Home » Life & Style » Unde se află mormântul lui Marilyn Monroe și cât te costă să fii îngropat lângă celebrul icon hollywoodian

Unde se află mormântul lui Marilyn Monroe și cât te costă să fii îngropat lângă celebrul icon hollywoodian

Cojocaru Cristian / 09.09.2021, 14:41
Unde se află mormântul lui Marilyn Monroe și cât te costă să fii îngropat lângă celebrul icon hollywoodian

Marilyn Monroe este una dintre cele mai influente actrițe hollywoodiene din toate timpurile și, deși a fost foarte cunoscută, puțini știu unde se află mormântul acesteia. Află unde este situat acesta, în cazul în care ești prin zonă și vrei să-i aduci un omagiu celebrei actrițe.

Unde poți vizita mormântul celebrei Marilyn Monroe

Marilyn Monroe. Un nume care înseamnă mult pentru actorie dar și care reprezintă un icon al eleganței și rafinamentului. Un nume care a influențat multe alte vedete ulterioare, printre care și cunoscutul Marilyn Manson. În data de 4 august 1962, Marilyn Monroe se stingea din viață la vârsta de 36 de ani.

La acea vreme, s-a stabilit că aceasta s-a sinucis cu o supradoză de somnifere, actrița fiind găsită întinsă pe pat, goală și în timp ce ținea telefonul în mână. Deși la acea vreme au apărut mai multe ipoteze precum suicidul, accidentul sau crima, cel mai veridic răspuns pare a fi cel al sinuciderii.

Frumoasa actriță nu era la prima sa tentativă de acest gen, anterior încercând același lucru de alte patru ori. Prima pagină a publicațiilor vremii a fost abundată cu această veste tristă, tritrând: ”Marilyn Monroe, găsită moartă”, ”Marilyn Monroe s-a sinucis”, ”Accident sau sinucidere?”, ”Nimeni nu a revendicat trupul lui Marilyn Monroe la morgă”.

Trupul actriței a fost înmormântat la cimitirul Westwood Memorial Park din Los Angeles. Chiar cu câteva luni înainte de a deceda, actrița s-a decis să reia legătura cu fostul soț, Joe DiMaggio, iar cei doi ar fi urmat să se recăsătorească în data de 8 august 1962. DiMaggio a organizat ceremonia unde nu a fost prezent nimeni din anturajul hollywoodian al artistei, iar asta pentru că celebrul jucător de baseball considera că ei erau cei vinovați de moartea lui Marilyn Monroe.

mormântul marilyn monroe
Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai cunoscute actrițe din toate timpurile

Două decenii de trandafiri roșii

DiMaggio, ca un ultim gest romantic pe care  l-a putut face, a trimis timp de 20 de ani săptămânal, trandafiri roșii la mormântul celei care urma să îi fie soție pentru a doua oară. Cel dintâi nu s-a mai recăsătorit niciodată, iar înainte să se stingă din viață, în anul 1999, acesta a spus: ”În sfârșit o voi reîntâlni pe Marilyn!”.

Mormântul acesteia a devenit ulterior loc de pelerinaj, iar cimitirul unde este înmormântată a devenit unul dintre obiectivele turistice ale zonei. Trupul acesteia a fost înmormântat în cripta cu numărul 24, fiind ușor de recunoscut, asta pentru că este acoperită cu urmele de ruj lăsate de fanii care vizitează și astăzi cimitirul.

În urmă cu aproape trei decenii, Hugh Hefner a cumpărat cripta de lângă mormântul lui Marilyn Monroe pentru suma de 75.000 de dolari. Acesta considera că are o conexiune cu celebra actriță, ambii fiind născuți în anul 1926 și pentru că Marilyn Monroe a apărut pe prima copertă a revistei Playboy, în anul 1953.

Din cauza celor două celebrități care sunt înmormântate acolo, prețul criptei de lângă a ajuns la prețul de 2 milioane de dolari. Acea criptă a aparținut compozitorului Jerry Herman, care a cumpărat cripta în anul 1997. Pentru că el a fost înmormântat în 2019, alături de mama sa în New Jersey, rudele acestuia au scos cripta la vânzare.