Home » Life & Style » Timp liber » Teatrul Principal București, la debut: Din trupă fac parte Florin Zamfirescu și Carmen Tănase

Teatrul Principal București, la debut: Din trupă fac parte Florin Zamfirescu și Carmen Tănase

Octavian Palade / 18.11.2016, 14:09
Teatrul Principal București, la debut: Din trupă fac parte Florin Zamfirescu și Carmen Tănase

Teatrul Principal va fi inaugurat în Bucureşti pe 23 noiembrie. Din trupa noului teatru fac parte și actorii Florin Zamfirescu şi Carmen Tănase.

Teatrul Principal va fi inaugurat în Capitală pe 23 noiembrie şi va funcţiona în subordinea instituţiei cu acelaşi nume din Barcelona. Din trupă fac parte actorii Florin Zamfirescu şi Carmen Tănase, iar stagiunea va începe cu premiera “O noapte furtunoasă”, pe scena Sălii Dalles, relatează news.ro.

Din echipa Teatrului Principal, al cărui motto este “Un teatru nou pentru un public nou”, mai fac parte, printre alţii, și Adriana Trandafir şi Adrian Păduraru.

Teatrul Principal îşi propune promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional, anunță reprezentanţii instituţiei.

”Teatrul Principal din Bucureşti îşi asumă o vocaţie culturală polivalentă: instituţia va deveni un centru cultural complex, dotat nu doar cu săli de teatru în care se joacă spectacolele din repertoriul curent, ci şi cu spaţii expoziţionale sau alte spaţii alternative, cu un Muzeu al TP, o sală de lectură pentru documentare teatrală, cu librărie, ceainărie, cafenea etc. în care se vor derula proiecte diverse, în cadrul programului «TP». Toate acestea se vor întâmpla pe termen lung, în contextul construirii unei clădiri şi a redimensionării instituţionale aflate în plină desfăşurare”, a declarat preşedintele instituţiei, Gabriel Fătu.

Regia spectacolului ”O noapte furtunoasă” este semnată de Teodora Câmpineanu, iar distribuţia este alcătuită din Gabriel Fatu, Mihai Ciucă, Nicolae Botezatu, Cristina Drăghici/ Simona Grumezea, Răzvan Ilie, Raphaela Lei/ Doina Teodoru şi Ionuţ Iftimiciuc/ Ştefania Dumitru.

Cu o vechime de peste 400 de ani, Teatrul Principal din Barcelona, sub patronajul căruia se află teatrul omonim din Bucureşti, reprezintă un adevărat brand cultural naţional spaniol şi internaţional şi este unul dintre principalii generatori de imagine în lume.

Reprezentanții instituției informează, de asemenea, că numeroase generaţii de actori străluciţi vor evolua  pe scena Teatrului Principal din București. Teatrul va gazdui turneele unor companii din străinătate şi prezintă, la rândul său, spectacole pe diverse scene internaţionale, în cadrul unor parteneriate bi – şi multilaterale.