Home » Life & Style » Whitney Houston, faimoasă și în istoria Super Bowl. Ce a făcut celebra cântăreață la acest eveniment încât toți jucătorii plângeau

Whitney Houston, faimoasă și în istoria Super Bowl. Ce a făcut celebra cântăreață la acest eveniment încât toți jucătorii plângeau

Ileana Mladinoiu / 11.02.2021, 11:51
Whitney Houston, faimoasă și în istoria Super Bowl. Ce a făcut celebra cântăreață la acest eveniment încât toți jucătorii plângeau

În 20 ianuarie a.c., la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, cântăreața Lady Gaga a interpretat imnul Statelor Unite ale Americii. În urmă cu 30 de ani, la 27 ianuarie de această dată, Whitney Houston a fost invitată să cânte imnul național american în timpul Super Bowl-ului.

Pe atunci, SUA se afla în plin  război în Golf, iar interpretarea divei de la Hollywood, a reușit să ajungă la sufletele oamenilor prezenți la marele eveniment, încât standardul de aur pentru toate spctacolele Super Bowl, timp de peste 20 de ani, rămâne versiunea preînregistrată a imnului național de către Whitney Houston.

Câteva săptămâni mai târziu, piesa este comercializată, fiind un real succes.

Însă, Whitney Houston, de la a cărei dispariție se împlinesc 9 ani (a murit pe 11 februarie 2012), rămâne artista americană completă, de neegalat în muzica R&B din anii ’80 – ‘90.

În 2009, Guinness World Records a menționat-o ca fiind cea mai premiată femeie din toate timpurile. Lista sa de premii include două Premii Emmy, șase Premii Grammy, 30 Billboard Music Award și 22 American Music Award, totalizând 415 premii primite de-a lungul carierei până în anul 2010.

La 48 de ani, vedeta poate alinia numere astronomice pentru a dovedi succesele din trecut. Potrivit site-ului său oficial, a vândut aproximativ 170 de milioane de albume în 25 de ani, fiind și prima artistă care a plasat șapte single-uri consecutive în topul vânzărilor, conform presei de specialitate.

Cu un fizic de manechin, voce strălucitoare și puternică, Whitney Houston a avut una dintre cele mai reușite cariere în rândul cântăreților pop din vremea ei, dar călătoria a fost afectată de problemele legate de droguri larg raportate de presa tabloidă, despre care nu ne dorim să vorbim. Important este ce lasă în urmă vocile de aur, cum este și cea a lui Whitney Houston.

Artista americană expune farmecele unei voci extrem de agile, puternice și chiar explozive, cu o respirație suficient de lungă (cum ar spune Ozana Barabancea, n.red.).

După ani de lipsă artistică în care a cedat locul cântăreților mai tineri precum Mariah Carey, apoi Beyonce și Rihanna, Whitney Houston și-a semnat revenirea în septembrie 2010 cu un nou album, “I Look to You”. Vocea este puțin voalată, însă discul este destul de bine primit de critici.

“Pot rezista durerii, dar viața mea nu ține de asta”, cântă Whitney Houston în „Nothin’ But Love ”, single-ul care a dat titlul ultimului ei turneu mondial în 2010 (considerat turneu de revenire, scurtat pentru probleme de sănătate).

Whitney Hoston și mulțimea de la Super Bowl
Whitney Hoston și mulțimea de la Super Bowl

Whitney Hoston și mulțimea de la Super Bowl din 1991

Într-o locație “îmbrăcată” în roșu, alb și albastru, reprezentând patriotismul momentului și culorile echipelor implicate, cei prezenți pe stadionul Tampa din Florida, pe 27 ianuarie 1991, au fost tratați cu unul dintre cele mai memorabile jocuri de campionat ale NFL și nu numai.

“Îmi amintesc minunatul zbor, prezentarea incredibilă dinaintea jocului cu Star Spangled Banner cu Whitney Houston, cel mai bun pe care l-am auzit vreodată. M-am uitat în jur și 50% dintre jucătorii noștri plângeau. Lacrimile curgeau șiroaie pe fața lor.”(Marv Levy, fost antrenor al echipei Buffalo Bils).

“Probabil că cea mai plăcută amintire a mea a fost așteptarea în tunel pentru a fi introdusă Whitney Houston. Priveam afară și vedeam stadionul care legăna toate steagurile roșii, albe și albastre. A fost un lucru grozav să fac parte din eveniment.” (Hostetler)

Cântând imnul Americii, Whitney Houston “a creat una dintre cele mai mari amintiri din istoria Super Bowl.” (Bennet)

Sursa espn.com