus oamenii la o sursă de apă ascunsă, unde aceștia și-au potolit setea. De atunci, se crede că cei care îndrăznesc să batjocorească aceste animale sunt sortiți să moară. Se pare că localnicii din acest sat african hrănesc crocodilii cu carne. Se pare că din acest motiv animalele devin atât de blânde, încât poți să înoți alături de ele.

Culturi bizare și animale sacre din diferite colțuri ale lumii
Culturi bizare și animale sacre din diferite colțuri ale lumii

Șobolanii sacri

Turiștii care vizitează templul din Denshok (India) rămân șocați să vadă că acesta este plin de șobolani. Ei bine, prezența acestor animale aici nu este o urmare a condițiilor insalubre. Se pare că șobolanii au un rol special în templu, fiind ținuți în memoria lui Karni Mata. Aceasta era o femeie hindusă extrem de venerată, pentru că se spune că era întruchiparea zeiței războiului. Șobolanii de aici duc o viață foarte bună, fiind hrăniți cu lapte și dulciuri, în vasele metalice puse special pentru ei, potrivit atlas-geografic.net.

Tigrul

Potrivit folclorului coreean, tigrul ca un spirit divin. Acest animal este un simbol al curajului și puterii, despre care se crede că alungă răul și aduce noroc. Tigrii albi sunt deosebit de sacri, pentru că se spune că aceste creaturi au depășit încercările și necazurile pentru a ajunge la o stare mai înaltă de înțelegere a lumii, iar blana lor albă simbolizează înțelepciunea lor. De asemenea, tigrul mai este apreciat și în alte culturi. Mai exact, în Nepal există un festival al tigrului numit Bagh Jatra, iar în satele din Vietnam există temple dedicate acestor prădători puternici.

Cobra

Cu toate că în creștinism șarpele este un simbol al diavolului și al infidelității. Ei bine, unele culturi sunt de altă părere în ceea ce privește această reptilă. Mai exact, în unele locuri din India, oamenii se închină șerpilor, pentru că zeul Shiva este înfățișat purtând o cobră în jurul gâtului. Așadar, acest șarpe a ajuns să fie venerat, potrivit sursei citate.