Home » Life & Style » Timp liber » Stațiuni din Bulgaria aproape de România. 10 locuri superbe de vacanță unde poți să mergi vara

Stațiuni din Bulgaria aproape de România. 10 locuri superbe de vacanță unde poți să mergi vara

Alexandru Cazacu / 27.06.2022, 09:44
Stațiuni din Bulgaria aproape de România. 10 locuri superbe de vacanță unde poți să mergi vara

Dacă ești în căutarea unei vacanțe de vară la un preț rezonabil și cu foarte multe de oferit, Bulgaria este locul perfect pentru tine. Celebrele plaje din Bulgaria sunt foarte apreciate de turiștii români, mai ales că sunt aproape și se poate ajunge la destinație cu mașina proprie. Ce stațiuni din Bulgaria sunt aproape de România, îți spunem noi în continuarea. Iată câteva locuri superbe de vacanță unde poți merge în sezonul estival.

Stațiuni din Bulgaria aproape de România. Desinații superbe pentru vacanța de vară

În sezonul estival, mulți români aleg să își petreacă zilele libere pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Stațiunile și plajele din Bulgaria atrag anual foarte mulți turiști, atât din România, cât și din alte locuri ale lumii. Dacă și tu îți dorești să petreci o vacanță de vis în Bulgaria, însă nu vrei să parcurgi o distanța foarte mare până la destinație, iată câteva stațiuni și plaje din Bulgaria aproape de România.

Când vine vorba de vacanța la mare, regiunea Varna este la mare căutare printre turiștii români, pentru că este mai apropiată de țara noastră, adică la aproximativ 300 de kilometri de București. Principalele stațiuni din această regiuni sunt Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Day, Balchik și Constantin și Elena.

Stațiuni din Bulgaria aproape de România

Din cele 5 stațiuni menționate, cele mai apropiate de granița cu România sunt Albena, Nisipurile de Aur, Balchik și Constantin și Elena. La o distanță de 250 de kilometri de țara noastră găsim stațiunea Balchik, o zonă minunată și perfectă pentru o vacanță de vis la malul mării.

Albena se află la 280 de kilometri de România, Nisipurile de Aur la o distanță de circa 300 kilometri, iar stațiunea Constantin și Elena la aproximativ 315 km. Din București, în funcție de ruta aleasă, aceste distanțe pot fi parcurse în 3 – 4 ore.

Stațiuni din Bulgaria aproape de România. Locuri superbe de vacanță unde poți să mergi vara
Stațiuni din Bulgaria aproape de România. Locuri superbe de vacanță unde poți să mergi vara

Plaje din Bulgaria aproape de România

La doar 24 de kilometri de granița cu România găsim plaja din Ezerets. Un loc liniștit și perfect pentru relaxare, plaja este situată în apropiere de satul Ezeret din Bulgaria.

Cea mai apropiată plajă din Bulgaria de România este plaja Durankulak. Mai exact, aceasta este situată la doar 5,8 kilometri de Vama Veche.

De la graniță și până la plaja Drobudja beach sunt doar 33 de kilometri. O plajă nu prea aglomerată, cu șezlonguri, cu camping, dar și cu posibilitate de cazare.

Plaja din Shabla se află la doar 35 km de Vama Veche, însă nu este foarte cunoscută, așa că este perfectă pentru cei care nu suportă aglomerație. De la plajă și până în centrul orașului Shabla sunt doar 3 kilometri.

La 50 de kilometri de Vama Veche se află principala plajă din Kavarna, City Beach Kavarna. Această este dotată cu șezlonguri și umbrele, însă există și zone mai libere, marginale.

Plaja din Rusalka este una cu totul și cu totul specială. Este așezată într-un mic golf, cu apă clară și înconjurată de vegetație. Ba chiar mai mult de atât, plaja din Rusalka este situată la o distanță de doar 52 de kilometri de Vama Veche.