Home » Life & Style » Timp liber » Rugăciune către Arsenie Boca, ajutătoare în orice împrejurare a vieții. Te scapă de necazuri și suferințe

Rugăciune către Arsenie Boca, ajutătoare în orice împrejurare a vieții. Te scapă de necazuri și suferințe

Alexandru Cazacu / 27.09.2021, 14:46
Rugăciune către Arsenie Boca, ajutătoare în orice împrejurare a vieții. Te scapă de necazuri și suferințe

Cel mai probabil, multora dintre noi ni se întâmplă câteodată să ne confruntăm cu diferite probleme. Totodată, în aceste situații, mulți oameni aleg să ceară ajutor prin rugăciune, pentru a putea merge mai departe și să treacă cu bine prin greutățile vieții. Așadar, noi vă vom prezenta o rugăciune către Arsenie Boca, despre care se spune că aduce liniște și ajută în momele grele ale vieții.

Rugăciunea care te poate ajuta în orice împrejurare a vieții

Deși nu mai este printre noi, Părintele Arsenie Boca a rămas în sufletele credincioșilor ca fiind unul dintre cei mai importanți duhovnici români ai secolului XX. Mormântul părintelui Arsenie de la Mănăstirea Prislop este vizitat zilnic de foarte mulți credincioși din toate colțurile țării, care merg să îi aducă un omagiu. Atunci când trec prin momente grele, mulți credincioși rostesc o rugăciune către Părintele Arsenie Boca. Iată care este aceasta.

Rugăciune către Arsenie Boca

”Sfinte Preacuvioase Părinte Arsenie, îndreptător al sufletelor noastre și tămăduitorul bolilor sufletești și trupești, ca cel ce ai împodobit cu adânc de cunoaștere a făpturii omenești. Te rugăm în vreme de durere și mâhnire, caută cu milă spre noi păcătoșii fiii tăi și mijlocește către Preabunul nostru Mântuitor. Iertare de păcate și vindecare de toată neputința.

Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneală în față Tronului Ceresc, te chemăm cu mare lacrimi, dar cu nădejde că cele spre vindecare sufletească și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte: ”Eu mă duc, dar de acolo de unde voi fi, am să vă ajut mai mult ca și până acum”.

După cum în viață pe cei aflați în mari necazuri și suferințe cumplite îi tămăduiai îndată, așa și acum pe noi cei păcătoși. Însă chemați cu dragoste la mormântul tău încununat cu har ceresc și flori, ne primește și ne mângâie, sfânt și bun Părinte. Ne scoate din negură păcatelor și a patimilor. Dăruiește-ne binecuvântarea că să purtăm crucea vieții spre înviere și lumânare desăvârșită.

Doctor și tămăduitor de orice suferința, te rugăm, vindecă-ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce îi aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfântă a mormântului tău. Izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun și sfânt Părinte. Îți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt spre slavă marelui și minunatului nostru Dumnezeu și spre a sufletelor noastre mântuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Părintelui nostru Arsenie, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Amin!”

Rugăciunea către Arsenie Boca, care te poate ajuta în orice împrejurare a vieții
Această rugăciune către Arsenie Boca te poate ajuta în orice împrejurare a vieții

Povestea vieții lui Arsenie Boca

În zilele noastre, Părintele Arsenie Boca este considerat una dintre cele mai mari personalități ale Bisericii Ortodoxe din România. Zian (numele primit la naștere) s-a născut în toamna anului 1910, în Vața de Sus, Hunedoara. El fost fiul unui cizmar pe nume Iosif și al Creștinei. Se spune că părintele Arsenie Boca s-a născut într-o căsuță de pe Dealul Bujoara, de la marginea satului Căzănești, din comuna Vața de Sus.

Se pare că Arsenie Boca a făcut primii pași spre viața de duhovnic la sfârșitul anilor ’30, după absolvirea studiilor teologice. În 1939, mitropolitul Nicolae Bălan îl trimite pe tânărul diacon în călugărie pe Sfântul Munte Athos. Pe parcursul celor trei luni petrecute acolo, el a lucrat la construirea treptelor spre schiturile și peșterile monahilor și s-a ocupat de transcrierea manuscriselor Filocaliei, care urmau să fie publicate ulterior și în țara noastră.

La întoarcerea în România, el merge la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, din județul Brașov, iar în 1940, a fost tuns în monahism. După doar doi ani de zile, Arsenie Boca devine starețul Mănăstirii Brâncoveanu, pe care o renovează, iar apoi la Prislop. De-a lungul anilor, el a fost părinte ieromonah, teolog și pictor de biserici. După 1945, părintele Arsenie a fost anchetat de mai multe ori ca opozant al regimului comunist, fiind arestat de mai multe ori. Așadar, după 1959, după ce a fost ce a fost alungat de la Mănăstirea Prislop (locul unde se află mormântul său), nu i s-a mai permis să îmbrace hainele monahale. A lucrat apoi ca pictor de biserici, rămânând supravegheat de Securitate, până în ultimele luni de viață, în 1989.