Home » Life & Style » Timp liber » Mel Gibson, Tom Hanks și Natalie Portman, premiați la Hollywood Film Awards 2016

Mel Gibson, Tom Hanks și Natalie Portman, premiați la Hollywood Film Awards 2016

George Stanciu / 07.11.2016, 15:03
Mel Gibson, Tom Hanks și Natalie Portman, premiați la Hollywood Film Awards 2016

Mel Gibson, Natalie Portman şi Tom Hanks sunt o parte din numele importante premiate duminică seară la Hollywood Film Awards, un eveniment ce marchează începutul unui noul sezon al premiilor cinematografice americane.

Mel Gibson a primit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru drama inspirată din Al Doilea Război Mondial ”Hacksaw Ridge”, câştigând astfel primul său trofeu important la Hollywood, după scandalul declanșat acum zece ani, legat de declaraţiile sale antisemite pe care le-a făcut la acea vreme.

Natalie Portman a fost desemnată ”cea mai bună actriţă”, pentru rolul din ”Jackie”, în care o interpretează pe Jacqueline Kennedy și prezintă povestea acesteia după moartea soțului său, fostul preşedinte american J.F. Kennedy, arată news.ro.

Tom Hanks a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul interpretat în filmul ”Sully”, în care starul american îl interpretează pe pilotul de avion Chesley Sullenberger, ce a realizat aterizat cu o aeronavă pe râul Hudson, în 2009, salvând vieţile pasagerilor.

Hollywood Film Awards este evenimentul care ce marchează startul sezonului premiilor cinematografice din America de Nord, dar este și criticat de unii observatori ai industriei de film.

Câştigătorii sunt anunţaţi dinaintea evenimentului și nu există nominalizări. Multe dintre filmele premiate nu au fost încă lansate public, iar câştigătorii sunt prin voturi pe care un grup de jurați anonimi le exprimă.

 

Robert De Niro, care ce a primit premiul la categoria comedie, mulțumită rolului din pelicula ”The Comedian”, l-a comparat pe Donald Trump cu ”total nebunul” general Jack D. Ripper din filmul ”Dr. Strangelove”, în regia lui Stanley Kubrick.

”Mai avem două zile până la nişte alegeri înspăimântătoare. Umbra politicii atârnă asupra noastră, indiferent dacă ne place sau nu acest lucru. E greu pentru mine să mă gândesc la orice altceva, aşadar lăsaţi-mă să stau cuminte în colţul meu. Avem posibilitatea de a preveni situaţia în care o comedie se transformă într-o tragedie. Votaţi, marţi, pentru Hillary!”, a afirmatRobert De Niro.