Home » Politică » Alegeri parlamentare: cei 326 de deputaţi au fost validați astăzi

Alegeri parlamentare: cei 326 de deputaţi au fost validați astăzi

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 18:11
Alegeri parlamentare: cei 326 de deputaţi au fost validați astăzi

Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor a validat, marţi, mandatele a 326 de deputaţi, ca urmare a acestor alegeri parlamentare.

După aceste alegeri parlamentare, noul Parlament și-a primit astăzi mandatele, printre ei numărându-se și liderul PSD Liviu Dragnea. Potrivit unei decizii PNL, acesta nu trebuia să primească mandatul, deoarece este condamnat cu supendare. Validarea mandatelor a trei deputați a fost respinsă. Este vorba despre doi deputați PSD şi unul din partea minoriotăţilor naţionale, deoarece nu au adus toate documentele necesare, spune  preşedintele Comisiei Florin Iordache, citat de news.ro.

”Comisia de validare a validat mandatele pentru 326 de deputaţi. În cazul celor 326 s-au îndeplinit condiţiile legale pentru validarea mandatelor”, a declarat preşedintele Comisiei de validare, Florin Iordache.

Șeful comisiei a precizat că, în urma acestor alegeri parlamentare și a investirii în funcție a noilor parlamentari, a fost amânată validarea mandatelor a trei deputaţi – doi de la PSD şi unul din partea minoriotăţilor naţionale – deoarece nu au adus toate documentele necesare.

”Noi am respectat ceea ce s-a stabilit în subcomisie, unde a fost respinsă acea solicitare. Poţi să vii cu o solicitare, dar dacă ea excede regulamentul şi procedurile de validare, nu poţi, numai pentru că este ordin de partid. Pe de o parte li s-a respins solicitarea în subcomisie, apoi în plenul comisiei”, a spus Iordache, referindu-se la validarea mandatului lui Liviu Dragnea.