Home » Life & Style » Timp liber » Quentin Tarantino se retrage din activitate după cel de-al zecelea film

Quentin Tarantino se retrage din activitate după cel de-al zecelea film

George Stanciu / 04.11.2016, 14:01
Quentin Tarantino se retrage din activitate după cel de-al zecelea film

Regizorul Quentin Tarantino a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă organizate joi în San Diego, că vrea să se retragă din activitate după cel de-al zecelea film al său, fiind de părere că va fi avut o carieră de succes dacă ar deveni unul dintre cei mai buni regizori din istorie.

Tarantino, ce a fost scenarist și regizor pentru opt pelicule, a mai afirmat că este mulţumit de cariera avută, și că este pasionat de a crea proiecte de la zero, urmărindu-le apoi în procesul de dezvoltare.

”Îmi dă o satisfacţie incredibilă să mă uit în urmă şi să mă gândesc că a existat un moment în care eram cu un stilou în mână, aşezat la o masă, în faţa unei foi goale”, afirmă Tarantino.

Regizorul a mai afirmat că speră ca amprenta sa în cinematografie să fie de durată, și pentru următoarele generaţii.

”Felul în care definesc succesul este atunci când îmi voi fi încheiat cariera şi voi fi considerat unul dintre cei mai buni regizori din toate timpurile. Asta ar însemna succes. Şi, mergând mai departe, voi fi având succes dacă voi fi considerat un mare artist, nu doar un mare regizor”, adaugă Quentin Tarantino, citat de news.ro.

Quentin Tarantino, născut pe 27 martie 1963, este un regizor, scenarist, producător şi actor american. Stilul său se remarcă printr-o naraţiune postmodernistă şi nonlineară, presărată cu dialoguri elaborate, acestea făcând referiri la cultura populară, dar mai ales prin scene deosebite din punct de vedere estetic, dar de multe ori de o violență extremă, inspirate din filme de ”categorie B”, de arte marţiale şi cele incluse în categoria ”western spaghetti”.

Quentin Tarantino a realizat pelicule marcante pentru cinematografia contemporană, cum ar fi ”Reservoir Dogs”, ”Pulp Fiction”, ”Jackie Brown”, cele două pelicule din seria ”Kill Bill”, ”Inglorious Basterds” şi ”Django Unchained”. Acesta a câștigat două premii Oscar, două Globuri de Aur, două premii BAFTA, dar și prestigiosul trofeu Palme d’Or, în cadrul Festivalului de la Cannes.